Яку форму раковини вибрати для ванної кімнати?

Уявіть собі сучасну ванну без умивальника. Не виходить? Погодимося: санвузол у разі відсутності раковини втрачає функціонал і чарівність. Підібрати ідеальний для себе варіант в реаліях, коли асортимент поставить в безвихідь будь-кого, складно. Але успіх, як відомо, приходить до підготовлених. Пропонуємо розібратися в різноманітті умивальників, які сьогодні пропонують нам виробники.

Тип установки: врізаємо, накладаємо, підвішуємо

Спосіб монтажу раковини безпосередньо впливає на її здатність розміститися в певному місці.

Варіант з історією – раковина з п'єдесталом. Чаша в такому випадку розміщується на своєрідній ніжці. Такий умивальник часто використовують в невеликих санвузлах, де моделі з тумбою ніяк не вмістяться. Звідси випливає не тільки плюс, але і мінус – раковина тюльпан не призначена для роботи в парі з меблями, тому розмістити під нею побутову хімію або текстиль неможливо. До того ж, зросте площа прибирання – разом з чашею доведеться мити і п'єдестал.

Підвісна раковина в ванній підійде для маломірних санвузлів. Її кріплять до стіни, розвантажуючи підлогу і простір навколо. Така сантехніка дуже зручна для людей з обмеженими фізичними можливостями – її можна розмістити на будь-якій висоті.

Консольні умивальники – щось середнє між підвісною раковиною і тюльпаном. Вони кріпляться до стіни, але підтримуються за допомогою ніжок. Зберігати побутові дрібниці під такою раковиною не вийде – місце для тумби тут не передбачене.

 

Консольні раковини для ванної кімнати

Врізана раковина монтується прямо в стільницю. У ній вона потопає, полегшуючи прибирання. Тут акцент буде на меблях, а не самій сантехніці.

Універсальний і практичний варіант – раковина в ванну з тумбою. У магазинах сантехніки ви знайдете її в асортименті. Меблі будь-якої конфігурації, з дзеркалом або без нього, і умивальник різноманітних форм – завжди є, з чого вибрати. А найголовніше, можна розвантажити санвузол, сховавши в тумбу все зайве.

Накладна раковина в ванній виглядає стильно і сучасно. Чаша тут розташована на стільниці, звільняючи додаткове місце для зберігання в тумбі. Зовнішня привабливість йде в парі з практичністю. Маленький недолік лише один – мити чашу в місцях стиків зі стільницею складно, ці фрагменти важкодоступні.

Хороший помічник у будь-якій ванній – кутова раковина. Вона допомагає оптимізувати простір, не витрачаючи даремно жодного метра площі.

Для просторих санвузлів у великій родині або громадському місці ідеальний варіант – подвійна раковина з тумбою, купити в інтернет-магазині яку можна в асортименті. Тут одночасно можуть приводити себе до ладу відразу двоє людей, що істотно прискорює процес зборів і перешкоджає дискомфорту.

Матеріал: і дешево, і практично

Зовнішній вигляд і термін служби умивальника багато в чому залежить від матеріалу, з якого він виготовлений. Популярна акрилова раковина виглядає естетично, доступна в ціні, надійна і практична. Головне, не мити її з використанням абразивних засобів, щоб не подряпати поверхню.

Чаша з кераміки (фарфору або більш доступного в ціні фаянсу) відрізняється привабливістю, простотою догляду, достатком у виборі форм і розмірів. Але довгий термін служби накладає відбиток – поверхня жовтіє, на ній можуть утворюватися тріщини.

Раковина для ванної кімнати з натурального або штучного каменю

Раковина для ванної кімнати з натурального або штучного каменю виглядає дорого і коштує недешево. Така сантехніка відрізняється міцністю, відмінним зовнішнім виглядом, широким вибором кольорів. Кам'яні умивальники прикрашають інтер'єр, добре поєднуються з меблями. А найголовніше – вони довговічні.

Скляна раковина з тумбою тільки здається крихкою. Насправді, це один з найбільш міцних матеріалів. Скло екологічне, добре чиститься, на поверхні не живуть бактерії. Цей матеріал не схильний до утворення подряпин, випускається в різних кольорах, не боїться побутової хімії. Хочете, щоб чаша стала прикрасою сучасного інтер'єру? Купіть чорну раковину зі скла – вона сьогодні б'є всі хіт-паради сантехніки.

Формене питання

Форма умивальника – те, на що ми відразу звертаємо увагу. Важливо розуміти, що за геометрією чаші ховається не тільки її зовнішня привабливість, а й те, наскільки комфортно нею буде користуватися. Давайте розглянемо найпопулярніші варіанти.

  • Дизайнерська раковина – це ексклюзивна форма. Трапеція, багатокутник, кути і заокруглення в одному флаконі – такі чаші захоплять формою. З недоліків – висока ціна і не завжди легкий монтаж.
  • Закруглена раковина відрізняється компактністю і універсальністю. Закруглені кути роблять чашу нетравматичною.
  • Квадратна раковина, здається, ніколи не вийде з моди. Вона підходить для будь-якого типу монтажу. Така маленька раковина з тумбою гармонійно виглядатиме в компактних санвузлах.
  • Кругла раковина виглядає витончено і акуратно. Врізана в тумбу або встановлена  на ній, така чаша завжди буде в центрі уваги. Нюанс лише один – впритул до стіни ви її не встановите.
  • Овальна раковина зручна і практична. Мити її легше, ніж кутові варіанти. Така чаша вважається однією з найбільш зручних для використання.
  • Напівкругла раковина практична і комфортна в експлуатації. Мити таку чашу легко, вона підходить для невеликих і просторих ванних кімнат.
  • Прямокутна раковина буде доречною в просторому санвузлі. Вважається одним з найпопулярніших варіантів.
  • Кутова раковина за формою нагадує трикутник або чверть кола. Легко монтується, значно економить площу санвузла. Але габаритами не відрізняється – не завжди таким умивальником зручно користуватися в умовах обмеження вільного місця.

Скільки коштує раковина?

 Скільки коштує раковина для ванної кімнати?

Все залежить від виробника, форми і матеріалу виготовлення. Найбюджетніші варіанти від європейських брендів стартують в ціні від 1000 гривень. Найцінніші чаші – дизайнерської форми. Наприклад, окреморозташована монолітна раковина з порцеляни може перевищувати в ціні 20 тисяч гривень.

Умивальник на будь-який смак можна знайти в інтернет-магазині Plitka.kiev.ua. Не побачили те, про що мріяли? У Plitka.kiev.ua немає нічого неможливого – будь-яку модель вам доставимо на замовлення.