Декілька простих способів економії води у вашій ванній кімнаті

 

Економія води – наскільки це важливо?

Вода в побуті – необхідність. У міських квартирах складно обходитись без холодного та гарячого водопостачання на кухні та у ванній кімнаті, системи змиву в туалеті.

Не усвідомлюючи точні цифри, в яких вираховуються трати води у сучасному побуті, ми схильні ставитися до води легковажно.

Наприклад, якщо замість ванни приймати душ, за 1 хвилину економиться 10-20 літрів води.

Лише за 5 хвилин відкритий для чистки зубів та умивання кран випускає близько 70 літрів води. 

Економія води усією сім'єю лише на третину на протязі цілого року зберігає водні ресурси обсягом з невелике озеро діаметром 200 метрів.

Корисно поглянути на споживання води, як на трату природного ресурсу, який поступово зменшується. Не кажучи вже про цифри в рахунках на оплату, які можуть істотно зменшитися, якщо користувач весь потенціал економії води, який пропонують інноваційні розробки від провідних виробників сантехнічного обладнання.

Спосіб економії № 1 – установка лічильників

Окрім економічної вигоди (оплата за воду за показниками лічильників, а не фіксована – встановлена на максимальну норму), лічильники дозволяють коригувати трати води. До того ж, можливість тримати важіль реальної влади над власними тратами у своїх руках приносить психологічне задоволення.

Який змішувач для раковини вибрати з метою економії води?

Кран на умивальник, кран для душу – чудові інструменти для економії води. Який змішувач сприятиме зменшенню споживання води?

1. Кран у ванну з одним вентилем не випадково набув популярності серед споживачів. 

Під час вранішнього або вечірнього умивання та чистки зубів достатньо легким рухом руки можна натиснути на важіль та потік води зупиняється. Відновити подачу води так само легко.

Ще однією перевагою одноважільного змішувача є оптимальне змішування холодної та гарячої води. До того ж, гаряча вода буде надходити у кран, тільки якщо споживач свідомо примусить важіль рухатись.

В звичайному змішувачі з двома кранами доводиться підкручувати то один, то інший вентиль, щоб отримати воду потрібної температури, а за цей час абсолютно без користі у каналізацію утікає декілька літрів води. Якщо ж у стиль ванної кімнати краще вписується двох вентильний змішувач, заведіть звичку збирати воду у зручну ємність, щоб потім витратити її з користю.

2. Змішувач з термостатом зменшує витрату води за рахунок спеціального пристрою – запобіжника на вентилі, який не дозволяє воді, не нагрітій до потрібної температури, витікати з крану, а також регулює напір. Іновація дозволяє зекономити декілька літрів води за один раз. 

3. Найефективніший змішувач - сенсорний, оскільки економитьна 60 % більше води. Змішувач обладнано датчиком руху - подача води можлива тільки в тому випадку, якщо до крану піднести руки, а спеціальний електронний чип вимикає подачу води, якщо вона перевищить визначену норму. Як у будь-якій електроніці, налаштування сенсорного змішувача можна міняти на власний розсуд. 

Сенсорний змішувач працюватиме, тільки якщо до крану наблизити долоні або посуд.

4. Аератор - насадка на вилив змішувача, яка зменшує трати води на 20% завдяки розподіленню потоку води на багато струменів та його перемішуванню з повітрям. Напір не змінюється завдяки тому, що вода насичується бульбашками кисню та не розбризкується. Аератори з резини менше вкриваються вапняним нальотом, а їх очистка є достатньо простою.

5. Спеціальна насадка для крану, яка має механічний принцип роботи. Вода не може протікати вільно, а через ущільнююче кільце та зірочку. Після відкривання крану тиск підвищується, ущільнююче кільце розплющується та обмежує потік води, закриваючи отвір у вигляді зірочки. Коли тиск зменшується, потік води посилюється.

Насадка має стандартний розмір та підходить для будь-якої моделі змішувача. Економія води досягає 50%.

Система душова – основні засоби економії води

Термостатний змішувач у душову кабіну може доповнити душова система з лейкою для тропічного душу. Душовий змішувач просто зобов’язаний бути електронним, щоб не прийшлося витрачати час на підбір температури струменя та потрібний напір. 

Тропічний душ побудовано так, що вода, як і в аераторі, насичується бульбашками повітря. У тропічному душі краплі падають під впливом сили тяжіння, а не з напором б'ють з форсунок лейки.

Тропічний душ кріпиться під стелею - краплі води летять з висоти, приймають аеродинамічну форму та розсіюються у повітрі, завдяки чому виникає відчуття, немов вода обволікає тіло. 

Душовий гарнітур з тропічним душем допоможе економити воду та отримувати насолоду від звичайної гігієнічної процедури. Кран у душ з кнопкою замість вентилів, одного натискання на яку достатньо для управління потоком, зробить процес ще комфортніше.

Як можна економити воду в туалеті?

Унітаз-компакт – комплект зі зливним бачком. Вибрати компакт з бачком невеликого об’єму – найпростіший спосіб економити воду під час змивання.

Другим варіантом економії є заміна бачка на більш сучасну модель. Компакт з подвійним зливом – дві кнопки дозволяють вибрати кількість води, яку потрібно витратити. Як правило, це 3 та 6 літрів. 

Сучасні унітази з інсталяцією та бачком для змиву, прихованим у стіні, оснащені системами економії води:

- система "змив/стоп" – перше натискання запускає потік води, а друге його зупиняє;

- система подвійного змиву – кнопка побільше випускає воду з бачка повністю, а менша – тільки половину об’єму. 

Економія – близько 450 літрів у місяць.

Як можна економити воду за допомогою донного клапана?

Мешканці країн Західної Європи та Америки першими зіткнулись з необхідністю економити воду. Господарки почали використовувати заглушку для раковини.

Сьогодні раковини з донним клапаном, який дозволяє набирати воду до чаші, постачають усі провідні виробники сантехники. 

У ванній кімнаті раковина з донним клапаном дозволяє у процесі бриття споліскувати бритвений станок у раковині, а не під проточною водою.

Пральна машина завантажена на повний обсяг сприяє економії води. Не варто запускати пральну машину заради кількох речей, які потребують прання. 

Змішувач у душ та на умивальник повинні бути в ідеальному стані

Важливо своєчасно помічати протікання та їх усувати. Якщо десь крапає вода, тому що нещільно закривається кран, на протязі доби витрачатиметься близько 25 літрів води, що на місяць складе аж 750 літрів.

В нашому магазині представлені сучасні моделі змішувачів усіх видів за кращою ціною в Україні!