Помилки в ремонті квартири: хол, кухня, ванна кімната

 

ЗМІСТ:

1. Вибір керамічної плитки, затірки

1.1. Дизайн та тип поверхні

1.2. Затірка для швів

2. Вибір меблів та сантехніки

 

Формула зручного та функціонального інтер’єру містить так багато додатків та множників рябить в очах та паморочиться у голові. Починаючи з чорнових робіт та закінчуючи фінальним оздобленням, розстановкою меблів та сантехники – на кожному етапі важливо все обмірковувати до дрібниць.

Дуже неприємно, коли помилки виявляються лише після того, яка червону стрічку вже перерізано й за регламентом належить насолоджуватися результатами витрачених сил та грошових витрат.

Як же ще до початку ремонту гарантувати собі щасливий фінал?

1. Вибір керамічної плитки, затірки

Хол, ванна кімната та кухня – найвідповідальніші зони ремонтних робіт. Навантаження на напільне покриття у передпокої, підвищена вологість та перепади температур у ванній кімнаті, специфічні умови у робочій зоні кухні будуть випробовувати оздоблення на міцність.

Керамічна плитка – універсальний оздоблювальний матеріал, який підходить для будь-якого з цих приміщень. Важливо тільки зробити правильний вибір. 

У каталогах провідних виробників керамічної плитки представлений широкий асортимент колекцій. Різноманітність форматів та дизайнерських рішень, типів поверхонь та технічних характеристик може викликати розгубленість в новачка.

На що ж потрібно звернути увагу, вибираючи керамічну плитку?

1.1. Дизайн та тип поверхні

Яке б захоплення не викликав дизайн окремих зразків керамічної плитки, вибір оздоблення тільки за принципом «подобається / не подобається» себе не виправдовує.

По-перше, спеціалісти не радять вибирати для напільного покриття в одній квартирі керамічну плитку з великою різницею у дизайні поверхні.

Сьогодні в тренді проходи між приміщенням, виконані за принципом грецької анфілади – без дверей, зі стильно оформленими дверними отворами. Таке планування вимагає ретельного підбору напільного покриття, тому що переходи мають виглядати гармонійно та природно.

Виробники пропонують у рамках однієї колекції керамічної плитки різні формати та кольори, які об’єднує дизайн поверхні. Імітації натуральних матеріалів, орнаменти, візерунки або однотонні «плашки» - вибір залежить від особливостей дизайну інтер’єру.

Наприклад, колекція керамограніту Peronda Foresta представлена імітацією текстури дерева та виконана у трьох натуральних відтінках. Ефектним доповненням колекції є текстура зістареної дошки.

Формат плитки під дерево - 900×150×9 мм, а клас зносостійкості – PEI IV. Колекція ідеально підходить для будь-якого приміщення – холу, кухні або ванної кімнати. 

По-друге, якщо бюджет має обмеження, насамперед, варто звернути увагу на продукцію від українських та польських виробників, яка дуже відрізняється за ціною від аналогів з Італії, Іспанії або Туреччини.

Серед відгуків людей, які вже відчули усі проблеми з ремонтом на собі, багато нарікань викликає дешевий лінолеум та паркет. Особливо, якщо вони використовуються в якості напільного покриття у холі або на кухні. Однак, ніхто не скаржиться на недорогу керамічну плитку.

Українські виробники керамічної плитки Zeus Ceramica та Golden Tile, українсько-польська компанія Cersanit та польська Cerrad пропонують широкий асортимент продукції, яка за якістю та дизайном не поступається європейським аналогам, а коштує менше. 

По-третє, під час вибору керамічної плитки потрібно враховувати відповідність матеріалу за технічними характеристиками. На що варто звернути увагу?

- зносостійкість

Показник має відношення до керамограніту та вимірюється за шкалою PEI від I до V. Відповідно, плитка з високим класом, витримає більш серйозне навантаження.

Для холу, ванної кімнати та кухні достатньо маркування PEI III.

- тип поверхні

Як вибрати плитку за типом поверхні? Для напільного покриття у «мокрих» зонах та приміщеннях із великим навантаженням на підлогу не можна використовувати глянсову або поліровану плитку.

Якщо дизайнерський проект оформлення ванної кімнати передбачає саме глянець, тоді потрібно потурбуватися про спеціальні килимки проти ковзання.

У холі із високим навантаженням на напільне покриття полірована плитка швидко втратить блиск та красу й виглядатиме потертою та блідою.

Ідеальний вибір для проблемних зон у холі, ванній кімнаті або на кухні – матова та наполовину полірована (lappato) плитка.

Для настінного покриття підходить глянсова або полірована поверхня. У невеликих приміщеннях глянець перетворюється на незаперечну перевагу – варто тільки забезпечити гарне освітлення.

В чому різниця між глянсовою та полірованою поверхнею керамічної плитки? Глянсова плитка вкривається спеціальним блискучим, прозорим покриттям, а поліровану поверхню отримують шляхом шліфування. 

1.2. Затірка для швів

Останній аспект, який потрібно врахувати, стосується затірки для швів.

Вибір затірки тісно пов'язаний із ректифікацією. Процес ректифікації полягає в обрізанні країв. В ректифікованої плитки відсутня різниця у розмірах та ідеально рівні краї. Роботи з укладки ректифікату значно простіші, а укладка може здійснюватися із мінімальним швом між плитками (1,5-2 мм).

У приміщеннях із підвищеною вологістю та регулярним забрудненням робочих поверхонь мінімальний шов не потребуватиме очищення и не перетвориться на колонію бактерій та грибка.

Білий колір затірки – не завжди ідеальний варіант і викликає нарікання в тих, хто був необережним та вибрав його для холу, кухні чи ванної кімнати. Чим темніша затірка, тим менше на ній будуть помітні плями та забруднення. 

2. Вибір меблів та сантехніки

Серед тих, хто залишив відгук про вибір меблів та сантехніки для ванної кімнати або кухні, дехто дуже шкодує про те, що прагнення до економії призвело до бляклого та вбогого інтер’єру.

Ніхто не планує заміну предметів меблів та сантехніки кожного року, тому економити на їх виборі не варто.

Головний критерій вибору – якість, функціональність та дизайн, який впишеться до конкретного інтер’єру за стилем.

Підвісний унітаз та/або душова кабіна вимагатиме витрат, але для маленької ванної кімнати будуть справжнім спасінням та запорукою комфортної експлуатації.

У каталогах від провідних виробників меблів та сантехніки для ванних кімнат є безліч нестандартних варіантів – за формою, розмірами та функціоналом.

Тут доречний той самий принцип: продукція від українських та польських виробників коштує дешевше.

Кутові моделі унітазів, раковин та ванн дозволяють істотно зекономити корисну площу у ванній кімнаті, завдяки чому можна вільно переміщуватися та комфортно себе почувати.

Підвісна раковина Devit Small із отвором для змішувача підходить для установки в кут.

Розміри раковини:

ширина – 495 мм;

глибина – 300 мм;

висота – 145 мм. 

Готова душова кабіна із піддоном AM.PM Bliss від відомого німецького бренду призначена для монтажу саме у кут. Задні стінки кабіни замінюють стіни ванної кімнати. Для установки душової кабіни ідеально підійде облицювання керамічною плиткою. Сифон та кріплення входять до комплекту. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua представлена керамічна плитка, а також меблі та сантехніка для ванної кімнати. До 30 листопада ми пропонуємо широкий асортимент товарів зі знижкою до 35 %.