Як вибрати раковину та змішувач у ванну кімнату?

 

ЗМІСТ:

1. Умивальник та змішувач: принципи сумісності

1.1. Форма та розмір крану, їх відповідність параметрам раковини

1.2. Тип установки змішувача та раковини

1.3. Тип запірного механізму, матеріал виготовлення та додаткові функції змішувачів

2. Форма, колір та дизайн змішувачів та раковин

 

1. Умивальник та змішувач: принципи сумісності

Раковина та змішувач складають в інтер’єрі дует, який має виглядати гармонійно. Йдеться не тільки про стильне поєднання, але й про правильний вибір за певними параметрами.

Сумісність параметрів раковини та змішувача має бути абсолютно точною, тому що від цього залежатиме зручність під час експлуатації. Якщо чашу умивальника та змішувач правильно підібрати, не буде розбризкування та дратівливих звуків від удару водного струменя з неправильної висоти.

Під час вибору змішувача варто звернути увагу на форму, розміри та тип установки, а також матеріал виготовлення, тип запірного механізму та додаткові функції. 

На фото: змішувач для раковини Hansgrohe PuraVida

1.1. Форма та розмір крану, їх відповідність параметрам раковини

Вилив варто вибирати за формою, довжиною та висотою. Зокрема, мають значення розміри раковини, особливо її глибина. Принцип «висоти / глибини». Одне без іншого просто не може існувати! Неможна до будь-якої раковини, що сподобалась, вибрати будь-який симпатичний змішувач.

Простіше кажучи, чим вищий змішувач, тим глибше має бути раковина.

Однак, довжина крану залежить ще й від потреб власників ванної кімнати.

Якщо раковина потрібна тільки для умивання та чищення зубів, достатньо неглибокої чаші та змішувача із коротким краном.

Маленьку дитину зручніше мити у раковині середньої глибини з високим, але коротким краном. Малюк практично повністю вміститися у раковині і не натикнеться тілом на металевий кран.

Вимити лапи собаці після чергової прогулянки буде зручно, якщо змішувач має довгий і не надто високий кран.

У будь-якому випадку, струмінь води з крану має потрапляти точно у злив раковини, а не падати на дно й розбризкуватися у різні боки.

Низький струмінь не вимагає об’ємних форм, а високий категорично не сумісний з пласкими та невисокими раковинами.

Носик змішувача може приймати різні форми – бути прямим, вигнутим, до того ж незвичайним чином, Г-подібним, колоподібним та загнутим. Коли йдеться про форму, це вже територія дизайнерських рішень.

Зокрема, вилив може бути поворотним чи нерухомим. Здебільшого останній варіант дуже корисний у кухні, але й у ванній кімнаті може бути дуже зручним. 

На фото: змішувач для раковини Kludi Bozz

1.2. Тип установки змішувача та раковини

Раковини випускаються із отворами під змішувач або без них. Отворів може бути від одного до чотирьох.

Якщо на раковині не передбачено жодного отвору, це означає, що змішувач потрібно встановлювати на стільницю.

В асортименті провідних виробників є змішувачі прихованого монтажу, які вбудовуються у стіну.

Раковини, в свою чергу, поділяються на настінні, накладні з встановленням на стільницю та вбудованими. Усі три варіанти виглядатимуть як елегантно, так і масивно – у найбрутальнішій інтерпретації індустріального стиля. 

На фото: тумба із раковиною Devit Fly

1.3. Тип запірного механізму, матеріал виготовлення та додаткові функції змішувачів

Конструкція змішувачів поділяється на два види:

- двохвентильні;

- одноважільні.

Змішувачі з двома вентилями потроху залишаються у минулому, хоча все ще користуються популярністю у класичних, скандинавських та кантрі інтер’єрах.

Одноважільні змішувачі набагато надійніші за двох вентильні завдяки картриджам із керамічними пластинами.

У змішувачах із вентилями використовується кран-букса, яку періодично потрібно міняти. Періоди можуть бути довжиною в півроку на відміну від картриджів із керамічними пластинами у одноважільних змішувачах, які служать близько 5 років.

Термостати призначені для автоматичного регулювання певного рівня температури води, що дуже зручно, якщо ванною кімнатою користуються люди похилого віку та діти.

Змішувачі із безконтактною (сенсорною) подачею води – це комфорт не тільки в умовах громадських закладів, але й у власній ванній кімнаті. 

На фото: сенсорний змішувач для раковини Kludi Zenta

Латунь – сплав, який є ідеальним матеріалом для виготовлення змішувачів.

Практично в кожного бренду у сантехнічній галузі є власна формула латунного сплаву. Для покращення експлуатаційних характеристик виробники додають до сплавів інші метали – наприклад, нікель або марганець.

Немає нічого дивного в тому факті, що латунні змішувачі від перевірених та іменитих брендів вважаються більш якісними. Зорієнтуватися можна за гарантійним строком – як правило, провідні виробники пропонують не менше 5 років гарантії.

Втім, суттєво скорочують термін експлуатації змішувача погана якість води, тому варто потурбуватися про встановлення спеціальних фільтрів для її очищення.

Другим видом металу за популярністю вважається неіржавіюча сталь.

Змішувачі з міді або бронзи зустрічаються вкрай рідко та коштують досить дорого. 

На фото: змішувач для раковини Devit Retro 2.0

2. Форма, колір та дизайн змішувачів та раковин

Сьогодні до дизайну сантехніки виробники залучають знаменитих дизайнерів, які створюють колекції у різних стилях. До серії входять змішувачі, раковини, унітази, біде та ванни, а також меблі - тумби під раковину, підвісні шафи, в тому числі дзеркальні, пенали.

Форма та колір важливі для дизайну тандему з раковини та змішувача.

Дизайнери провідних компаній з виробництва сантехніки отримали простір для фантазії із появою змішувачів з одним важелем для управління подачею та змішуванням води.

Різноманітні форми носика змішувача та кут його нахилу, дизайн важеля та місце його розташування у конструкції перетворили асортимент одноважільних змішувачів на галерею елегантних сантехнічних приладів.

Форма раковини тісно пов’язана із її розмірами. Прямокутні, квадратні, круглі та овальні раковини бувають глибокими або практично пласкими, мати вигляд чаші, яка встановлюється на стільницю, врізатися у стільницю, а також встановлюватися на підлогу. 

На фото: раковина для ванни Geberit iCon

У класичному інтер’єрі добре виглядають раковини арочної форми. Підвісні раковини AM.PM Bliss L та Cersanit Arteco виконані саме в такій формі та пофарбовані у традиційний білий колір. 

На фото: раковина для ванни AM.PM Bliss L

Німецький виробник AM.PM пропонує підкреслити стиль та купити раковину із п’єдесталом, який звично виглядатиме саме у класичній ванній кімнаті. 

На фото: раковина для ванни Cersanit Arteco

Українсько-польський виробник Cersanit пропонує купити комплект Cersanit Cersania – раковина середньої глибини + змішувач із низьким та коротким виливом.

Для скандинавського інтер’єру, в якому легкість світлої кольорової палітри компенсується масивними формами із правильною геометрією, ідеально підійде інший комплект від вітчизняного виробника – раковина та змішувач Cersanit Nature. 

На фото: раковина для ванни Cersanit Nature

Елегантні раковини Devit Allround призначені для установки на стільницю. Завдяки лаконічності змішувачі Hansgrohe Logis або Kludi Ameo як галантні кавалери доповнять будь-яку ефектну чашу умивальника від італійського виробника. 

На фото: раковина для ванни Devit Allround

Змішувачі прихованого монтажу мають досить довгий вилив, щоб ідеально поєднуватися із діаметром раковин круглої форми. Такий тандем гармонійно впишеться до сучасного інтер’єру ванної кімнати.

В нашому магазині представлений широкий асортимент раковин та змішувачів, а до 30 січня проводиться великий різдвяний розпродаж сантехніки та плитки. Купуйте вигідно!

Товари в колекції Allround
Товари в колекції Arteco
Товари в колекції Fly
Товари в колекції iCon
Товари в колекції Retro 2.0
Товари в колекції Zenta