Коли з’явився підвісний унітаз?

 

ЗМІСТ:

1. Як з’явився підвісний унітаз?

2. Як вибрати підвісний унітаз?

2.1. Вибір інсталяції для підвісного унітазу

2.2. Як вибрати підвісний унітаз?

 

1. Як з’явився підвісний унітаз?

Історія людства не зберегла точних відомостей про те, як і у якій країні вперше з’явився підвісний унітаз. За замовченням вважається, що винахід належить швейцарській компанії Geberit. Дуже правдоподібна версія, якщо врахувати старанну роботу інженерів корпорації над інноваціями для сантехнічних засобів.

Перші згадування про інсталяції для унітазів («installation» в пер. з англ. – «установка»), без яких складно уявити підвісні унітази, належать до XX сторіччя. Знамениті шестидесяті принесли багато видатних подій: початок ери космонавтики, звільнення 32 країн Африки від колонізаторів, сексуальна революція та розквіт рок-музики! 

На фото: підвісний унітаз Devit Art

Саме в 60-ті рр. швейцарська компанія Geberit представила змивний бачок з прихованим монтажем для напільних унітазів. Метою інженерних розробок був унітаз, який максимально щільно приставлений до стіни.

Маленькі ванні кімнати стали причиною ергономічних розрахунків та деяких принципів дизайну інтер’єрів. Розробка підвісного унітазу – крок назустріч реаліям мільйонів людей, для яких невелика площа ванної кімнати – повсякденність. Як у приказці, яка колись з’явилась з легкої руки англійського філософа Френсіса Бекона: «Якщо гора не йде до Магомета, тоді Магомет йде до гори».

Технічний прогрес розвивається у тісному зв’язку із потребами споживачів. Промислові інновації спрямовані на те, щоб зробити життя комфортнішим та позбавити від необхідності докладати зайвих зусиль.

Саме тому Geberit і сьогодні входить до п’ятірки лідерів на ринку сантехніки, а вираз «Ремонт починається з вибору змивної клавіші» перетворився на крилатий. 

На фото: підвісний унітаз Geberit Acanto

Швейцарська компанія прагне знаходитися у фарватері галузі і не зупиняється на досягнутому. Наприклад, вже протягом чотирьох десятиріч інженери безперервно працюють над удосконаленням унітазу-біде.

Коли у 1978 році з’явилась перша модель, мешканці Європи зустріли новинку без особливого ентузіазму. А ось у Японії унітаз-біде швидко набув неабиякої популярності. Лише через кілька років його використовувала майже кожна друга сім’я.

Вочевидь, навіть компанії зі світовим ім’ям ризикують, пропонуючи інноваційні розробки до уваги споживачів. 

На фото: підвісний унітаз-біде Geberit AquaClean

2. Як вибрати підвісний унітаз?

Підвісний унітаз – ергономічна конструкція, яка спочатку з’явилась з метою економії простору. Однак, швидко набула великої популярності завдяки лаконічному та елегантному зовнішньому вигляду.

Форма чаші, кришка унітазу та кнопка змиву використовуються для нових дизайнерських ідей, а види інсталяцій та спосіб змиву – для інженерних.

Сумніви у надійності підвісних унітазів давно розсіялися. Більшість моделей від провідних виробників витримують не менше 400 кг.

Вибір на користь підвісного унітазу варто зробити на етапі планування капітального ремонту або перед обладнанням ванної кімнати у новобудові з нуля. Кріплення для підвісного унітазу, комунікації та змивний бачок вбудовуються у стіну ще до фінального оздоблення. 

На фото: підвісний унітаз Geberit Xeno2

2.1. Вибір інсталяції для підвісного унітазу

Як встановити підвісний унітаз? Інсталяція для унітазу – це сталева конструкція, яка монтується у стіну. На каркас кріпиться арматура, підводки та змивний бачок.

До інсталяції для унітазу додаються:

- змивна клавіша;

- змивний бачок;

- кріплення;

- зливний патрубок;

- прокладка для шумоізоляції.

На несучу раму зі сталі наноситься протикорозійне покриття. До конструкції монтується бачок для унітазу. Щоб виключити корозію та протікання, бачки виробляють з високоякісного пластику, а для прокладки змивного клапану використовують силікон або покращену резину.

Для попередження переливу води та, як наслідок, затоплення квартири передбачається можливість аварійного зливу.

Виробники підвісних унітазів дотримуються європейських стандартів, за якими рівень шуму під час експлуатації змивного бачка не повинен перевищувати 17 дБ. 

На фото: підвісний унітаз Geberit iCon із інсталяцією Geberit

Для встановлення підвісних унітазів використовуються два види інсталяцій:

- блочна інсталяція для унітазу

Підвісний унітаз кріпиться до стіни. Блочна інсталяція встановлюється тільки до міцної несучої стіни, яка спирається у будівельній конструкції на стіни попередніх поверхів.

Якщо міцність стіни викликає сумніви, краще встановити власний вибір на напільній моделі унітазу, який монтується до підлоги та щільно встановлюється до стіни.

- рамна інсталяція для унітазу

Рамна інсталяція має форму металевої рами та кріпиться не тільки до стіни, але й до підлоги, завдяки чому виявляється дуже надійною.

Обираючи інсталяцію важливо звернути увагу на розміри конструкції.

Стандартні розміри інсталяцій блочного типу:

- ширина – 50,0 см;

- висота – 100,0 см;

- глибина – 10,0-15,0 см.

Стандартні розміри рамних конструкцій:

- ширина – 50,0-60,0 см;

- висота – 80,0-140,0 см;

- глибина – 15,0-30,0 см.

Зокрема, інсталяція для унітазів поділяється на два види за розташуванням у приміщенні:

- фронтальна інсталяція для унітазу;

- кутова інсталяція для унітазу.

Кутова інсталяція призначена для установки кутових моделей підвісних унітазів, які є незамінними в умовах маленької ванної кімнати із дефіцитом вільного місця.

2.2. Як вибрати підвісний унітаз?

Якість сучасних підвісних унітазів від провідних виробників знаходиться на високому рівні. За якими саме критеріями вибирати підвісний унітаз серед великої кількості моделей та виробників, які пропонує сучасний сантехнічний ринок?

По-перше, важлива перевага підвісних унітазів – тиха робота змивного пристрою. Теплоізоляційні матеріали, в які «упаковують» змивні бачки з метою уникнення появи конденсату, є гарним звукоізоляційним засобом.

По-перше, тип змиву – економний або звичайний.

По-третє, купити унітаз із технологією rimless (в пер. з англ. – «без обідка») – практичне рішення, яке повністю усуває проблему накопичення бруду та колоній бактерій. Просте прибирання та підтримання гігієни на високому рівні – аргумент на користь безобідкового унітазу. 

На фото: підвісний унітаз без обідка ArtCeram Gio Evolution

По-четверте, надійність та довговічність підвісного унітазу.

Набираєте у пошуку «унітаз купити київ»? Бажаєте купити унітаз з інсталяцією, але все ще маєте сумніви? Погортайте Каталог товарів в нашому магазині plitka.kiev.ua у розділі Унітази та компакти, щоб пересвідчитися у розмаїтті дизайну підвісних унітазів.

Наприклад, підвісний унітаз ArtCeram Ten від італійського виробника має елегантну форму в дусі сучасного мінімалізму та представлений у двох кольорах – білому та чорному. Чаша виконана із застосування технології Rimless.

На вибір пропонується тип поверхні – глянсовий та матовий. 

На фото: підвісний унітаз ArtCeram Ten

Підвісний унітаз Devit Retro виконано у кращих традиціях класичного стиля. Чаша має громіздкий вигляд. Італійська компанія розробила фірмове покриття від нальоту Extra Clean, завдяки чому внутрішні поверхні унітазу легко очищуються та тривалий час залишаються білосніжними та гладкими. 

На фото: підвісний унітаз Devit Retro

До 31 жовтня в нашому магазині проводиться АКЦІЯ – знижка до 35 % на сантехніку, меблі та аксесуари для ванної кімнати. Білий та чорний підвісний унітаз ArtCeram Ten із матовою поверхнею бере участь в АКЦІЇ!

Товари в колекції Acanto
Товари в колекції iCon
Товари в колекції Xeno2