Керамограніт – підлогова перлина кафе і ресторанів

 

Верх оптимізму: піти до ресторану, розраховуючи розплатитися

за вечерю перлиною, яка розрашована в устриці.

Трістан Бернар

 

У пострадянському просторі, кілька десятиліть тому і не припускали думки про те, що багато людей будуть частими гостями закладів харчування – ресторанів та кафе. Але стрімкий прогрес, брак часу та зростаючі потребиу громадських закладахлюдей, які хочуть, щоб їх оточили турботою і увагою в повній мірі, диктують свої плани. Такими закладами з гарною кухнею і багатими виными картами, які піклуються про відвідувачів, стали кафе і ресторани. Абсолютно з різною кухнею і різною публікою, дизайном і шеф-кухарями.

Окрім кухні, головним у закладі, в якийприходять відвідувачі, єінтер'єр. Затишний або камерний, стильний і діловий, мінімалістський або бароковий...

Досить сказати, що переваг по стилям багато. Заклади громадського харчування спираються на чіткі характеристики, задані дизайном. І серед них – акцент на підлогу. Саме підлога служить індикатором прохідності приміщень. 

Що обрати? Тільки керамограніт!

Прохідність трафіку відвідувачів у закладі – основний параметр, від якого залежить покриття підлоги, яким вона оздоблена. Завжди приємно ступати по охайній, що виблискує чистотою підлозі. Паркет, дошка, ламінат, керамічна плитка, керамограніт... Що вибрати? У даному випадку вибір однозначний – керамограніт. Саме він володіє властивостями як кераміки, так і граніту.

Це найсучасніша перлина підлогового покриття. Керамограніт не поступається своїми властивостями натуральному каменю за технічними характеристиками і, до речі, має також керамічні якості. Але звичайна керамічна плитка все-таки схильна до подряпин, сколів, тріщин – різних механічних пошкоджень. І, звичайно, кераміка швидко стирається. А досить новий матеріал – керамограніт має високу міцність, шикарну зносостійкість. Завдяки своєму складу, сучасній технології пресування і випалу, він абсолютно не поглинає рідини, що дуже важливо при оформленні підлогових покриттів у закладах з високою прохідністю. 

Керамограніт – штучний матеріал, що не применшує, а тільки додає йому привілеїв. Він створений з польового шпату, кількох сортів глини, мінеральних добавок, кварцового піску і, звичайно, кольорових пігментів. Основу кольорових пігментів становлять різні окиси металів, які надають цьому матеріалу гарну міцність і однорідність кольору. А якщо не полінуватися і розпиляти одну плиту керамограніта, то неозброєним оком можна побачити, що покриття і зріз вироба будуть мати абсолютно однакові тон і колір.

До речі, нещодавно технологи, завдяки сучасному обладнанню та технічному прогресу, вивели новий вид підлогового покриття – конгломерированний керамоганіт. Він абсолютно унікальний і складається з кварцового піску, крихти натурального граніту і дуже дрібних осколків дзеркал! Цей матеріал вважається одним з найміцніших при покритті підлоги громадських закладів з високим ступенем прохідності – кафе і ресторанів, кухонь громадського харчування. Також це покриття, маючи абсолютно гладку поверхню, практично не слизьке. 

Поверхня керамограніту – важливий елемент

При виборі плитки для підлогового покриття в ресторані або кафе необхідно визначитися з типом поверхні матеріалу. Полірований керамограніт після попадання на нього будь-якої рідини стає дуже слизьким, хоча виглядає таке покриття дуже ефектно.

Є керамограніт, який підлягає частковій поліровці, поєднуючи в собі поліровані ділянки, і матову фактуру. А коли на таку плиту наносять прозорі мінеральні кристали, ще до фази закипання, то керамограніт має вощену поверхню. Така плита, володіючи м'якими нерівностями, не ковзає так, як полірована поверхня.

Для кухонь і ресторанів громадського харчування найкраще підійде керамограніт з натуральною поверхнею. Він не слизький, що дуже добре при вологому прибиранні приміщень. З приводу плити з шорсткою поверхнею можна дати кілька порад. Звичайно, така плитка додає приміщенню красивий вигляд. Але використання шорсткої підлоги в приміщеннях з великою прохідністю і частими прибираннями не рекомендується, тому що нерівну, пористу поверхню незручно мити, і навіть саме ретельне прибирання не зможе усунути застарілі сліди бруду та жиру.

Сьогодні сучасний ринок будівельних матеріалів пропонує величезний вибір керамограніта з різним ступенем стирання та міцності, з різноманіттям малюнків і кольоровою гамою. Імітації натуральних матеріалів - каменю, граніту, дерева - користуються величезним попитом. Так само на піку популярності килимові малюнки або панно, нанесені на керамограніт. Виробники пропонують різні варіанти плиток, які підійдуть для будь-якого інтер'єру і освітленості приміщення.

Для невеликих приміщень фахівці рекомендують керамограніт світлих тонів, які додадуть інтер'єру візуальний простір і вишуканість. Для приміщень з великою площею дизайнери радять вибирати керамограніт середніх і великих розмірів від 35х35 до 120х30 і більше. Для невеликого кухонного простору найкраще підійде плитка 25х25 або 30х30см.

Про стилі та керамограніт

Плануючи і оформляючи інтер'єр ресторанів або кафе, враховуйте сучасні тенденції, але головне, щоб вони підходили під концепцію вашого закладу.

Зараз дуже модні сучасний еко-стиль і французький Прованс, їм властиві світлі відтінки, природні матеріали. Ля таких закладів бажано підбирати керамограніт простих форм і світлих відтінків, що імітує дерево, цеглу, камінь... 

Якщо ви власник іспанського ресторану або кафе з південним колоритом з гострою і пряною кухнею, зверніть увагу на незвичайний печворк, азулежу або яскраві відтінки кераміки. 

Витіюваті, вишукані інтер'єри Сходу вимагають східних тканин з огірковим малюнком пейслі. Такі інтер'єри східної кухні доповнить керамограніт з позолотою і імітацією східних килимів з рослинним орнаментом. 

Якість керамограніта

Фабрики, що випускають керамограніт, змагаються один з одним у малюнках і фактурах цього матеріалу, але головне, щоб основні характеристики плити відповідали параметрам вашого інтер'єру. І тут не економте, а вибирайте те, що вам дійсно необхідно і виправдовує витрати.

Адже перлина інтер'єру – підлоговий керамограніт – заграє зовсім незвичайними фарбами в гідному обрамленні предметів інтер'єру.