Кахельна плитка для коридору – справжня знахідка

 Коридор це найбільш прохідна та швидко забруднювана зона у будинку, тому підлога в цьому приміщенні вимагає особливого за міцністю та довговічності покриття.

 Керамічна плитка у коридорі виконує зразу декілька функцій - вона прикрашає простір текстурою та кольором, захищає підлогу від вологи та бруду, а також зігріває, якщо власники вирішують встановити систему "тепла підлога".

Переваги кахельної плитки для коридору

У керамічної плитки для коридору є безліч переваг у порівнянні з іншими видами напільних покриттів.

плитка для холу

А саме:

 - вона відмінно миється та очищується

 Напільна плитка має наднизький коефіцієнт поглинання вологи, тому у коридорі, як у зоні, яка знаходиться безпосередньо біля вхідних дверей, на підлозі накопичується волога та бруд з вулиці, особливо у холодну пору року або коли дощить.

 - витримує великі механічні навантаження

 Коридор – приміщення, через яке постійно проходять з вулиці. Клас зносостійкості кахельної плитки для коридору повинен дорівнювати III-IV. Показник свідчить про стійкість до вологого середовища, здатність протистояти сколенню та дробленню.

 - стійкість до стирання

 Стирання підлоги з кахельної плитки для коридору залежить не тільки від того, як часто ми ходимо по ньому. Важливі товщина клейового розчину, на який укладають напільну плитку (товстіший, аніж для стін), та ідеально рівна основа. Варто слідкувати за станом швів із затіркою, у які не повинна потрапляти вода, щоб вони не перетворились на місце розмноження плісняви.

 - міцна як камінь

 Настил у коридорі повинен мати запас механічної міцності. Саме з цієї причини споживачі, обираючи між кахельною плиткою під камінь та керамогранітом, який вважається більш міцним.

 Однак, сучасна напільна керамічна плитка виготовляється з різними домішками для міцності плиток.

Як вибирати керамічну плитку для коридору, холу

При виборі плитки варто зробити заміри приміщення. Розміри та форма мають значення для підбору формату плитки та малюнка. Коридор - це вузьке та, здебільшого, довге приміщення, в якому відчувається дефіцит денного світла.

 Щоб приміщення не перетворилось на "колодязь", уникайте плитки дрібного формату. Широкоформатні світлі моделі нададуть приміщенню вид галереї.

 Важливим є розташування приміщення у просторі квартири або будинку. Зазвичай двері з коридору ведуть у спальню, вітальню, кухню або дитячу кімнату. Якщо коридор поєднує вхідний тамбур та решту кімнат, тоді плитка на підлозі піддається великим забрудненням - часто це сліди від тварин та навіть велосипедів.

плитка для холу

 Коридор між спальнею та дитячою зазвичай служить ігровою площадкою, на якій нерідко катають іграшкові машинки, тут бігають діти, розкладають валізи та гладильну дошку. Плитка повинна мати властивості, що "тримають удар", витримуючи всілякі навантаження.

 Також потрібно враховувати стилістику усього будинку. Погодьтеся, дивно бачити квартиру у стилі кантрі зі середземноморськими мотивами, а підлогу у коридорі оздобленою білою глянсовою плиткою у стилі мінімалізму.

 Однак, має місце й контрастне оформлення будинку, коли кімнати у кольоровій гаммі вибіленого полотна зі світлою підлогою з ясеня, а напільна плитка під камінь у коридорі яскраво червоно тону. В такому інтер’єрі будинку підлога у коридорі видається яскравою акцентною плямою.

 В нашому магазині плитки представлений великий асортимент напільної керамічної плитки різного формату та дизайну, яка чудово пасуватиме до інтер’єру будь-якого коридору.

Для затишного стиля "кантрі" або традиційного сучасного підійде керамічна плитка, яка імітує дерево, паркет або ламінат. Така кахельна плитка для коридору – справжня знахідка. Вона невибаглива, виглядає реалістично, коштує недорого, а служить десятиріччями.

 До таких матеріалів належать колекції плитки AzulevCross (Іспанія), та керамограніт OpocznoLegnoRusticoта Фіджі (Польща). Можна вибрати плитку для коридору під мармур, натуральний камінь або мозаїку.

 

 

Товари в колекції Cross