Як вибрати змішувач для кухні?

 

ЗМІСТ:

1. Як вибрати змішувач для кухні?

2. Конструкційні особливості змішувача для кухонної мийки

2.1. Змішувачі для кухні: основні види

2.2. Форма та довжина гусака

3. Як вибрати функціонал змішувачів?

4. Як підібрати дизайн?

 

1. Як вибрати змішувач для кухні?

Яким має бути змішувач для кухні? Критерії вибору запірної сантехніки для кухонної мийки відрізняються від специфіки підбору змішувача для умивальника у ванній кімнаті.

Насамперед, відрізняється сценарій використання. Змішувачі для кухні повинні витримувати дуже серйозне навантаження та виконувати низку функцій, не потрібних у ванній кімнаті.

Миття рук, посуду та продуктів – три функції, які мають виконуватися із комфортом за допомогою змішувача для кухонної мийки. 

Міцністю корпусу та деталей змішувача, його довговічністю та дизайном вимоги до змішувача для кухні не обмежуються. Однак, ці очевидні критерії вибору також є дуже важливими.

Можна вибрати змішувач на кухню від відомого європейського бренду із надсучасним дизайном та набором функціональних можливостей, який не впишеться до інтер’єру кухні.

А можна звернути увагу на функції та помилитися у виборі конструкційних особливостей змішувача. Врешті решт в процесі експлуатації доведеться постійно відчувати дискомфорт.

Ще гірше, коли зовнішній вигляд змішувача здається привабливим, а матеріал виготовлення – крихкий силумін. Саме тому перший критерій вибору – змішувач для кухні з високоякісного сплаву латуні або неіржавіючої сталі. Решта матеріалів – бронза, граніт і т. ін. зустрічаються зрідка й обговорювати їхні переваги немає сенсу.

Отже, на що потрібно звернути увагу, коли виникла потреба купити змішувач для кухні? 

2. Конструкційні особливості змішувача для кухонної мийки

Які нюанси конструкції змішувачів потрібно врахувати, вибираючи змішувач для кухні?

2.1. Змішувачі для кухні: основні види

Перша особливість конструкції будь-якого змішувача – кількість вентилів.

Кран на кухню може бути трьох видів:

- двовентильний;

- одноважельний;

- безконтактний.

Визнаний факт: двовентильні змішувачі поступаються одноважельним. Насамперед, з огляду на зручність у процесі експлуатації та довговічності деталей змішувача. 

Регулювати силу водного потоку та його температури за допомогою двох кранів складніше та довше, аніж одним важелем, який потрібно лише плавно повертати у потрібний бік – вправо, вліво, вниз та вверх. У залежності від напрямку та сили руху важеля можна легко та швидко отримати струмінь потрібного об’єму та температури.

Кран-букса у двовентильному змішувачі періодично потребує заміни з причини стирання прокладки, а пластини картриджу одноважельного змішувача, за допомогою яких відбувається регулювання подачі води, виконані з якісної та міцної кераміки й служитимуть тривалий час.

Потреба у заміні картриджу обов’язково виникне, але не так швидко, як у заміні кран-букси.

Саме тому вибір одноважельного змішувача – у пріоритеті, якщо дизайнерське рішення не вимагає придбання моделі у стилі ретро. 

Безконтактний змішувач – кран на кухню, який здійснює подачу води, як тільки до нього підносять руки. Вбудований датчик руху фіксує рух та тепло й реагує струменем води, температура та об’єм якої задаються заздалегідь.

Торкатися деталей змішувача не потрібно, що є великим плюсом для кухні. Тут руки часто забруднюються, оскільки доводиться брати до рук брудні овочі, мати справу із жирними продуктами та мити використаний посуд.

Завдяки сенсору жодна крапля води не проллється дарма, а поверхня змішувача завжди залишатиметься чистою. 

Змішувачі для кухні відрізняються за типом монтажу:

- змішувач на мийку – передбачає установку на мийку, для чого раковина повинна мати відповідний отвір;

- змішувач на стільницю – знадобиться стільниця із отвором для установки змішувача;

- вбудований змішувач (прихованого монтажу) – вибрати можна на стадії обладнання кухні з нуля або капітального ремонту.

2.2. Форма та довжина гусака

Ще одна важлива конструкційна особливість змішувачів – форма та довжина виливу.

Насамперед, вилив буває поворотним та нерухомим. У поворотного гусака є перевага – кінчик крану можна переміщувати. 

За формою вилив буває трьох видів:

- у формі букви С;

- у формі букви Г;

- прямий.

За висотою:

- низький;

- високий.

За довжиною:

- короткий;

- довгий.

Висота та довжина гусака знаходиться у безпосередній залежності від розмірів кухонної мийки. Втім, критерії підбору довжини гусака до розмірів раковини однакові як для кухонної мийки, так і для умивальника у ванній кімнаті.

Вилив має досягати середини раковини – важлива умова комфортного використання кухонного змішувача. 

В асортименті провідних виробників можна зустріти наступні види змішувачів за висотою виливу:

- низький гусак - призначений для невеликих чаш із глибиною 15 см;

- середній вилив – відповідає мийці глибиною від 16 до 18 см.

- високий вилив – ідеально підходить для мийок глибиною 20 см, при тому, що діаметр чаші може знаходитись у межах 45 см.

Головне, щоб струмінь води, досягаючи дна кухонної мийки, не розбризкувались на всі боки. Саме тому висота гусака має відпровідати глибині раковини.

Кухонну мийку та змішувач спеціалісти рекомендують вибирати одночасно. Звичайно, для кухні краще вибрати глибоку мийку та змішувач для кухні із високим виливом, який дозволить мити великий посуд, кавуни і т. ін. 

3. Як вибрати функціонал змішувачів?

Сучасні змішувачі для кухні із корисними ноу-хау вже нікого не дивують. Практично кожний кран на кухню обладнаний аератором – насадкою на кінчик виливу у вигляді сіточки.

Завдяки аератору відбувається розсіювання струменя води, завдяки чому вона набуває особливої м’якості. Вода насичується молекулами кисню та робить струмінь бархатистою та приємною для рук.

Окрім того, змішувач для кухні з аератором сприяє економії води. Завдяки насиченню киснем збільшується об’єм водяного струменя, а води насправді використовується значно менше.

Висувна душова лійка – ще одне ноу-хау, використання якого набагато збільшує функціональність крану.

Шланг душової лійки подовжує розмір гусака. Тепер без проблем та зайвих зусиль можна набрати відро води, яке стоїть на підлозі. Дбайливо та ретельно мити овочі та фрукти, а також очищувати кухонну мийку.

Довжина гнучкого шлангу – від 70 см до 1,5 м. Вибір залежить від потреб та цілей споживача.

Серед змішувачів для кухні є чемпіони – змішувачі з двома важелями, один з яких призначений для подачі водопровідної води, а другий – питної. 

4. Як підібрати дизайн?

Сьогодні провідні виробники пропонують змішувачі для кухні із різноманітним дизайном.

Більшість моделей ідеально пасують до будь-якого сучасного інтер’єру. Однак, бувають і виключення. Дизайнери галузі неодноразово доводили, що змішувач для кухні у класичному стилі може бути як двовентильним, так і одноважельним.

Наприклад, змішувач для кухні Devit Charlestone Ceramic із хромованим покриттям – унікальна модель у класичному стилі. Витончена форма виливу, керамічні деталі із візерунком додають дизайну змішувача неповторності.

При цьому Devit Charlestone Ceramic – зручний змішувач із одним важелем. 

Зразком втілення сучасних технологій є змішувач для кухні Devit Frida, обладнаний висувним шлангом із лійкою та поворотним виливом.

Змішувач призначений для установки на раковину, мийку, стільницю на один отвір. 

В Каталозі нашого магазину plitka.kiev.ua в розділі Змішувачі представлений широкий асортимент змішувачів для кухні із різноманітним функціоналом та дизайном. До 30 листопада ми пропонуємо сантехніку, меблі та аксесуари для ванної кімнати зі знижкою до 35 %!