Модний дизайн інтер’єру 2020: керамічна плитка під дерево та натуральний камінь

 

Тенденції у дизайні інтер’єрів у 2020 році

У міському середовищі не вистачає природних осередків і це викликає занепокоєння в екологів. В той же час дизайнери відзначають, що стилі, які традиційно використовують натуральне оздоблення, дуже популярні.

У моді природні мотиви в оздобленні та підборі кольорів. Звичайно, дизайн інтер’єру з урбаністичними настроями має безліч прихильників, але у поточному році натуральні фактури (дерево, камінь, мармур) та природна палітра кольорів утримують статус модного тренду.

Дизайн інтер’єру 2020 - основні тенденції:

1. Простота та натуральність у поєднанні з мінімалістськими принципами, коли в інтер’єрі не використовуються зайві предмети та надлишковий декор. Головне – це оптимальне використання приміщення та збереження відчуття простору. 

2. Ностальгія за класичними нотками. Класичної схеми дотримуватися повністю не обов’язково, але предмети та елементи декору вказують на приналежність інтер’єру до плеяди класичних та неокласичних стилів. 

3. Модний дизайн – це еклектика, що будується на поєднанні сучасних та класичних елементів в одному інтер’єрі. Комбінація розкошів та аскетичного декору, атрибути східних та західних традицій дизайну. 

4. Не дивлячись на мінімалістські переваги, на хвилі популярності сьогодні знаходиться абсолютний антипод мінімалізму - еклектика у стилі Бохо зі строкатою та дещо безладною гаммою кольорів та надлишком декоративних елементів.

Промисловий дизайнер Карім Рашид - глашатай яскравих кольорів, якого визнали кращим дизайнером 2020 року. В композиціях метра використовується строката палітра кольорів - білий відтінений лимонним кольором, оранжевими, жовтими та рожевими відтінками. 

Як уникнути монотонності в інтер’єрі? Використовуйте контраст

Контраст за кольором в інтер’єрі – це зрозуміло. Однак, для гри на контрасті використовують не тільки кольори, але й предмети різної форми та розміру, а також поверхні різного характеру або фактури.

Що таке фактура та текстура? У дизайні інтер’єру поняття фактури застосовується до типу та характеру поверхні:

1. Дерево, камінь, метал або текстиль (і т.ін.) – це типи поверхні за будовою.

2. Матова та шорстка, глянсова та полірована (і т.ін.) – типи поверхні за обробкою.

Поняття текстури пов’язано з візуальним сприйняттям поверхні – наприклад, малюнок серцевидних променів, притаманний деревині, або розмір прожилок та візерунок з них на камені або мармурі. 

Гармонія в інтер’єрі досягається за допомогою поєднання предметів одним кольором або повторенням фактури в оздобленні, меблях та аксесуарах.

Керамічна плитка з імітацією натуральних оздоблювальних матеріалів – дерева, каменя, мармуру та штукатурки

Натуральні матеріали завжди в моді. Дивно, але нічого кращого за них для декорування власного житла людина не вигадала. Затишні дерев'яні спили, шорсткий камінь зі зломами та тріщинами та гладкий напівпрозорий мармур - модні тренди поза часом, які не набриднуть завдяки природній енергетиці та первинній красі.

Стилі дизайну, які зберігають актуальність у 2020 році:

- арт-деко;

- сучасна класика;

- скандинавський;

- мінімалізм;

- hi-tech;

- екологічний стиль.

В інтер’єрах, створених у кожному з цих стилів, натуральним матеріалам та їх імітаціям надається абсолютна перевага. 

Кольори та текстури керамічної плитки під натуральні матеріали, які сьогодні у моді

Сьогодні у тренді темне дерево – глибокі кольори кави та каштанових тонів, темної бронзи або теракоти.

Ефектно темне напільне покриття під дерево виглядає у скандинавських та класичних інтер’єрах, а також у сучасному мінімалістському оформленні.

З текстурою темної деревини гармонійно поєднуються сучасні світильники з металевими плафонами, елементами інтер’єру зі скла. 

Для комбінації з темними тонами плитки під дерево ідеально підійде будь-який натуральний камінь у світлих тонах.

У моді поєднання темних відтінків мармуру та дерева як базового оздоблення для hi-tech та класики.

Особливості використання керамічної плитки під дерево та камінь в інтер’єрі?

Чи завжди передують муки творчості під час вибору стиля інтер’єру, типу оздоблення, поєднань кольорів, сантехніки та меблевих гарнітурів походу у магазин, а у сучасній ситуації – в інтернет-магазин з продажу оздоблювальних матеріалів та сантехніки?

Можливо, текстура дерева або мармуру, що припали до душі, визначатимуть стиль та обстановку?

Будь-який підхід до створення та реалізації дизайнерського проекту важливо дотримуватись головних правил оформлення, які перевірені на практиці досвідченими дизайнерами.

Спеціалісти застерігають від помилок, яких легко припускається новачок, та дають цінні рекомендації:

1. Якщо необхідно поєднувати плитку та натуральний матеріал на підлозі або стінах, наприклад, зносостійка плитка вважається ідеальним напільним покриттям у прохідній зоні – вибирайте різні фактури.

Штучне походження фактури дерева на керамічній плитці буде кидатися у вічі поруч з паркетом або натуральною дерев'яною дошкою. У цьому випадку краще переглянути свої вподобання та використати з натуральним деревом керамограніт з імітацією каменя. 

Кажучи інакше, не варто розташовувати у безпосередній близькості керамограніт з імітацією дерева, каменя або мармуру з аналогічним натуральним матеріалом.

Ідеально, якщо плашки плитки, паркету або слябів будуть різними за форматом та кольором.

Відповідно, плитка під дерево добре виглядатиме з натуральним каменем (мармуром).

2. У ванній кімнаті або на кухні проблема вирішується значно простіше. Достатньо підібрати плитку під дерево у тон з деревними відтінками мебельного гарнітуру.

Важливе питання: Який керамограніт вибрати для підлоги на кухню або у ванну кімнату?

Турбота про безпеку покриття для людини – це найголовніше. У приміщеннях, де, поза сумнівом, постійно щось падає або розливається на підлогу, варто вкладати матовий або наполовину полірований (lappato – у пер. з іт. "притертий"). 

Полірована плитка під камінь або дерево виглядають дуже ефектно: дзеркальні поверхні візуально розширюють приміщення, надаючи інтер’єру глибини та розкошів. Однак, полірована фактура ковзає – особливо після контакту з водою.

Полірована плитка у ванній кімнаті або на кухні більш доречна на стінах. Керамічна плитка під мармур або будь-який інший натуральний камінь – поза конкуренцією, якщо проект передбачає вишуканість та елегантність. 

3. Усе частіше опалення у квартирах та приватних будинках реалізується через систему "тепла підлога", тому керамогранітна плитка під дерево або камінь – найпрактичніше рішення.

На відміну від натуральних матеріалів, керамограніт не деформується під час нагрівання, а натуральна фактура – плитка під дерево або плитка під камінь, облагороджує інтер’єр. 

4. Поєднання натуральних фактур не позбавляє від використання ефектних дизайнерських заходів. Грамотне створення контрастів в інтер’єрі – це ціла наука. Контраст фактур за типом обробки – наприклад, імітація обробленого дерева та рельєфна поверхня каменя, надає інтер’єру особливий шарм. 

Перегляньте каталог нашого магазину у розділі Плитка та переконайтесь у багатстві вибору. У широкому асортименті представлена керамічна плитка з імітацією натуральних матеріалів – дерева, каменя, мармуру або штукатурки.