Керамограніт під мармур, який вибрати в 2019 році?

Схиляючись перед величчю природного каменя, Мікеланджело, зізнався, що побачив ангела у мармуровій глибі. Майстер працював над каменем, допоки не відпустив ангела на свободу.

Сторіччя перетворювалися на історію, а мармур продовжував надихати. На питання учня про таїну майстерності скульптора, геніальний Роден відповів, що відсікає від глиби мармуру усе зайве.

З мармуру створювали шедеври, його використовували, щоб підкреслити свої переваги, але камінь залишався незворушним та осявав все навкруги своєю природною красою.

Сьогодні мармур добувають в усьому світі, в тому числі й в Україні. Сірий, кремовий, білий, чорний та зелений мармур добувають в кар’єрі, що розташований на Закарпатті. Він прикрашає станції київського метро, харківський та одеський оперні театри.

Закарпатський мармур

Штучний керамограніт під мармур або природний?

Керамограніт не можна наділити магнетизмом мармуру, але відтворити на його поверхні красу коштовного каменя за допомогою технологій сучасним виробникам до снаги.

Керамограніт виробляється за технологією, яка дозволяє отримати міцний матеріал, стійкий до впливу сонячного світла, води, низьких температур.

Колекція Calacatta від українсько-польської торгівельної марки Opoczno

Керамогранітна плитка під мармур важить менше, аніж натуральний камінь, і з нею набагато легше працювати. Пориста структура мармуру вразлива до забруднень, а керамограніт легко очищується без наслідків для зовнішнього вигляду.

Виробники гарантують 10 років служби керамограніту, але насправді цей термін набагато довший.

Чому керамограніт краще керамічної плитки?

Відмінності у складі суміші – для виробництва керамічної плитки в якості основи використовується глина (червона та біла), а до шихти додають пороутворюючі домішки, що знижують вагу готового виробу. У випадку керамограніту основа шихти – каолін та ілліт, а інгредієнти, що впливають на вагу, не додаються.

Кінцевий продукт являє собою міцний черепок зі здатністю до низького водопоглинання.

Відмінності у технології виробництва полягають у значному гідравлічному тиску та великій температурі випалу, які надають керамограніту високу щільність.

Параметри міцності – на вигиб, міцність ударну та міцність поверхневу.

Керамограніт неможливо зламати під час укладки, а з керамічною плиткою така неприємність інколи трапляється.

За шкалою Мооса визначається поверхнева міцність кераміки. Використовується 10 мінералів з різною твердістю – від тальку до діаманту. Випробування полягає в тому, що по поверхні матеріалу з зусиллям проводять тим чи іншим мінералом, намагаючись її ушкодити.

Керамограніт не можна ушкодити склом, лезом ножа, напилком, а кварц тільки за умови великих зусиль залишає слід. Поверхнева міцність керамограніту – 7.

На впливає клас зносостійкості керамограніту? Який буває клас зносостійкості керамограніту?

Результат впливу на поверхню керамограніту абразивів визначає клас зносостійкості.

Глазурований керамограніт має показник PEI IV – у відповідності з ним матеріал підходить для оздоблення підлоги у внутрішніх приміщеннях, маленьких офісах або магазинах, на зовнішніх територіях.

Неглазурований керамограніт має найвищий клас зносостійкості та може використовуватись в громадських місцях з великим навантаженням на підлогу.

Край керамограніту під час випалу деформуються, тому для матеріалу який не проходив процес ректифікації у супроводі до колекції вказуються розмір та калібр. Калібр – це показник припустимої різниці у розмірі плитки (3-5 мм).

Керамогранітна плитка звичайна з фаскою (округленням на торці) вимагає підбору відтінку.

Ректифікований керамограніт під мармур проходив обрізку кромки під прямим кутом не має округлень на торці та відхилень від заявлених розмірів – це головна умова для укладки безшовним способом.

Керамограніт під мармур для підлоги – як обрати?

Фактура поверхні – ще один важливий критерій, за яким визначаються види підлогового керамограніту: глазурований, матовий (не полірований), рельєфний (структурований), глянсовий (полірований), лапатірований (напівполірований), сатинований.

Колекція Carrara від українсько-польської торгової марки Opoczno

Керамограніт під мармур в інтер’єрі

Достовірна імітація текстури мармуру з унікальним малюнком досягається за технологією цифрового друку. Можна бути повністю впевненим, що кожна прожилка, будь-який перехід кольору дбайливо перенесений дизайнерами на поверхню керамічної плитки.

Керамограніт під мармур різних кольорів – популярне оздоблення інтер’єру, яка виглядає розкішно та елегантно.

Великоформатна плитка під мармур всупереч сталому стереотипу використовується для оформлення інтер’єрів не тільки у просторих приміщеннях, але й у невеликих за розмірами.

Маленька площа візуально здається ще меншою, якщо інтер’єр перевантажений дрібними деталями. Використання великих предметів та деталей декору, навпаки, ніби відсувають стіни.

Створювати монолітну поверхню не варто, віддаючи перевагу способу укладки з помітним швом.

Безшовна плитка під мармур ідеально виглядатиме у просторій вітальні або залі урочистостей. Для укладки з мінімальним швом або безшовним способом годиться тільки ректифікований керамограніт.

Безшовна укладка керамограніту під мармур

Керамогранітна плитка під мармур – базове оформлення для класичних (бароко, ампір) та сучасних (мінімалізм та хай-тек).

Керамогранітна плитка для ванної під білий мармур використовується надто часто – настільки, що цей дизайнерський прийом перетворився на гарну традицію.

Колекція Luiza від українсько-польської торгівельної марки Opoczno

Керамограніт під мармур – Іспанія, Італія, Польща та Україна виробляють високохудожні імітації унікальної текстури благородного каменя.

Іспанська керамогранітна плитка під мармур має високу якість та витончений дизайн.

Колекція Carrara від іспанської торгівельної марки Almera Ceramica

Колекції італійського керамограніту легко впізнати за м'якою естетикою Середземномор'я. Імітація фактури мармуру – традиційний декор для країни, на території якої добувається відомий на весь світ мармур.

Колекція Imperial від італійської торгівельної марки Novabell

Керамограніт під мармур – Україна

Керамограніт під мармур в Україні набула популярності. Українські виробники створюю елегантні колекції з чудовими імітаціями мармурової поверхні. Українську продукцію можна придбати за прийнятними цінами.

 Колекція I classici від української торгівельної марки Zeus Ceramica