Керамічна плитка, сантехніка та меблі для ванної кімнати як утворюючі стиль елементи

 

ЗМІСТ:

1. Елементи, що втілюють стиль в інтер’єрі ванної кімнати

2. Оздоблення ванної кімнати у квартирі

3. Оздоблення ванної кімнати у приватному будинку

4. Вибір сантехніки та меблів під стиль

 

1. Елементи, що втілюють стиль в інтер’єрі ванної кімнати

Інтер’єр ванної кімнати формується завдяки обмеженій кількості звичних елементів, тому вибирати їх варто дуже ретельно.

Сантехніка та меблі для ванних кімнат вважаються елементами, які втілюють стиль в інтер’єрі разом із архітектурними деталями (ніша, арка, колона, подіум), матеріалом перегородок та фактурою оздоблення. 

Ванна кімната найчастіше займає невелику площу, тому вибирати меблі у ванну складніше, аніж у кухню або вітальню. Доводиться надавати перевагу функціональності й поступатися модними тенденціями та оригінальністю.

На щастя, меблі для ванної кімнати – це дзеркала та прозорі поверхні зі скла, які сприяють візуальному розширенню простору.

Доповнити інтер’єр має грамотно підібрана система освітлення, завдяки якій можна візуально скоригувати розміри приміщення та його геометрію.

Прикрашати ванну кімнату декоративними елементами – не актуальний підхід до дизайну, в якому мінімалізм – це не тільки один зі стилів. Принципи оформлення у стилі мінімалізм перетворились на філософію, яка проникає в інші дизайнерські стилі. 

2. Оздоблення ванної кімнати у квартирі

Ванні кімнати у багатоквартирних будинках лише зрідка бувають надто просторими. Чим менша площа, тим ретельніше варто підійти до оформлення інтер’єру та вибору елементів, що втілюють стиль. Й не забути про якісну систему вентиляції, щоб меблі для ванної кімнати й інші предмети інтер’єру не були пошкоджені в умовах підвищеної вологості та перепаду температур.

Стиль у приміщенні з обмеженою площею насамперед формується завдяки фону, який складається з фактур оздоблювальних напільних та настінних матеріалів.

Для оздоблення у ванній кімнаті найпрактичніше рішення – керамічна плитка. При цьому не доводиться йти на компроміс з естетичної точки зору, оскільки дизайн сучасної плитки відрізняється великою різноманітністю.

Сьогодні у моді різні комбінації – дерево + мармур, дерево + натуральний камінь, різні текстури каменя, які доповнюються геометричними орнаментами та незвичайною формою плитки.

Наприклад, поєднання двох текстур натурального каменя (колекції Pamesa Cr. Moleanos + Pamesa At. Urbex) в інтер’єрі ванної кімнати буде основою для оформлення у стилі мінімалізм або середземноморський.

Однородна текстура плитки Pamesa Cr. Moleanos ідеально поєднується із імітацією венеціанської підлоги терацо у колекції Pamesa At. Urbex. 

Базова плитка Pamesa At. Urbex доповнена декоративною плиткою із геометричним орнаментом, який ефектно виглядає в інтер’єрі ванної кімнати.

Ще одним стилем, який підходить для невеликої ванної кімнати у типовій квартирі, вважається скандинавський. Світлі стіни та дерев’яне напільне покриття – традиційні елементи, що утворюють стиль в північному інтер’єрі.

Настінна плитка Alaplana Lenzie із матовою сатинованою поверхнею та декором під бетон у світлих тонах створить ідеальну скандинавську комбінацію із керамогранітом Argenta Selandia. Плитка під дерево у сірих та бежевих тонах – традиційний варіант напільного покриття для ванної кімнати у скандинавському стилі. 

3. Оздоблення ванної кімнати у приватному будинку

У приватному будинку ванна кімната найчастіше займає просте приміщення, для якого можна застосувати оформлення у стилі hi-tech, класичний або кантрі.

Для інтер’єру у стилі hi-tech вибираються холодні відтінки та точкове освітлення зі світлодіодним підсвіченням.

Стилю притаманний контраст за кольором у чорно-білих тонах або за текстурою – грубі та шорсткі поверхні комбінуються із гладкими та глянсовими. 

Можна застосувати непримітну текстуру на імітаціях натурального каменя або бетону. Настінна плитка Alaplana Anduin – як раз такий непримітний, але елегантний варіант для інтер’єру ванної кімнати у стилі hi-tech. Дизайн колекції – імітація оштукатуреної стіни із недбалими слідами від щіток та шпателів.

Естетика грубуватих поверхонь – відкриття сучасного дизайну. З тріщинами оштукатурених стін чудово поєднується сучасна побутова техніка, скляні та металеві предмети інтер’єру ванної кімнати.

Для напільного покриття підійде керамограніт Almera Ceramica Basalto із яскравою виразною текстурою каменя та наполовину полірованою поверхнею плитки.

У комбінації двох іспанських колекцій контрастними є не тільки текстури, але й форми модулів. Прямокутна форма плитки Alaplana Anduin (формат 750×250×9 мм) та квадратна напільного покриття Almera Ceramica Basalto (формат 600×600×9 мм) разом створять особливу візуальну геометрію. 

В процесі придбання обстановки для ванної кімнати у класичному та кантрі стилі вибір часто зупиняється на одних й тих самих моделях сантехніки та меблів у ретро стилі. Тому класику й кантрі в інтер’єрі ванної кімнати відрізняють лише декілька особливих елементів оформлення, одним з яких є дизайн плитки.

Класичний інтер’єр виглядає розкішніше завдяки використанню плитки під мармур та/або дерево благородних порід.

Кантрі створює більш скромне враження, однак інтер’єр обов’язково наповнює домашній затишок. Дерев’яні поверхні зі слідами старої фарби, камінь із патиною та кований метал замість розкошів благородного каменя та гарного дерева.

Виразна текстура білого мармуру на поверхні керамограніту Almera Ceramica Adel у великому форматі (1500×750×9 мм) гарантує розкішну атмосферу у класичній ванній кімнаті.

Настінна плитка APE Ceramica This Is – натуралістична імітація штукатурки у форматі 500×200×9 мм. Таку текстуру можна побачити на стінах селянських помешкань. 

Ефектно на стінах ванної кімнати у стилі кантрі виглядатиме плитка Ceramica Deseo Toledo у форматі 900×316×8 мм із текстурою зістареного каменя.

Для напільного покриття можна зупинити свій вибір на керамограніті Almera Ceramica Holly Wood (формат 600×600×10 мм) зі структурованою матовою поверхнею. 

4. Вибір сантехніки та меблів під стиль

Кожне дизайнерське рішення є оригінальним та вимагає індивідуального підходу.

Компанії, які випускають сантехніку та меблі для ванних кімнат, пропонують різні моделі – у сучасному та ретро стилі.

Наприклад, дзеркальні шафи – атрибут сучасності, а дзеркала у різних рамах – данина старовині. 

Підвісні унітази у ванній кімнаті вказують на сучасний стиль, а унітази-компакти та унітази із бачками, які встановлюються на висоті та з’єднуються із унітазом металевою трубою, вважаються уособленням класичних та етнічних стилів.

Однак, форма підвісного унітазу може мати й ретро риси. В решті решт, дизайн – це мистецтво, а його інтерпретація – індивідуальна. 

Меблі у ванну у ретро стилях – це напільні тумби та пенали, які старомодні та не практичні. Дизайнери знаходять цікаві рішення для втілення ідей ретро стилів, не забуваючи про функціональності та практичності.

Для кантрі стиля ідеально підійде комплект Cersanit Cersania – напільна тумба із раковиною. Ніжки тумби заміняє подовжена бокова стінка, що передає особливості ретро стилів та полегшує прибирання. 

Комплект Devit Art – тумба із раковиною у контурному стилі, чудово виглядає в сучасному інтер’єрі, але природно виглядатиме й у середземноморському або кантрі інтер’єрі. 

Комплект Kolo Modo – сантехніка та меблі у ванну у стилі кантрі. Тумба із раковиною, унітаз-компакт та ванна. 

В нашому магазині до 30 січня 2022 року проводиться АКЦІЯ – різдвяний розпродаж сантехніки та меблів для ванної кімнати.

Товари в колекції ART
Товари в колекції Selandia