Який вибрати змішувач для ванної: гарний і недорогий змішувач?

Вибір потрібного змішувача, здається, не повинен супроводжуватися зайвими труднощами. Розмаїття моделей від різних виробників та на будь-який смак обіцяє багато перспектив та можливостей, а великий діапазон цін приносить задоволення.

Тим не менш, які знання потрібні, щоб вибрати конкретний змішувач та прийняти правильне рішення щодо придбання такого важливого у повсякденному життя аксесуару?

Естетика та зовнішній вигляд – важливий критерій вибору, але функціональність та зручність в процесі експлуатації виявляються важливішими.

Як вибрати змішувач на ванну?

Змішувач для ванни – багатофункціональна сантехніка. Прилад повинен змішувати холодну та гарячу воду, подавати її до ванни та перемикати потік на душ.

Можливі нюанси – наприклад, планується обладнати умивальник змішувачем або змішувач на ванну повинен мати довгого гусака, щоб воду можна було спрямувати до раковини. Або вилив зовсім не потрібен і досить душу?

Змішувач для ванни та раковини з довгим гусаком

Який змішувач для ванни краще?

Змішувач для ванни з душем – позиція на сучасному ринку сантехнічного обладнання в широкому асортименті.

Конструкція змішувача з двома кранами – це звичний варіант. Двовентильний змішувач все ще не сходить з дистанції, хоча й не витримує конкуренції з сучасними, більш лаконічними та функціональними видами змішувачів.

Налагодження струменя потрібної сили та температури здійснюється за допомогою підкручування обох кранів до потрібного положення.

Змішувач з двома кранами Devit Charlestone Ceramic

Особлива естетика, багато деталей та широкі можливості для дизайнерської фантазії додають конструкції привабливості.

Для різних стилів оформлення – класика та неокласика (модерн, гранж, арт-деко), цей тип змішувачів залишається незамінним.

Одноважільний змішувач – лаконічна, багатофункціональна конструкція, яка ідеально пасує до будь-якого сучасного інтер’єру.

Одноважільний змішувач для ванни з душем Hansgrohe Talis

Потрібна температура води налагоджується рухами важеля вправо / вліво, а сила потоку досягається рухами вверх та донизу.

Термостатичні змішувачі позбавляють користувача маніпуляцій з кранами або важелем. Температура води встановлюється заздалегідь і залишається незмінною впродовж усього часу користування або зміни показників температури.

 Термостатний змішувач для ванни з душем Kludi Ambienta

Сенсорний або безконтактний змішувач для ванни комплектується прихованим важелем для налагодження температури та сили потоку. Перевага полягає в тому, що торкатися змішувача не потрібно, щоб ввімкнути або вимкнути воду. У вилив вбудований датчик руху або фотоелемент – достатньо піднести руки до крану й потік ввімкнеться автоматично.

 Гібридний змішувач для ванни з душем Oras Optima

У виробництві використовується два типи перемикачів води з виливу на душ – золотниковий та кнопковий.

Особливість першого типу – вбудований між кранами механізм поворотною ручкою з метала. Причиною несправності здебільшого є знос прокладок (кілець) золотника, які підлягають заміні.

Кнопковий перемикач вмикає та вимикає воду за рахунок пружини та гумових прокладок (кілець) найчастіше є причиною несправності перемикача.

Обидва типи перемикачів однаково надійні, їх неважко полагодити у випадку несправності та й ремонт недорогий. Вибрати змішувач для ванни з золотниковим або кнопковим перемикачем на душ – питання особистих симпатій.

Види змішувачів для ванни за типом установки

Монтаж змішувача на стіну – у цьому випадку змішувач можна розташувати над раковиною, над ванною або між ними.

 Змішувач для ванни с душем Grohe Eurostyle (настінний)

Змішувач для ванни на борт або на корпус ванни – лаконічний спосіб монтажу, коли всі патрубки та підводки заховані за корпусом ванни або рукомийника. Конструкція виглядає компактною й не захаращую простір зайвими деталями.

Одноважільний змішувач для ванни з душем Kludi Balance (монтаж на борт ванни)

Монтаж змішувача для ванни на окрему полицю потребує вільного простору, трудомісткої праці спеціаліста та коштує досить дорого.

Види змішувачів для ванни за комплектацією. Змішувач для ванни з душем

Змішувач для ванни з душем та виливом – зручний варіант. До комплекту входять корпус змішувача, вилив (короткий або довгий), та душовий пристрій.

Змішувач для ванни з душем без виливу – встановлюється на борт ванни, зручний в експлуатації.

Як вибрати змішувач для раковини?

Довжина виливу повинна знаходитись у гармонійному співвідношенні з розмірами раковини. Злив повинен бути нерухомим чи повертатися? Можливо, доцільно обрати вилив, обладнаний висувним шлангом?

Таким чином, вибір змішувача для раковини залежить від її розмірів та необхідної функціональності.

Який недорогий змішувач для ванни вибрати? Як перевірити змішувач?

Надійні матеріали, з яких виготовлений корпус змішувача та робочі механізми (кран-букса, кульковий механізм), - це латунь (сплав цинку з міддю), бронза, а для пластин картриджу одно важільного змішувача – кераміка.

Не варто зупиняти свій вибір на змішувачах з неякісних сплавів, з робочим механізмами з пластику.

Потрібно переконатися в якості матеріалів, з яких виготовлені шланг та лійка для душу, та хромового напилення.

На вартість змішувача також впливають дизайн виробу, наявність додаткових функцій та спосіб монтажу.

Навіть в асортименті відомих брендів є змішувачі за прийнятною ціною.

Недорогий одноважільний змішувач для ванни с душем Oras Polara

Обирати та купувати змішувач для ванни в інтернет-магазині вже перетворилося на добру традицію.

Список виробників змішувачів для ванни з душем, представлених в нашому інтернет-магазині:

Hansgrohe – німецький бренд, виробничі потужності якого розташовані у різних країнах. Заснованій Хансом Грое торгівельній марці вже майже сто років.

Високоякісні матеріали, інноваційні технології та елегантний дизайн – кредо виробника.

Kludi – німецький виробник функціонального та практичного сантехнічного обладнання. Якість змішувачів для ванни відповідає міжнародним стандартам та перевірена часом – компанія заснована в далекому 1926 році. Ціни на продукцію – демократичні.

Oras– фінська компанія, заснована у 1945 році. Змішувачі для ванни з душем від Oras – це гібридні моделі, що поєднують у собі різнопланові функції. До одного комплекту входить важіль для налаштування води та датчик активізації безконтактної функції. Класичний варіант – з двома рукоятками для регулювання холодної та гарячої води та датчиком активізації безконтактної функції.

Grohe – продукції німецької компанії притаманні висока якість та різноманітний дизайн. Технічні характеристики змішувачів відповідають високим стандартам.