Декілька ідей сірих ванних кімнат у різному дизайні

 

Дизайн ванної кімнати у сірих тонах сьогодні знаходиться на вершині популярності. Різноманітність відтінків сірої палітри перетворила колір на улюблений інструмент дизайнерів. Відтінків сірого кольору існує набагато більше, аніж анонсовані п'ятдесят. Навіть крапля блакитного, рожевого або зеленого змінює сірий колір до невпізнанності, кожного разу наділяючи скромну палітру витонченим шармом.

Однак, сірий колір у ванній кімнаті використовувати складніше, аніж у просторих кімнатах з гарним освітленням. Більшість приміщень, відведених під ванну кімнату, невеликі за площею та зовсім позбавлені вікон. Для правильної передачі кольорів потрібен ретельний вибір поєднання кольорів та акцентів, а також грамотна система освітлення. 

На щастя, дизайнери розкрили таємницю сірої палітри: розкривати потенціал приглушених та стримувати активність надто яскравих кольорів хроматичного спектру (містить усі кольори, окрім білого, чорного та проміжного для чорно-білої шкали сірого).

Як сприймається дизайн ванної кімнати у сірому кольорі?

Сірий колір здатен викликати суперечливі асоціації. У складі однієї комбінації сірий колір – це абсолютна гармонія та стабільність, а в іншій –нудьга та відсутність індивідуальності.

З точки зору психології, сірий колір врівноважує психіку людей, темп життя в яких надто швидкий. Нервова система заспокоюється, а погляд на реальність набуває більш прагматичний характер, що дозволяє поглянути на проблеми без зайвих емоцій і з ясною головою. 

Людям, які відчувають потребу у яскравих емоціях або долають зневіру та депресію, сірий колір в інтер’єрі важливо поєднувати з яскравими акцентами природного походження – оранжевий, малиновий, кольори кизилу або соковитої трави.

Відтінки сірого кольору можуть бути теплими або холодними. Усе залежить від кольору, яким розбавлений сірий. Жовтий та червоний – теплі, а синій – холодний. Зелений колір вважається нейтральним та ідеально врівноважує будь-які кольорові поєднання.

В більшості відтінків сірої палітри дуже поетичні назви, пов’язані з яскравими асоціаціями: лондонський туман, сизий голуб, небо перед грозою, мокрий камінь, перламутровий.

У ванній кімнаті сірий колір добре поєднується з великою кількістю металевих поверхонь та деталей – фурнітура, мебельні фасади, змішувачі. 

Кольорові поєднання у ванній кімнаті – сірий плюс

Сірий + коричневі відтінки

Навіть коричневі відтінки у поєднанні з сірим кольором виглядають дуже ефектно. Елегантне поєднання сірих та бежевих тонів можна посилити фактурним текстилем з виразним малюнком – набивним або рельєфним.

Цікаві фактури, форми, вигини ліній стають частиною дизайнерської композиції. Добре працюють у сіро-бежевому інтер’єрі контрасти – варто додати чорного кольору, щоб інтер’єр виглядав чітким.

Класичний, середземноморський або сучасний стиль? Стриманість двох універсальних кольорових палітр ідеально впишеться у будь-який інтер’єр. 

Ідеальна комбінація: сіра плитка на підлогу, світлі бежеві фасади з дерева, дзеркала відповідної до стиля форми – круглі та овальні для класики, прямокутні – для сучасних стилів.

Середземноморський стиль передбачає використання каменя та темного кованого металу. Для композиції підійде: напільна та настінна плитка під камінь, для якого сірий та бежевий кольори є природними, тумба під раковину з кованого металу з відкритими полицями для зберігання, дзеркало в металевому багеті. 

Сірий + розові відтінки

З будь-якими відтінками рожевого кольору добре поєднуються і світлі, і темні тони сірого. Чим більш насичені обидва кольори, тим виразніше виглядатиме інтер’єр. Сірий буде менш офіційним, а рожевий просто на очах набуде особливої виразності.

Але найбільш виразним буде дизайн ванної кімнати, створений з графітового сірого та яскравого рожево-лілового відтінків. Металеві поверхні та дзеркала без оправи або у химерних багетах з металу – гармонійне доповнення до виразного кольорового рішення.

Темно-сіра напільна плитка для ванної та квітковий декор лілового кольору – класична або кантрі композиція. Імітації фактури каменя на керамічній плитці – чудова альтернатива однотонному оздобленню. Для класики - тумба під раковину з химерним силуетом, для кантрі – фільончастий пофарбований фасад з квітковим малюнком. 

Дизайн ванної кімнати у сучасному стилі передбачає пласкі фасади з чіткою геометрією ліній. Для оздоблення підійде керамічна плитка сірого кольору – більш темна для підлоги та світліша – для стін. Текстиль (рушники, халати) - у лілових відтінках.

У великій просторій ванній кімнаті можна ризикнути та зробити ліловою стелю.

Сірий + жовті відтінки

Майстерне поєднання сірого кольору з жовтими тонами вимагатиме зусиль. Особливо вдалим виглядають теплі жовті відтінки у поєднанні з 2-3 відтінками сірого кольору.

Жовтий може бути присутнім як у текстилі, так і в якості акцентної стіни з однотонної жовтої плитки.

Як варіант - оформлення зони умивальника із дзеркалом у жовтому кольорі з підсвіченням, яке посилює ефектність жовтого. Для напільного та настінного оформлення можна вибрати комбінацію з плитки у 2-3 сірих тонах. 

Геометричний орнамент або візерунок виглядатиме особливо виразним акцентом на тлі сірих та жовтих відтінків.

Сірий + сині відтінки

Класична комбінація кольорів, яка створюється за певними правилами. Чим темнішим є синій колір, тим світлішим повинен бути сірий.

Урізноманітнити інтер’єр допоможуть виразні фактури. Якщо в якості напільної плитки вибрати імітацію фактури вибіленої деревини та додати до оформлення білий колір - це базова комбінація для скандинавського інтер’єру. 

Сині відтінки традиційно використовують у північних інтер’єрах, а білий та сірий – це звичний фон. Відкриті полиці для зберігання, візерунки та орнаменти синього та червоного кольорів – традиційне доповнення. 

Сірий + червоні відтінки

Червоний колір – дуже яскравий та навіть агресивний, однак у поєднанні з відтінками сірого пом’якшується навіть цей непохитний фрагмент спектру.

Поєднання темних відтінків червоного – малиновий, кизиловий та бордовий, з темно-сірими тонами – графітовий, сизий, дуже вражає та виглядає елегантно. 

Класичний та сучасний інтер’єри, кожний по своєму, сприймають таке елегантне кольорове поєднання. Червона плитка для ванної, купити яку можна в нашому магазині plitka.kiev.ua, підійде для оформлення стін, а для напільного оздоблення ідеальною буде керамічна плитка сірого кольору.

Як варіант, червоний колір може бути присутнім в інтер’єрі у вигляді текстилю з орнаментом, який у поєднанні зі світло-сірою плиткою під дерево та темно-сірими стінами буде базовою комбінацією для скандинавського оформлення. 

Червоний колір в інтер’єрі не може займати більше 15 %. Тільки у такому відсотковому співвідношенні червоний виглядатиме не тільки виразно, але й витончено.

Темно-сіра стеля – рідкісний випадок, коли темні кольорі розширюють простір та роблять стелю вищою. Здається, що стелі немає зовсім і простір виглядає безкінечним. 

В асортименті нашого магазину є різноманітна плитка для ванної – купити оздоблювальний матеріал в нас можна комфортно та за вигідними цінами.