Оформлення передпокою: колекції керамічної плитки та їх комбінації

 

ЗМІСТ:

1. Як вибрати керамічну плитку для холу?

1.1. Основні види керамічної плитки для холу

1.2. Дизайн керамічної плитки для холу

1.3. Способи укладки керамічної плитки у холі

2. Як вибрати плитку у хол – дизайнерські рішення та комбінації

2.1. Вибір кольору для керамічної плитки у хол

2.2. Дизайн керамічної плитки – колекції від провідних виробників

 

1. Як вибрати керамічну плитку для холу?

Підбираючи оздоблення для холу, необхідно звернути увагу не тільки на естетичні характеристики, але й на технічні властивості матеріалу.

Хол або передпокій – перше приміщення, куди потрапляють господарі та гості, коли заходять у будинок. Загальне враження від будинку гості отримують саме у холі, однак головний критерій вибору оздоблювального матеріалу - зносостійкість.

Не дарма кажуть, що "вода камінь точить". Потроху вплив на напільне покриття вологи, піску та бруду, які неминуче потраплятимуть з вулиці, призведе до пошкоджень, стирання та втрати первинного вигляду. 

Вибір плитки для холу – практичне рішення, тому що технічні характеристики керамічної плитки відповідають навантаженню, якому піддається напільне оздоблення у холі.

Достатньою зносостійкістю відрізняється керамогранітна плитка, яка ідеально підходить для передпокою або холу. Однак, плитка для холу не тільки має достатню зносостійкість, але й відрізняється багатоманітністю дизайнерських рішень.

Імітації натуральних матеріалів – дерева, мармуру, каменя, металу та текстилю, візерунки та малюнки, геометричні орнаменти правильної та неправильної форми, 3D ефект. 

1.1. Основні види керамічної плитки для холу

Як вибрати плитку у хол? Насамперед, необхідно звернути увагу на основні технічні характеристики керамічного оздоблення:

- зносостійкість за шкалою PEI - від I до V

Плитка у хол повинна мати показник зносостійкість не менше III.

PEI III – керамічна плитка, яка підходить навіть для вестибюлів та сходів в готелях.

PEI IV - керамічна плитка високої міцності та підходить для приміщень із середньою та високою інтенсивністю руху. Сходи, холи, тераси, балкони та лоджії, напільне покриття у готелях та офісах.

PEI V - напільне покриття із максимальною міцністю. Підходить для укладки у громадських місцях із високою прохідністю – торгові центри, станції метро, аеропорти, залізничні вокзали, а також на складах та в інших виробничих приміщеннях. 

- спеціальне покриття проти ковзання

Технологія Anti-Slip – найпоширеніший метод забезпечити безпеку керамічної плитки для холу, кухні, ванної кімнати та прилеглих до будинку територій – балконів, терас та алей.

Технологія Anti-Slip полягає в тому, що ще до випалу поверх глазурі наносять шар із мінеральними компонентами, які запобігають ковзанню. Глазур модифікується, а її текстура стає дрібнозернистою та рельєфною, а тому не слизькою.

Ступінь ковзання плитки позначається латинською літерою R та цифрами від 9 до 13. Усе залежить від кута нахилу, під яким підошва торкається плитки.

Для холу підходить показник R із будь-якою цифрою – від 9 до 13. 

1.2. Дизайн керамічної плитки для холу

Форма керамічної плитки надає великі можливості в оформленні інтер’єру холу або передпокою. Яка форма керамічної плитки доступна сучасному споживачу?

Квадратна плитка врівноважує інтер’єр, забезпечуючи спокій кожному, хто потрапляє у приміщення холу.

Прямокутна плитка – чудовий інструмент для корекції геометрії приміщення. Горизонтальна укладка по довгій стороні дозволить візуально поглибити приміщення, а вертикальна допоможе "підняти" стелю.

Шестикутна плитка чудово пасує для яскравого оформлення інтер’єру в екологічному стилі, а також для будь-якого іншого оформлення.

Фігурна плитка – форма "риб'яча луска" або "східні ліхтарі" набули популярності та широко використовують у різних інтер’єрах. 

1.3. Способи укладки керамічної плитки у холі

Рівні ряди керамічної плитки – найпростіший спосіб укладки, який виправдовує себе, якщо дизайн плитки є виразним. Імітація мармуру або дерева, каменя зі слідами патини або металу створять особливу атмосферу у будь-якому приміщенні.

Якщо керамічна плитка однотонна та не має додаткового декору, виникне потреба у додаткових дизайнерських заходах, до яких належать способи укладки.

Діагональна укладка керамічної плитки виглядає дуже привабливо. Порушуючи правильну геометрію укладки діагональна укладка додає "родзинку".

У розбіжку або зі зміщенням – для такого способу укладки підходить керамічна плитка прямокутної форми, яка нагадує цеглини або кам'яні пласти.

"Ялинка" або шеврон – за традицією укладка використовується для керамічної плитки, яка за формою схожа на паркет або ламінат. Однак, плитка під дерево – не єдиний варіант для укладки "ялинкою". Знаменита плитка "кабанчик" стає ще привабливішою, коли укладається у формі зигзагу. 

2. Як вибрати плитку у хол – дизайнерські рішення та комбінації

2.1. Вибір кольору для керамічної плитки у хол

Вибір кольору для керамічної плитки у хол не можна вважати другорядним.

Для маленького передпокою у міській квартирі або невеликого холу у приватному будинку колір керамічної плитки повинен бути світлим. Світлі нейтральні тони візуально розширюють простір. Нейтральними у дизайні інтер’єрів вважаються відтінки сірого та бежевого кольорів.

Закономірно постає питання: чому колір оздоблення повинен бути нейтральним? Чому не можна використати світлі тони простих, але яскравих кольорів – жовтого, зеленого, червоного та синього?

Насичені кольори у якості базового оздоблення привертатимуть до себе увагу і використання інших кольорів буде під питанням – вони виглядатимуть зайвими в інтер’єрі.

Темне напільне покриття, не дивлячись на розміри приміщення, у холі має низку переваг. На темній керамічній плитці не помітні розводи від вологи та піску. Світле оздоблення для стін буде достатньою компенсацією для темної підлоги. 

2.2. Дизайн керамічної плитки – колекції від провідних виробників

Яскраві імітації порід дерева або натурального каменя змінять будь-який інтер’єр будуть не тільки базовим оздобленням, алей й виразним елементом дизайнерської комбінації.

Можна сказати, що дизайн керамічної плитки визначає стиль та атмосферу холу. Каталог плитки для холу містить продукцію із різноманітним дизайном. Орнаменти та візерунки прикрашають сучасну плитку від провідних виробників. Така плитка ідеально підійде для укладки у вигляді керамічного килима.

Комбінація плитки одного формату, але різних кольорів додає інтер’єру холу "родзинку". 

Для напільного оздоблення холу варто звернути увагу на колекцію ABK Ceramica Eco Chic. Керамічна плитка з імітацією фактури дерева представлена у великому форматі та трьох натуральних відтінках, поєднання яких у просторому холі дозволить оформити яскравий інтер’єр в одному з класичних, етнічних або сучасних стилів. 

Настінна плитка від іспанської компанії Alaplana з колекції Anduin або Aruba – це імітація штукатурки та натурального каменя. Таке оздоблення притаманне для скандинавського та середземноморського стилів, у яких стіни повинні бути світлими. Краще, якщо покриття буде натуральним та виглядатиме природно. 

Серед колекцій іспанської компанії Almera Ceramica можна знайти низку колекцій з імітацією цінних порід натурального каменя – агата, мармуру, онікса. Керамічна плитка із таким дизайном буде чудовою основою для класичного інтер’єру. 

Якщо вам потрібна плитка для холу, купити настінне та напільне оздоблення у нашому магазині до 30 квітня можна зі знижкою до 25 %.