Особливості оформлення кухні у 2021 р. Як вибрати плитку?

 

ЗМІСТ:

1. Актуальні тренди та ідеї дизайну кухні

1.1. Натуральні фактури та текстури в оздобленні та меблях

1.2. Комбінація різних стилів та періодів

1.3. Поєднання кухні та вітальні, кухня з островом

2. Керамічна плитка – ідеальне оздоблення для кухні

2.1. Як вибрати напільну плитку для кухні за технічними параметрами?

2.2. Як вибрати плитку для кухні за дизайном?

 

Стильна кухня перетворюється з місця готування на затишний оазис для сімейних обідів та дружніх посиденьок.

Зручні робочі поверхні та побутова техніка – запорука комфорту для господарки, яка проводить на кухні чимало часу. Дизайн приміщення та ергономічне розміщення предметів інтер’єру забезпечує зручність для усіх членів сім'ї та гостей дому.

Тенденція до об'єднання кухні та вітальні свідчить про те, що кухня – популярна зона житлового простору.

Які модні тенденції в оформленні кухні дозволяють створювати у кухні привабливий та функціональний дизайн? 

1. Актуальні тренди та ідеї дизайну кухні

Кухня – серце будь-якої оселі. Унікальні рішення, не позбавлені художньої цінності, наділяють кухонний простір індивідуальністю та роблять його привабливим з точки зору естетики.

При цьому дизайн кухні йде рука об руку із технологічністю та високою функціональністю. Витяжки та варильні поверхні мають або вписуватися до дизайну інтер’єру, або ховатися за спеціальними панелями, які вписуються у стилізацію.

Напільне та настінне оздоблення підбирається відповідно до обраного стиля та актуальних тенденцій дизайну. 

1.1. Натуральні фактури та текстури в оздобленні та меблях

Екологічні тенденції в оформленні інтер’єрів набувають все більшої популярності.

Кімнатні рослини додають інтер’єру яскравий зелений акцент та насичують повітря у приміщенні киснем. 

Дерево – найпопулярніший оздоблювальний матеріал має природне походження. Однак, для дизайну на першому місці знаходиться візуальне сприйняття.

Деревина – природний ресурс, відтворення якого займає десятиріччя. Тому спеціалісти провідних виробників оздоблювальних матеріалів та меблів пропонують заміну.

Сучасні меблі виготовляються з матеріалів, які виробляються з деревинних відходів – тирси різного розміру. Передові технології дозволяють надавати поверхням вигляд будь-якої натуральної фактури.

У кухні в робочій зоні натуральне дерево буде чутливим, а напільне покриття на кухні має бути міцним, оскільки застрахуватися від падіння кухонного начиння на підлогу неможливо. 

1.2. Комбінація різних стилів та періодів

Завдяки еклектиці інтер’єр набуває більшої виразності та набуває самобутнього характеру. Пара класичних стільців, старовинний буфет із утертостями на фасаді наповнюють атмосферу теплотою приємних спогадів та затишком.

Практичність наглухо закритих шаф та ідеально прихованого кухонного начиння не можна порівняти із шармом відкритих стелажів із акуратно розставленими фарфоровими тарілками та чашками та розвішаним на гачках з темного металу кухонним посудом у середземноморському стилі.

Як варіант, підійде кухонний буфет зі скляними дверцятами, які дозволяють милуватися улюбленим сервізом та вазочками для варені. 

1.3. Поєднання кухні та вітальні, кухня з островом

Квартири-студії із об’єднаними в єдиний простір кухнями та вітальнями набуває популярності.

Здебільшого кухню від вітальні відділяє тільки зручний м'який диван, повернутий до кухні спинкою. Прийом гостей тісно пов'язаний із приготуванням частування, тому з огляду на цей факт таке планування себе цілком виправдовує.

Якщо дозволяє площа кухні, планування кухні із островом дозволить обладнати невелику барну стійку, за якою зручно швидко попити чаю або насолодитися вранішньою філіжанкою кави або поспілкуватися із близьким другом за бокалом вина. 

2. Керамічна плитка – ідеальне оздоблення для кухні

Керамічна плитка чудово підходить як для оздоблення стільниці та кухонного фартуха, так і для оздоблення підлоги та стін.

До безперечних переваг керамічної плитки належать:

- природне походження (до складу сировинної суміші входять тільки натуральні компоненти);

- міцність (стійкість по відношенню до тертя, ударів та впливу побутової хімії);

- вологостійкість:

- різноманітний дизайн. 

Керамічна плитка поділяється на категорії за способом виробництва:

- керамічна плитка;

- керамограніт;

- клінкер.

За призначенням:

- напільна;

- настінна.

За дизайном поверхні плитка для кухні може бути однотонною та пофарбованою у будь-який колір, а може бути імітацією інших оздоблювальних матеріалів. 

2.1. Як вибрати напільну плитку для кухні за технічними параметрами?

Ідеальна напільна плитка у кухню керамограніт. Технологія виготовлення керамограніту відрізняється від процесу виробництва звичайної керамічної плитки. Пресування заготовок під високим тиском та випал в умовах дуже високих температур дозволяє отримати неперевершений результат.

Оздоблювальний матеріал із коефіцієнтом поглинання вологи не більше 0,5 %, у структурі якого відсутні пори, є не тільки дуже міцним, але й стійким до перепаду температур. Волога не може проникнути у тіло плитки, а тому не зможе зруйнувати її зсередини. 

У маркуванні керамограніту можна знайти ряд позначень:

- клас зносостійкості за шкалою PEI від I до V

Плитка напільна для кухні повинна мати позначну PEI III-V.

- формат плитки

Чим товще плитка напільна для кухні, тим надійнішим бар'єром для ударів від падіння гострих та важких предметів вона буде.

Однак, сучасна технологія виготовлення широкоформатної плитки передбачає товщину не більше 6 мм. Міцність забезпечує скловолокно.

- покриття проти ковзання

Спротив ковзанню свідчить про те, наскільки покриття буде безпечним, особливо для дітей та людей похилого віку.

- морозостійкість

Цей показник тісно пов'язаний із вологостійкістю керамічної плитки. Якби вода потрапляла у тіло плитки, в умовах зниження температури за законами фізики вона розширилась би в обсязі та перетворилась на кригу.

- покриття глазур'ю

Глазурована плитка для кухні прослужить значно довше. Глазур – це додатковий захист від ударів та впливу побутової хімії. 

Купити плитку у кухню для фартуха чи стільниці можна керуватися тим самим переліком технічних параметрів оздоблювального матеріалу з випаленої глини.

2.2. Як вибрати плитку для кухні за дизайном?

Фактура дерева надає затишку кухонному приміщенню, а бетон наділяє інтер’єр спокоєм та свободою самовираження. 

Плитка для кухні із імітацією мармуру надає кухні нотку розкошів та презентабельності. Високий статус приміщення створює атмосферу, в якій вдалими будуть навіть дуже вишукані блюда. 

Чи буде класика, очищена від усього сучасного? Чи мінімалізм з єдиним яскравим акцентом – "мармуровим" оздобленням? 

Звичайні однотонні кахлі або плитка "кабанчик" нададуть інтер’єру ретро відтінок із ноткою ностальгії за минулим із маминими млинцями та пиріжками. Оформлення можна направити у будь-якому напрямку – кантрі, скандинавському чи індустріальному. 

Купити плитку у кухню для сучасного дизайну простіше за все. Достатньо вибрати колекцію із лаконічним, але елегантним дизайном.

Керамічна плитка на кухню із імітацією дерева, натурального каменя, бетону чи металу – вибір залежить від особистого смаку власників житлового приміщення. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua можна купити плитку на підлогу чи на стіни для оформлення кухні у будь-якому стилі.