Метал в інтер’єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

 Метал в оформленні житлового простору: історичний нарис

Метал в інтер’єрі багатоликий: ковка з темного металу у класичних та середземноморських стилях, гофрований метал у сільському кантрі, блискучі фасади та побутова техніка у мінімалізмі та hi-tech.

Перший сплеск популярності металу в інтер’єрі прийшовся на початок XX сторіччя, коли післявоєнна розруху всунула власні вимоги до оформлення житлового простору.

Стиль Баухауз (в пер. з нім. – будувати дім) зародився у Германії у стінах Вищої школи будівництва, яку в ті часи очолював архітектор Вальтер Гропіус, який окреслив головну ідею та філософію стилю: "Кожний предмет повинен виконувати власні практичні функції та бути зручним, доступним та гарним". Він запропонував комбінувати у житлових приміщеннях індустріальні конструкції з простими естетичними формами.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Широке розповсюдження стилю, в якому пріоритет надавався простим та функціональним предметам, вплинуло на меблеву промисловість. 

Меблі з металу вироблялись масово. Саме школа Баухауз запропонувала ідею використовувати для меблевих каркасів металеві трубки. У ті часи з'явились вбудовані шафи з металевими фасадами, столики з металевими стільницями, стільці та крісла з порожніх металевих деталей.

Ці предмети до цих пір нагадують про досягнення старого німецького стилю, риси якого успадкували сучасні напрямки.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Характерні риси стилю баухауз

Вільний простір. Металеві меблі в інтер’єрі, які трансформуються, дозволяють зберегти більше вільного місця у приміщенні. 

Модульні дивани, шафи-купе, добре знайомі нам сьогодні, розсувають життєвий простір. Геометричні лінії меблевих силуетів, металеві пусті трубки, крісла без підлокітників.

Мінімум декоративних елементів. Декор в інтер’єрі не може бути відсутнім повністю, але кожен предмет має змістове навантаження.

Кольорова палітра містить нейтральні відтінки – білий та чорний, сірий та бежевий.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Красота простих геометричних форм. Квадрат, прямокутник, круг, куб – форми, притаманні стилю.

Очевидно, що жоден сучасний стиль – мінімалізм, hi-tech, футуризм, індустріальний, не обходиться без атрибутів німецького стилю, одним з яких є метал як оздоблення в інтер’єрі та матеріал для виготовлення меблів.

Металева сантехніка у кухні та ванній кімнаті

В інтер’єрі кухні або ванної кімнати металевий змішувач нікого не дивує. Щоправда, сьогодні за бажання можна придбати змішувачі та душові набори з металу, але з поверхнями, пофарбованими у білий, чорний та інші кольори.

Для виготовлення якісних змішувачів використовується латунь, а поверхня хромується. Хромовані поверхні сучасних змішувачів з одним важелем – незмінний атрибут сучасних інтер’єрів, який на кухні легко доповнити металевою мийкою, холодильником та духовкою з металевим фасадом.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Змішувачу з латуні без покриття достатньо надати оригінального вигляду під старовину, щоб використати у класичних та неокласичних інсталяціях. Для елегантної класики підійдуть змішувачі під бронзу, срібло та золото, які чудово поєднуються в інтер’єрі з овальними та круглими дзеркалами у багетах та класичними силуетами меблів у ванній, мармуровою стільницею та витонченим посудом – у кухні.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Керамічна плитка під метал: види імітацій та стилізації

Метал у класичному або сучасному інтер’єрі дисциплінує та сприяє концентрації уваги, не залишаючи місця для зайвих емоцій. 

Керамічна плитка з імітацією металу сьогодні у тренді та дещо посунула елегантний мармур та тепле дерево.

Завдяки сучасним технологіям керамограніт під метал може приймати будь-яке обличчя:

  • під старовину - з патиною, потерта;
  • зістарений – з подряпинами, вм'ятинами та слідами фарби;
  • з чеканним рельєфом – зображення може містити будь-який візерунок – старовинний або сучасний;
  • залізо, піддане корозії;
  • гофрований або рифлений метал.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Метал чудово поєднується з іншими оздоблювальними матеріалами – бетоном та штукатуркою, деревом та мармуром, склом та пластиком.

Керамічне оздоблення під метал – де використовують:

  • передпокій;
  • хол;
  • кухня;
  • ванна кімната;
  • загородний будинок;
  • офіс;
  • кафе та т.ін.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Плитка під метал в інтер’єрі, оформленому у будь-якому з класичних стилів, виглядатиме гармонійно за умови, що це імітація цінних металів.

Золото, срібло або мідь в інтер’єрі – характерна риса розкішних бароко та рококо. Керамічній плитці під метал від провідних виробників у поєднанні з масивними меблями, античними елементами (капітель, колони, пілястри), ліпниною та кришталевими люстрами під силу відтворити грандіозний класичний інтер’єр.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Класика вимагає ідеального підбору деталей, тому сучасні стилі популярніші – вони вітають елегантну еклектику.

Керамічна плитка – міцний матеріал, який не боїться високих температур та легко очищується. Зона каміну – ідеальне місце для оздоблення під метал. Вид металу залежить від стилізації. У просторому приміщенні зона каміну доповнюється домашнім кінотеатром.

У мінімалізмі особливості фактури та відтінків розкриваються повністю. Обмеження у декорі висувають на перший план оздоблення, меблі та текстиль.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

У брутальному сучасному інтер’єрі для максимальної схожості з великими листами металу, ідеально підійде широкоформатна плитка. Світильники в індустріальному стилі можна використати у парі та розташувати симетрично, створюючи еклектику індустріальних форм та класичних принципів оформлення.

В інтер’єрі кухні фартух, оформлений витонченою керамічною плиткою з імітацією відчеканеного візерунка, виглядатиме надзвичаной гарно.

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Плитка під метал у ванній кімнаті завжди відображає ідею стиля, в якому оформлено приміщення. Акцентна стіна у зоні умивальника, ванни або душової кабіни з оздобленням під метал у залежності від типу металу та декоративного оформлення поверхні вказує на стиль інтер’єру. 

 Метал в інтер'єрі: керамічна плитка, меблі, сантехніка

Як вибрати плитку під метал для підлоги?

Показники зносостійкості, тип поверхні керамічної плитки визначають особливості її застосування. Наші менеджери пропонують професійну консультацію  з будь-якого питання.

Скільки коштує керамограніт під метал для стін та підлоги? В нашому магазині керамічна плитка під метал представлена в широкому асортименті та за кращими цінами в Україні.