Облицювання ганку: керамограніт або клінкер?

 Ганок – візитна картка вашого будинку, яка одразу постає перед очами гостей. Акуратно оформлені сходинки для ганку не просто прикрасять фасад, але й на довгі роки позбавлять вас від додаткового ремонту. Щоб не розчаруватися в облицювальному матеріалі вже через пару років після його укладки, придбайте якісну та надміцну плитку для вулиці.

 Вибираючи облицювальні матеріали, враховуйте наступні важливі фактори:

 знижене поглинання вологи;

 морозостійкість;

 стійкість до впливу агресивних хімічних засобів;

 здатність витримувати великі механічні навантаження;

 стійкість до перепадів температур;

 стійкість кольору, фактури та малюнка на протязі тривалого часу.

 Найкраща з сьогоднішніх пропозицій керамічного ринку для оформлення сходів – керамограніт та клінкер. Головна відмінність клінкера від керамограніту - у технології виробництва.

 Окрім високоякісної сировини, в процесі виготовлення клінкера використовують метод екструзії. Глина проходить по спеціальному конвеєру та вичавлюється у форму через спеціальну насадку. Потім сформована маса потрапляє у тунельну пічку для випалу при температурі 1300°С більше 36 годин. Саме завдяки такому способу у клінкері залишаються капіляри, які роблять клінкер непроникним.

 Що стосується керамограніту, він виготовляється методом сухого пресування, з-за чого в його структурі з'являються невеликі пустоти, здатні накопичувати вологу. Одна з ознак, за яким можна відрізнити клінкер, це повздовжні смуги зі зворотного боку виробів: вони залишаються після вичавлювання маси з екструдера. В керамограніта ж на зворотному боці будут клітчасті сліди від форми.

 Клінкерна плитка для ганку, звичайно, коштує дорожче інших керамічних покриттів. Ці колекції зовсім недавно не відрізнялися особливим багатством форм та розмірів, але сьогодні виробники значно розширили лінійки клінкера та пропонують його у широкій гаммі кольорів та різних форматах.

 Керамограніт для ганку не поступається клінкеру за міцністю. Для надсильних навантажень фабрики пропонують керамограніт товщиною до 20 мм. Дрібнопориста структура не дозволяє всотувати вологу та бруд.

 Головна перевага керамограніту – великий вибір форматів, кольорової гамми та стилізацій. Викладати керамограніт можна самостійно. Достатньо тільки придбати спеціальний клей, надійно фіксувати покриття.

 Використовувати керамограніт та клінкер можна не тільки в оздобленні сходів, але й для облицювання фасадів будівель, терас, балконів та сходів. З них роблять доріжки навколо будинку, використовують у ландшафтному дизайні та застосовують для укладки біля гаражів та паркувань.