Новий тренд: осінній дизайн ванної кімнати

 

ЗМІСТ:

1. Новий тренд: осінні кольори в інтер’єрі ванної кімнати

2. Закони кольорового оформлення інтер’єру

3. Метали в інтер’єрі ванної кімнати: кольори міді, бронзи та латуні

4. Дизайн плитки для ванної кімнати та кольорові поєднання в «осінньому» стилі

 

З перших днів осінь турботливо збирає усі можливі й неможливі кольори землі. Теракотові відтінки, що перемішані із жовтими та червоними напівтонами поступово вплітаються у зелене полотно літа, що минуло.

Розмаїття додають гранатовий, оранжевий та баклажан, а медові тони здаються вершиною досконалості осінньої кольорової палітри.

1. Новий тренд: осінні кольори в інтер’єрі ванної кімнати

Наприкінці жовтня у Лондоні відбулася чергова виставка Decorex – на цей раз «вживу». Вже на вітальному стенді відвідувачів зустріли притаманні осені темні відтінки теракотових кольорів.

Загальною тенденцією представлених інсталяцій є санвузли та ванні кімнати в «осінніх» тонах. Здається, банальна ідея, навіяна черговою зміною сезону. Однак, відвідувачів виставки відкрилась несподівана – «тотально теплі» інтер’єри ванних кімнат, де осінні фарби набули надзвичайної насиченості та глибини. 

Як поєднувати кольори осені в інтер’єрі, щоб він не здавався строкатим, похмурим або просто безглуздим?

Фарби осені чудово поєднуються між собою, про що переконливо свідчить сама природа. Головне, не забувати про головні правила поєднання кольорів в інтер’єрі.

2. Закони кольорового оформлення інтер’єру

Створити гармонійне поєднання кольорів можна, якщо враховувати лише три параметри.

По-перше, усі відтінки кольорової палітри можна отримати шляхом змішування між собою трьох головних кольорів – зеленого, червоного та синього.

По-друге, варто звертати увагу на яскравість або, точніше, світимість відтінку – ступінь «розбавлення» тону білим або чорним кольором. Якщо уявити собі коло кольорів, тоді більш яскраві відтінки розташовані ближче до центру та розбавлені білим кольором, а темніші – віддалені й містять у собі чорний у різному відсотковому співвідношенні.

По-третє, насиченість кольору визначається його відмінністю від сірого кольору. Тут потрібно повернутися до пункту першого, де йдеться про змішування трьох головних кольорів хроматичної кольорової палітри. На відміну від кольорів ахроматичних – білого, чорного та сірого.

Інакше кажучи, «соковитий» колір містить багато кольору та максимально відрізняється від сірого кольору. 

Незважаючи на «складну арифметику» кольору важливим є тільки одне: усі відтінки з однаковою світимістю та насиченістю ідеально поєднуються між собою.

Правила дизайну інтер’єрів пропонують комбінації з 2-3 кольорів, з яких основних або базовий відтінок займає близько 50-60 %, додатковий – 30-35 % та акцентний – 15-20 %.

3. Метали в інтер’єрі ванної кімнати: кольори міді, бронзи та латуні

Разом з осінньою кольоровою палітрою новим трендом лондонської виставки виявилися метали жовто-коричневого кольору міді, бронзи та латуні.

В інтер’єрі ванної кімнати метали використовуються в якості меблевої фурнітури, світильниках, рамах дзеркал та, звичайно, змішувачах. Інакше кажучи, у ванній кімнаті багато металевих деталей. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua представлена незвичайна колекція від відомого італійського виробника Devit.

Змішувачі Devit Charlestone відрізняються за конструкцією та дизайном, але їх об’єднує колір – бронзовий, мідний та золотий.

Одноважельні та двовентильні змішувачі у класичному стилі прекрасно співіснують в одній колекції із більш сучасними формами змішувачів, які сміливо можна встановити у ванній кімнаті, оформленій у стилі мінімалізм або індустріальний. 

У дизайні колекції змішувачів Grohe Grandera від легендарного німецького бренду - для раковини, біде та прихованого монтажу із двома вентилями, переважає хром. Знайшлося місце й для золотистого кольору, який надає змішувачам статусу та елегантного вигляду. 

Ефектні змішувачі для ванної кімнати Kludi Adlon від одного з флагманів сантехнічної галузі з Німеччини – двовентильні, з ідеальною глянсовою поверхнею.

Корпус змішувачів має чітко окреслені грані та виражений об’єм, завдяки чому будуть прикрасою сучасних інтер’єрів ванної кімнати. 

Кожний з варіантів «золотистих» змішувачів чудово впишеться до інтер’єрів, оформлені в «осінній» кольоровій гаммі.

4. Дизайн плитки для ванної кімнати та кольорові поєднання в «осінньому» стилі

Головна фактура «осіннього» інтер’єру на виставці Decorex - дерево. Яскраві текстури та натуральні кольори різних порід деревини гармонійно поєднуються із насиченими відтінками осені.

Таким чином, меблеві фасади та напільна плитка під дерево знаходяться в основі трендового оформлення інтер’єру ванної кімнати.

Червоні та червоно-коричневі відтінки добре виглядають на тлі світлої плитки під дерево.

Універсальна (напільна та настінна) керамічна плитка під дерево Cersanit Chesterwood, представлена у середньому форматі 598×185×8 мм та двох світлих відтінках бежевого кольору, за технологією виробництва є міцним морозостійким керамогранітом. 

Світлі деревинні відтінки меблевих фасадів добре поєднуються із рожевими тонами, а у якості напільного покриття чудово впишеться керамограніт ABK Ceramica Play.

Дизайн колекції - імітація знаменитої венеціанської підлоги із дрібною фракцією вкраплень різного кольору, серед яких є бежеві, теракотові та зелені відтінки. 

Однотонна червоно-коричнева або рожева плитка – елегантне оздоблення для стін у ванній кімнаті.

Магазин plitka.kiev.ua пропонує широкий асортимент рожевої та червоно-коричневої однотонної плитки (наприклад, ABK Ceramica Wide StyleAPE Ceramica Four Seasons, Cersanit Alisha, Imola Aroma та Bestile Nolita).

Білий, сірий та чорний - не тільки чудове доповнення до будь-якої кольорової гамми, але й кольори мармуру, натурального каменя та бетону.

Популярні фактури не втрачають власної популярності вже протягом тривалого періоду часу. В «осінніх» інтер’єрах ванної кімнати плитка з імітаціями мармуру, каменя та бетону є важливим інструментом, який незмінно надає оформленню елегантну нотку.

Керамограніт Almera Ceramica Unique – це імітація під камінь із натуралістичною текстурою кам’яного зрізу у двох гарних світло-сірих відтінках.

Керамограніт Cerrad Apenino у форматі 597×597×8 мм із оригінальним декором під камінь та фантастичним інтонуванням у межах сірої палітри. Складається враження, що дизайнери спіймали момент, коли яскраве світло «осліпив» камінь та вибілив частину поверхні. 

Колекція Almera Ceramica Calacatta представлена імітацією мармуру та багатим вибором геометричних форм плитки. Цегляна кладка з «мармурових» цеглинок, шестикутники та прямокутники зі скошеною стороною – плитка різної форми у невеликому форматі є ідеальним інструментом для укладки у зоні душової кабіни, а великий формат підійде для оздоблення інших поверхонь. 

Новий тренд «осіннього» інтер’єру ванної кімнати – чудова ідея, яка зробить різноманітним дизайн сантехнічних приміщень.

В нашому магазині plitka.kiev.ua до 30 листопада проходить АКЦІЯ – знижка на меблі, сантехніку та аксесуари для ванної кімнати до 35 %.

Товари в колекції Four Seasons
Товари в колекції Unique
Товари в колекції Wide & Style