Керамічна плитка в інтер'єрі кухні

Керамічна плитка набрала більшу популярність для обробки приміщень, доречна і практична в використання вона і на кухні. Виходячи з різноманітності форм, кольорової гами, фактури і стилю, наданої на ринку, керамічна плитка на кухню подарує безлічі нових ідей в дизайні.

Яку колірну гамму для оформлення вибрати на кухню?

Відповідь на це питання має, в першу чергу, виходити з Ваших побажань, подобатися всієї родини і створити комфорт цього приміщення. По-друге, місце локації, де буде використовуватися даний вид обробки. Керамічна плитка відмінно підійде як для підлоги, оздоблення частини стіни над робочою поверхнею - так званий фартух або всієї стіни, можливий варіант декорування робочої поверхні. Цим пунктом враховується те, що керамічна плитка буде або яскравим акцентом (у випадку обробки підлоги або фартуха), або непомітним практичним покриттям, який допоможе зробити акцент на кухонному гарнітурі, яскравих світильниках, інших деталях.

Кухня в стилі лофт

У стилях класики, лофт найчастіше застосовують білу гаму керамічної плитки для кухні, що надає приміщенню чистий, свіжий вигляд з нальотом ніжності і простоти. Таке рішення обробки прекрасно поєднується зі строгими стільницями дерев'яної фактури і металевими побутовими приладами. Затірку між плиткою можна використовувати контрастних, темних кольорів, що дозволить урізноманітнити колір і підкреслити лаконічність прямих ліній.

Якщо кухня невеликих габаритів, відмінним рішенням стане акцент на яскравому фартуху в поєднанні з однотонними кухонними шафами, що візуально розширить приміщення і створить хорошу позитивну атмосферу. Наприклад, вибір плитки в кухню зеленуватих відтінків в поєднанні з меблевим гарнітуром під натуральне дерево додасть приміщенню відчуття свята, весняного настрою і налаштує на позитивний лад.

Вибір плитки з орнаментом, додасть родзинку і шик кухні, буде притягувати погляд. Потрібно враховувати, що обробка всієї кухні даної плиткою можлива тільки в просторих приміщеннях, з урахуванням використання не більше двох контрастних кольорів.

Для надання східного стилю кухні, використовуйте плитку блакитних і зелених тонів, а для Провансу - плитка з флористичним орнаментом. Розкішний вигляд, навіть невеликій кухні, додасть керамічна плитка з імітації мармуру, натурального каменю, дерева. Універсальним рішенням також служить обробка стін плиткою у вигляді сот, що виглядає досить незвично. Фактурна плитка додасть обсяг приміщенню, але над робочою поверхнею не зовсім практична через труднощі догляду.

Дизайнерські рішення при укладанні плитки на кухні

Будь-яке дизайнерське рішення можливо урізноманітнити способом укладання плитки, для розширення простору, вибирайте спосіб укладання по діагоналі, а «ялинкою» - внесе різноманітності в інтер'єр, зате витрата матеріалу буде набагато більше.

Способи укладання плитки

Як бачите, про керамічну плитку, як облицювальний матеріал, можна говорити багато часу, найголовніше, вибирайте фактуру, малюнок, колірне рішення виходячи із загального інтер'єру приміщення. Оптимально, для класичних кухонь вибирати спокійні, пастельні тони, чорний кахель для любителів новацій і сміливих рішень, яскраві тони - для позитивної атмосфери на кухні.

У нашому інтернет магазині, враховуючи розмаїття асортименту, Ви підберете якісне рішення за кольором і розміром керамічної плитки, наші фахівці проконсультують щодо переваг і недоліків вітчизняних і зарубіжних виробників, допоможуть підібрати керамічну плитку з закладеного бюджету.