Настінна плитка, аксесуари та дзеркала

 

ЗМІСТ:

1. Керамічна плитка – практичність та довговічність

1.1. Головні переваги керамічної плитки

1.2. Настінна плитка та «тепла» стіна

1.3. «Тепла стіна» та аксесуари для ванної кімнати

2. Як вибрати дзеркало?

 

Світ перевернувся догори дном, і сьогодні естетика вже не визначає життя в такій мірі, як це було нещодавно. Тим не менше, у нових інтерєрах варто потурбуватися про комфорт та стиль.

Чому? Тому що у гармонійній атмосфері нервова система людини отримує квант позитивної енергії та можливість для повноцінного відпочинку. Зручність та візуальна гармонія знімає напругу краще за будь-яке заспокійливе.

Сьогодні у плануванні ремонту будь-якого приміщення практичність висувається на перший план. Немає нічого вічного, але практика доводить, що деякі оздоблювальні матеріали обіцяють прослужити дуже тривалий час, не втрачаючи первинного вигляду, а способи обладнання житлових та сантехнічних приміщень – забезпечити підвищений комфорт. 

На фото: керамічна плитка ABK Ceramica Wide Style (Іспанія)

1. Керамічна плитка – практичність та довговічність

1.1. Головні переваги керамічної плитки

Керамічна плитка порівняно з іншими оздоблювальними матеріалами має низку незаперечних переваг:

- довговічність

Гарантійний термін від провідних виробників керамічної плитки в окремих випадках досягає 10 років. Практика доводить, що плитка здатна прослужити значно довше (до 50 лет) – за умови правильного вибору керамічної плитки для конкретного приміщення або зони у громадських місцях.

- екологічність

Керамічна плитка виробляється з натуральної сировини. До складу сировинної суміші входять:

високоякісна глина (червона або біла)

кварцовий пісок

польові шпати або карбонати.

- міцність (в тому числі – вологостійкість)

Висока міцність керамічної плитки обумовлена щільністю тіла кожної «плашки». Вологостійкість коливається від 13 % для звичайного настінного кахлю до 0,5 % для керамогранітної плитки, яка виготовлюється за особливою технологією із застосування високих тиску в процесі пресування заготовок (результат – відсутність пор) та температури випалу.

- багатство фактур та текстур

З 2012 року світ керамічної плитки змінився. Цифровий друк адаптували до керамічного виробництва. Для споживачів це значило появу на ринку керамічної плитки із імітацією поверхні під фактури різних матеріалів – каменя, мармуру, дерева, металу, бетону та навіть текстилю.

Візуальна схожість із оригіналом настільки вражаюча, що, наприклад, відрізнити плитку від дерева без доторку майже неможливо. 

На фото: керамічна плитка Alaplana Bodo (Іспанія)

1.2. Настінна плитка та «тепла» стіна

Укладка плитки на фарбу вимагає використання особливих методів. Насамперед, потрібно відшліфувати верхній шар і зробити насічки для покращення процесу адгезії плитки із поверхнею стіни.

Ще один значущий момент: під час укладки настінної плитки важливо памятати, що затірка не має виглядати «першою скрипкою», а тільки ідеальним додатком до керамічної плитки.

Надто світлі шви (у порівнянні із кольоровим рішенням керамічної плитки) просто «кричатимуть» про несмак та відсутність гармонії.

Темніші шви «підуть у тінь» і дозволять дизайну поверхні керамічної плитки вийти на перший план.

Щоб уникнути помилки, варто вибирати колір затірки заздалегідь, користуючись зразками. 

На фото: керамограніт Almera Ceramica Bergamo (Іспанія)

Як правильно укладати плитку, особливо, якщо її формат не вписується у ширину стіни, призначеної  для укладки.

Насамперед, потрібно вирахувати, скільки цілих плиток вміститься вшир. Потім варто прибрати одну плитку, а ті, що залишились, потрібно вирівняти по центру. В підсумку, підрізи по краях будуть візуально прийнятними – більше половини від ширини плитки. Надто тонкі обрізки в цьому випадку виключаються.

 «Тепла стіна» у ванній кімнаті – сучасний тренд. Так-так, не тільки «тепла підлога», але й «тепла стіна», яка дозволить створити комфортну обстановку у ванній кімнаті, але й трохи зекономити. 

На фото: керамограніт APE Ceramica Arts (Іспанія)

1.3. «Тепла стіна» та аксесуари для ванної кімнати

Наявність «теплої стіни» - це можливість не купувати сушарку для рушників, а використовувати компактні аксесуари для ванної кімнатигачки та тримачі для рушників та банних халатів.

Будь-яка банна річ, яка висітиме на «теплій стіні», нагріється та буде приємною для тіла. 

На фото: тримач рушників Langberger Slim

Щоб «тепла стіна» прослужила якнайдовше, потрібно правильно вибирати настінну керамічну плитку.

На відміну від напільного покриття керамічна плитка для настінного оздоблення не піддаватиметься великому навантаженню. Для «теплої» стіни ідеально підійде плитка з наступними параметрами:

- клас зносостійкості за шкалою PEI не менше II;

- показник міцності за десятиступеневою шкалою Моосу не менше 5-6;

- матова поверхня, оскільки глянсова плитка має нижчу теплопровідність.

Якщо виходити з перелічених вимог до керамічної плитки для оздоблення «теплої» стіни, найкраще зупинитись на керамограніті.

Наприклад, іспанський керамограніт ABK Ceramica Eco Chic у форматі 1700×200×9 мм із імітацією текстури дерева має клас зносостійкості за шкалою PEI IV та матову поверхню. Плитка ідеально підходить для оздоблення стін у ванній кімнаті, оформленій у стилі сільського кантрі або сучасного мінімалізму.

Виробник пропонує два відтінки світло-коричневого кольору. 

На фото: керамограніт ABK Ceramica Eco Chic (Іспанія)

2. Як вибрати дзеркало?

Дзеркало – важливий атрибут ванної кімнати, без якого складно уявити це приміщення. Дзеркало – предмет функціональний і стильний. Сучасні дзеркала – це ідеальне рішення для оформлення ванної кімнати у сучасному стилі.

Функціональність дзеркал полягає не тільки у відображенні облич, що важливо, коли члени сімї вранці збираються на роботу або до учбових закладів. Якщо дзеркало розташувати навпроти джерела світла, його властивість відбивати фотони дозволить візуально розширити приміщення.

До того ж, сучасні дзеркала обладнані вбудованим підсвіченням, що дозволяє їх ефективно використовувати саме у ванній кімнаті.

Якщо вам пощастило та у вашій ванній кімнаті є вікно, тоді дзеркало, розташоване біля вікна, ідеально виконуватиме свої функції та відбивати виключно правду.

Спеціалісти радять надійно підвішувати дзеркала, а не вклеювати у стіну. Згодом, щоб змінити обстановку, доведеться жертвувати дзеркалом.

Для отворів у стіні із керамічним оздобленням потрібні спеціальні свердла, які призначені саме для таких поверхонь.

Італійські дзеркала для ванної Devit Acqua представлені у двох варіантах розмірів (у мм) – 800х600х30 та 700х600х30. Дзеркала обладнані вбудованим LED-підсвіченням, підігріванням та сенсорним вимикачем, який реагує на рух руки.

Завдяки системі підігріву дзеркало не буде вологим у приміщенні із підвищеною вологістю. Постійне очищення дзеркальної поверхні – це навряд чи те заняття, яким бажає регулярно займатися будь-яка господарка.

Закруглена форма дзеркал від італійської компанії Devit ідеально впишеться до інтер’єру ванної кімнати, оформлені у різних стилях – класичних та сучасних. 

На фото: дзеркало Devit Acqua (Італія)

Колекція дзеркал для ванної Devit Fresh має ті самі параметри та характеристики, що й дзеркала Devit Acqua, та відрізняються від них тільки прямокутною формою. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua дзеркала від провідних виробників представлені у широкому асортименті.

Зверніть увагу, що більшість позицій з категорії Плитка до 31.10.2022 року, тобто ще 21 день, можна купити за АКЦІЄЮ «Осінні знижки на плитку».

Товари в колекції Acqua
Товари в колекції Fresh
Товари в колекції Wide & Style