Клінкерна плитка: особливості застосування

Перша клінкерна плитка була виготовлена ​​голландськими майстрами у XIX столітті та призначалася для зведення житлових будинків, а також мощення доріг. Для виробництва цього матеріалу використовують спеціальну тугоплавку глину та метод екструзії. У такий спосіб вдається отримати продукцію з високими технічними характеристиками: міцністю, волого- та морозостійкістю, стійкістю до перепадів температур. Клінкерна плитка, ціна на яку не відрізняється особливою дорожнечею, цілком по кишені звичайним людям. За допомогою неї ви зможете красиво оформити будинок як всередині, так і зовні.

клінкерна плитка 

Плюси та мінуси клінкерної плитки

Сьогодні клінкером називають плитку, що виготовляється з глини, яку добувають у районі між Англією та Голландією. Лише така сировина дозволяє отримати матеріал з потрібними якостями. У процесі випуску не застосовують пластифікатори та штучні барвники. Клінкерна плитка для підлоги — це екологічно чистий матеріал, безпечний і довговічний. Способів її використання два:

  • клінкерна плитка для зовнішніх робіт;

  • клінкерна плитка для внутрішніх робіт.

Використовуючи клінкер на фасад або ступені, ви можете бути впевненими, що покриття легко переживе атмосферні опади та інші негативні фактори. Основні переваги цього облицювального матеріалу:

  • низьке водопоглинання;

  • морозостійкість;

  • стійкість до механічного зносу, хімікатів, вигоряння;

  • тональна однорідність;

  • простота обслуговування та догляду;

  • тривалий термін експлуатації.

Сучасні технології дозволяють добитися різноманіття зовнішнього вигляду клінкеру. Кожен виробник прагне здивувати своїх клієнтів оригінальними текстурами та візерунками. Наприклад, великою популярністю в інтер'єрному дизайні користується клінкерна плитка під цеглу. Вона ефектно виглядає, добре вписується в інтер'єр, оформлений за правилами модерну, мінімалізму або класицизму.

клінкерна плитка

Клінкерна плитка або керамограніт?

Під час вибору оздоблювального матеріалу багато людей задаються питанням: клінкерна плитка або керамограніт? Обидва ці матеріали досить відомі, надійні та практичні, але є ряд нюансів, які полягають у технологічних особливостях. Керамогранітна плитка виготовляється методом сухого пресування — це призводить до утворення невеликих мікро-пустот у матеріалі. Згодом у них може накопичуватися волога, а перепади температури та сильні морози зроблять її присутність руйнівною. Клінкерна плитка для оздоблення будинку не має таких пустот, вона відрізняється більшою стійкістю до вологи, що позитивно позначається на її довговічності. Саме тому жителям холодних регіонів зовнішні роботи краще проводити з таким матеріалом.

Скільки коштує клінкерна плитка?

Як бачите, клінкерна плитка для ванної кімнати або оздоблення ґанку — це дуже функціональний і практичний матеріал, що має масу унікальних переваг. Вона не лише красиво виглядає, але й вірно служить протягом довгих років. Скільки коштує клінкерна плитка? Це залежить від виробника, розмірів, стилістики елементів і безлічі інших чинників. Якщо ви хочете купити клінкер, рекомендуємо це зробити у перевіреного постачальника. Інтернет-магазин Plitka.kiev.ua реалізує брендову кераміку на дуже вигідних умовах. Доставка виконується по всій Україні.

 клінкерна плитка

Укладання клінкерної плитки нічим особливо не виділяється, у порівнянні з роботою з керамікою інших типів. Підготуйте заздалегідь поверхню (вона повинна бути ідеально рівною, гладкою, сухою) та починайте процес знизу вгору. Клінкерна плитка для фасаду викладається на попередньо утеплену стіну.

Шукаєте, де купити облицювальну плитку для внутрішніх або зовнішніх робіт? Магазин Plitka.kiev.ua готовий запропонувати широкий вибір керамічної продукції у будь-яких кольорах, стилях, розмірах. Поставляємо підлогову та настінну плитку від кращих європейських брендів, безкоштовно консультуємо, допомагаємо з вибором.