Плитка для гаражу: особливості вибору

 Варіантів оформлення підлоги у гаражі безліч. Найпопулярнішими вважаються бетонна стяжка, керамогранітна та клінкерна плитка.

 У бетону є одна особливість - він швидко зношується, на ньому з'являються сколення та подряпини, тому найчастіше застосовується плитка.

 Плитка для гаражу повинна мати підвищену зносостійкість, адже сильних вагових та механічних навантажень у гаражі не уникнути. Окрім того, важливо пам’ятати про те, що, як правило, гараж не опалюється, тому вибирайте ще й морозостійкий матеріал.

 До інших важливих факторів належить:

 - стійкість до хімікатів;

 - простота укладки.

 Серед напільних покриттів, які відповідають переліченим вимогам на всі сто процентів, можна виділити керамограніт та клінкер. Адже звичайна керамічна плитка не здатна витримати вагу автомобіля та гаражні умови експлуатації.

 Дрібнопориста текстура керамограніту не дозволяє всотувати вологу, тому матеріал витримує безліч циклів розмороження та заморозки. З тих самих причин він не всотує бруд, плями від олії та інших маслянистих речовин та фарбників.

 Клінкерна плитка відрізняється ще більш щільною структурою та зниженим поглинанням вологи. Вона відмінно переносить перепади температур, вплив побутової хімії, механічні ушкодження та вагові навантаження. Щоб клінкер прослужив багато років, потурбуйтесь про придбання розчину для фіксації, тоді зчеплення плитки з поверхнею буде максимально міцним. Зайнятися укладкою керамограніту та клінкера можна самостійно, достатньо придбати спеціальний клей. Рекомендується зразу оформляти шви темною затіркою, тому що будь-який світлий матеріал у процесі експлуатації потемнішає.