Класика у сучасному інтер’єрі - компроміс чи новий стиль?

Дизайнерські традиції змінюються, але в архівах дизайну зберігається пам'ять про витончене оздоблення та декор минулих епох та періодів.

Як правильно підібрати стиль для будинку? Сучасні тенденції вносять корекцію в оформлення інтер’єрів. Побутова техніка, телевізори та комп’ютери є в кожному домі, тому адаптуватися до сучасності доводиться будь-якому стилю.

Які метаморфози відбулися з класицизмом? Що змінилось у наймонументальнішому та суворому напрямку дизайну?

Класика в сучасному інтер'єрі

Правила оформлення класичного інтер’єру

Класицизм вважають розкішним стилем, хоча класичні інтер’єри виглядають дуже стримано. 

Для оформлення використовується дорогий текстиль (шовк, бархат, шкіра), химерні меблеві силуети, схеми розстановки предметів, ліпнина на стелі та стінах, пастельна гамма кольорів. 

Необхідно вибрати центр, навколо якого будується композиція - камін, обідня зона зі столом та стільцями, диван або комод, від яких віє старовиною.

Класика в сучасному інтер'єрі

Парні предмети інтер’єру (меблі, світильники) та декоративні елементи (вази, статуетки) розміщуються дзеркально по обидві боки від обраного центру.

У великому приміщенні центрів може бути декілька. В кожній функціональній зоні можна створити інсталяцію, побудовану навколо власного центру.

В оздобленні традицій дотримуються. Для оформлення стін - настінні панелі, штукатурка, фарба, шпалери з ненав’язливим орнаментом, для напільного покриття - дерево цінних порід (паркет набірний або художній), зістарений камінь або мармур.

Кольорова гамма містить білий колір, відтінки сірого та бежевого. У якості акцентних кольорів - насичений бордовий, фіолетовий, кораловий та оливковий.

Класика в сучасному інтер'єрі

Дві системи освітлення: центральне та периферійне – бра, торшери, настінні та настільні світильники.

Неокласика або сучасний класичний стиль

Класика робить ставку на дорогі матеріали та текстиль, характерні декоративні елементи. Сучасна класика багатогранніша та відкрита для модних віянь, але залишає за собою право дотримуватись суворих правил.

Основні ознаки напрямку:

планування з просторими світлими кімнатами;

симетрія та парні предмети інтер’єру;

мінімалізм у меблях та декорі;

рівні, плавні, прості лінії та силуети;

поєднання природних та штучних матеріалів;

спокійна обстановка без яскраво вираженого консерватизму або ексцентричності;

елементи інших стилів – скандинавського, середземноморського, сучасних міських.

Класика в сучасному інтер'єрі

 Кольорова палітра

Неокласика зберегла за собою право на природні пастельні відтінки – легкі для сприйняття. 

Базові кольори знаходяться у межах бежевої палітри – вершковий, слонова кістка, молочний шоколад.

М'ятний, бірюзовий, кораловий, бузковий, винні відтінки ідеально виглядають на бежевому фоні та використовуються в якості кольорового акценту.

 Оздоблювальні матеріали

В оздобленні стиль не такий суворий, як традиційна класика. Однак, грані переступати потрібно з великою обережністю, щоб не опинитися за межами впізнаваності.

Сучасні оздоблювальні матеріали, абсолютно не властиві класицизму, дизайнери все ж майстерно вплітають у неокласичні інтер’єри. Як правило, це деталі дизайнерських меблів, світильники або предмети декору.

Класика в сучасному інтер'єрі

Передові технології дозволяють створювати керамічну плитку з достовірними імітаціями фактур інших оздоблювальних матеріалів. 

Плитка для стін та підлоги з імітацією традиційних для неокласики фактур – оздоблення, яке відрізняється стійкістю до зносу та вологи, легким доглядом. До того ж, керамогранітна плитка більш довговічна.

Сьогодні в асортименті нашого магазину представлена:

  • плитка під дерево;
  • плитка під мармур;
  • плитка під камінь;
  • плитка під штукатурку;
  • плитка під шпалери; 
  • плитка під мозаїку;
  • плитка з орнаментом.

Квадратна плитка для підлоги наповнює інтер’єр відчуттям рівноваги та спокою

Шестикутна плитка у неокласичному інтер’єрі буде не тільки ідеальним фоном, але й виразним акцентом.

Класика в сучасному інтер'єрі

  • Меблі

Традиційна стьожка капітоне для оббивки меблів сьогодні знаходиться на вершині популярності та, безумовно, у будь-якому інтер’єрі виглядає цікаво.

Осучаснені моделі диванів "Честерфілд" та затишних англійських крісел "з вухами" вказують на приналежність інтер’єру до класики.

Оббивка - непомітна, але з дорогих благородних тканин. Твід або штучна шкіра – не гірше, аніж велюр або бархат. 

Класика в сучасному інтер'єрі

Ці принципи допоможуть оформити у неокласичному стилі великі кімнати, а як оформити кухню та ванну кімнату?

Сучасна класика в інтер’єрі кухні

Керамічна плитка на підлогу у кухню повинна бути шикарною – глянсова поверхня буде виглядати ідеально.

Класика в сучасному інтер'єрі

Сучасний змішувач на раковину з висувним шлангом у поєднанні з мебельним гарнітуром, фасади якого прикрашені фільонками та фурнітурою під золото або бронзу - данина класиці. 

Відділення з заскленими дверцятами комбінується з відкритими стелажами для кухонного начиння.

Сучасна класика в інтер’єрі ванної кімнати

Якщо приміщення дозволяє, використовується окремо розташована ванна – овальної форми.

Зона умивальника містить дзеркало та парні настінні світильники, які розміщуються по обидві боки на рівні верхньої границі дзеркала.

Фігурна форма дзеркал у тонких рамах темного кольору (на відміну від масивних – класичних) виглядає виразно на світлому фоні.

Класика в сучасному інтер'єрі

Форма світильників – шар, циліндр, конус, свічка. Світильники доповнюються витонченою люстрою для центрального освітлення або сучасною системою з вбудованих світильників.

В неокласичній ванній кімнаті цілком доречно вбудована сантехніка. Інсталяція для унітазу у комплекті з напільним унітазом підійде більше, аніж підвісна сантехніка.

Душова система з кабіною з прозорими стінками, крізь які проглядається класичне оздоблення (мозаїка, мармур), ідеально вписується у неокласичний інтер’єр.

Напільне покриття у ванній кімнаті повинно бути темніше стін. У цілях безпеки, тут використовують матову плитку, яка не ковзає після контакту з водою. 

Класика в сучасному інтер'єрі

Виразно виглядає мозаїка з дрібних фрагментів з інтонуванням кольору, керамічна плитка під зістарений камінь або мармур.

Скільки коштує класичний дизайн інтер’єру та ремонт у квартирі? Де купити ванну? Який оздоблювальний матеріал краще – італійська або іспанська плитка? 

Отримати консультацію у наших менеджерів з будь-якого питання та придбати плитку та сантехніку для інтер’єру у стилі неокласики можна у нашому магазині – за найкращими цінами в Україні.