Нова еклектика у ванній кімнаті: стиль Japandi - скандинавський + японський мінімалізм

 

ЗМІСТ:

1. Japandi – новий стиль для ванної кімнати

2. Особливості створення інтер’єру у стилі Japandi

2.1. Природність

2.2. Керамічна плитка

3. Ідеї інтер’єрів ванної кімнати у стилі Japandi

 

1. Japandi – новий стиль для ванної кімнати

Ідеї інтер’єрів ванної кімнати – популярний тренд сучасного дизайну. Сталі традиції оформлення змінює еклектика, яка поєднує улюблені дизайнерські прийоми, фактури, форми та кольори.

Новий інтер’єрний тренд є результатом змішування двох етнічних стилів – скандинавського та японського.

На перший погляд, творчий союз двох географічно віддалених етносів із кардинально різним менталітетом здається дивним. Однак, придивившись уважніше легко визначити спільну стартову точку – мінімалізм в оформленні. 

Лаконічний дизайн ідеально підходить для ванної кімнати, під яку дуже часто відводиться доволі обмежена площа. Стиль мінімалізм у ванній дозволяє вмістити усі необхідні предмети сантехніки та меблів, а також аксесуари для ванної кімнати.

Саме тому симбіоз, який об’єднує японський та скандинавський мінімалізм в одному інтер’єрі, заслуговує на увагу.

Новий стиль ванної кімнати отримав милу назву – Japandi. Як виглядає стиль Japandi в інтер’єрі, які має характерні особливості та прийоми оформлення? 

2. Особливості створення інтер’єру у стилі Japandi

Скандинавський та японський мінімалізм мають багато спільних рис.

По-перше, візуальна простота в оформленні у поєднанні із практичністю та функціональністю (чітке зонування простору, прості природні форми, зручні та лаконічні меблі). Завдяки цій характерній особливості дизайн Japandi ідеально підходить для невеликих приміщень – холу, кухні, ванної кімнати.

По-друге, близькість до природи як домінанта філософії стиля. Елементи екологічного стиля у японському та скандинавському оформленні кардинально різні, але тенденція до їх використання – одна з головних для кожного з дизайнерських напрямків.

По-третє, відкриті та закриті системи зберігання, кількість яких розраховується із японською любов'ю до простоти у стилі дзен та скандинавською суворістю у ставленні до порядку. 

Окрім зручних та візуально простих шаф та відкритих стелажів для зберігання використовуються плетені корзини, декоровані коробки, консолі та ніші.

2.1. Природність

Еклектика поєднує елементи 2-3 стилів в одне ціле, прагнучи до гармонії та краси.

Натуральна деревина високо цінується як у скандинавському, так і в японському стилях.

Ванна у стилі скандинавський мінімалізм обов’язково відрізнятиметься насиченою текстурою дерева теплого натурального кольору для напільного покриття. Правда, скандинавський інтер’єр приймає й зістарені, й вибілені поверхні.

Ванна у стилі японський мінімалізм демонструє себе ідеально гладкими та презентабельними дерев'яними покриттями, що використовуються не тільки для оздоблення підлоги, але й для стін. Дерево супроводжують незмінні килими з сизалю та бамбукові циновки.

Настінні панелі, п’єдестали, сходові марші з дерева – характерна ознака японського стиля в інтер’єрі. 

Природний акцент у вигляді кімнатних рослин у теракотових горшках – скандинавська традиція, яку японський стиль не підтримує.

Японський дизайн передбачає використання панно на настінній циновці із зображенням зеленого бамбукового листя або ніжно-рожевих кольорів японської сакури.

Кольорова гамма обох стилів містить природні кольори та їх відтінки. Пристрасть скандинавського стиля до світлих тонів та нейтральній палітрі із акцентом з простих кольорів – жовтого, зеленого, синього та червоного, та японське нехтування кольорами в принципі, окрім тих, що знаходяться у межах теракотово-сірої палітри землі, очевидно, потребують корекції.

Japandi зупинився на природних кольорах – приглушених, але насичених.Відтінки зеленого, синього, сливовий. кизиловий активно використовуються разом із світлими скандинавськими тонами та японськими теракотовими. 

Важливо: Для стиля Japandi не притаманне використання орнаментів та візерунків, які активно використовують скандинавський стиль. В інтер’єрі переважили японські традиції – натуралістичні зображення та художня свобода у вигляді розмитих тонів.

Текстиль в інтер’єрі – натуральний та простий. Якщо у скандинавському стилі фактура текстилю має велике значення, у Japandi у світі фактур царює японський аскетизм. Використовується гладкий однотонний текстиль приглушених, але приємних природних кольорів.

В решті решт Japandi-інтер’єр – це оазис вмиротворення, тиші та єдності із природою.

2.2. Керамічна плитка

Керамічна плитка – натуральний оздоблювальний матеріал, який не суперечать принципам Japandi.

Декор сучасної плитки – це імітації фактури натуральних матеріалів та різноманітності текстур та кольорів.

У каталозі нашого магазину plitka.kiev.ua представлений широкий асортимент плитки під дерево із імітацією виразних та спокійних текстур та у різноманітному кольоровому рішенні. 

Різноманітні ідеї інтер’єрів ванної кімнати із керамічною плиткою у стилі Japandi – це невимушений дизайн, в якому відчувається скандинавський затишок та японська природна недосконалість, неперевершену за своєю природною красою.

3. Ідеї інтер’єрів ванної кімнати у стилі Japandi

Для ванної кімнати у стилі Japandi єдиним декором будет текстура напільного та настінного оздоблення та меблевих фасадів, а також форми керамічної сантехніки – унітазу, раковини та ванни.

Низькі меблі перейшли у Japandi з японського стиля.

Пенал та тумба для раковини AM.PM Like призначені для напільної установки на ніжках. 

Проста та одночасно м'яка форма фасадів чудово виглядатиме на фоні оздоблення керамічною плиткою з колекції ABK Ceramica Wide Style. Італійське оздоблення відрізняє різноманітність кольорів природного походження – приглушені тони рожевого, синього та зеленого. 

У якості відділень для зберігання у меблях AM.PM Like використовуються ящики, які вважаються ідеальним рішенням, оскільки у корпус такої тумби чудово вписуються комунікації.

Додайте до меблів напільний унітаз із бачком AM.PM Like та ванна кімната буде укомплектована. 

Комплект Cersanit Arteco – раковина та тумба на ніжках, ідеально пасуватиме до комфортного Japandi-інтер’єру. Вставки зі скла на фасаді додадуть інтер’єру затишку північного стиля та японської простоти. 

У якості фону ідеально підійде настінна плитка з колекції Alaplana Anduin. Плитка під штукатурку із неоднорідним розмитим пофарбуванням немов навмисно створена для інтер’єру у стилі Japandi. 

Для напільного покриття плитка під дерево Almera Ceramica Holly Wood буде справжньою знахідкою. Візуально нечітка текстура структурованого керамограніту у форматі 600×600×10 мм впорається із роллю акценту в інтер’єрі. 

Незвичайна текстура універсального керамограніту Cersanit Gilberton у ванній кімнаті із меблями скромного вигляду заграє новими фарбами.

Традиційний для напільного покриття формат 598×298×8 мм та високий клас зносостійкості (PEI III) дозволяють сміливо використовувати оздоблення у ванній кімнаті.

Товари в колекції Arteco
Товари в колекції Wide & Style