Як вибрати плитку під мармур?

 

ЗМІСТ:

1. Значення елементів класики в епоху мінімалізму?

1.1. Мармур як класичний елемент в інтер’єрі

1.2. Керамічна плитка під мармур деальна заміна натурального мармуру

2. Плитка під камінь, який з давніх часів називають благородним, у житлових інтер’єрах

2.1. Плитка під мармур для кухні

2.2. Плитка під мармур для ванної кімнати

2.3. Плитка під мармур для холу та тераси

 

1. Значення елементів класики в епоху мінімалізму?

Сучасний світ надає перевагу оптимізації, лаконічності та максимальній функціональності. Не дивно, що промисловий та інтер’єрний дизайн обрав мінімалізм у якості орієнтиру для розвитку, квінтесенцію якого досить точно висловив італійський дизайнер Антоніо Чіттеріо: "Якщо існує будь-яка деталь, яку можна прибрати, - потрібно зробити саме так ". 

Однак, натхнення відомі дизайнери інтер’єрів знаходять … у класиці. Витончені форми меблів, сувора симетрія у розташуванні предметів, елементи античної ордерної системи – арки, колони, пілястри, карнизи та ніші додають сучасним інтер’єрам особливого шарму та виявляються їх "родзинкою". 

1.1. Мармур як класичний елемент в інтер’єрі

Отже, елегантний лоск у сучасних інтер’єрах досягається завдяки традиційним елементам класичного стиля.

Один з таких елементів – мармур. У давні часи благородний камінь надихав видатних скульпторів, які із ювелірною майстерністю передавали у камені не тільки природні обриси тіла. Легкість напівпрозорого шовку, химерний візерунок та тонкі складки на одязі вражають філігранністю виконання. 

Випускник знаменитої французької школи дизайну "Камондо" П'єр Гоналон не приховує, що навмисно не слідкує за модними трендами, тому що його надихає історія архітектури та дизайну. Старі споруди із унікальним внутрішнім оформленням демонструють деталі, притаманні різним епохам, а також тонкощі переходів між культурними періодами.

Особливу любов дизайнера викликає мармур як матеріал для ексклюзивних предметів меблів та оздоблення інтер’єрів. П'єр Гоналон бачить сенс дизайну у тому, щоб поєднувати в інтер’єрі культуру, матеріал та свіжу ідею, на яку вони надихають.

Гра на контрастах між простими та дорогоцінними матеріалами, щільними та прозорими поверхнями, світлом та тінню викликає яскраві емоції. Завдяки контрасту жодна деталь не залишається непоміченою, а інтер’єр набуває динаміки. 

1.2. Керамічна плитка під мармур - ідеальна заміна натурального мармуру

Мармур ідеально справляється з роллю декоративного елементу в інтер’єрі. Різноманітність сортів мармуру, кожний з яких має унікальний колір та візерунок з прожилок, пропонує багатий вибір варіантів для дизайнерів.

Керамічна плитка під мармур у якості напільного та настінного покриття "звільняє" руки дизайнера інтер’єрів та відкриває широкі можливості для оформлення.

Плитка під камінь благородного походження буде душею сучасного інтер’єру на противагу правильним лініям та геометричним формам. 

Мармур – дорогий та досить примхливий матеріал. Керамічна плитка під мармур завдяки сучасним технологіям цифрового друку передає найменші дрібниці поверхні натурального каменя та тонкі кольорові переходи.

В залежності від технології виробництва керамічна плитка може бути універсальною (напільною та настінною), призначеною тільки для оздоблення підлоги або стін. Міцнішим та більш зносостійким є керамограніт.

Серед технічних параметрів керамогранітної плитки із імітацією мармуру найбільше значення мають:

- зносостійкість

Плитка під камінь – купити варто, оскільки оздоблення служитиме довго, не втрачаючи первинного вигляду. Параметр має значення для напільного покриття. Маркування за шкалою PEI від I до V – чим більше цифра, тим вище зносостійкість напільного покриття.

Наприклад, як плитка для холу ідеально підійде керамограніт із класом зносостійкості за шкалою PEI не нижче III. 

- вологостійкість, морозостійкість та спеціальне покриття проти ковзання AntiSleep

Два параметри пов’язані між собою – відсутність пор у тілі плитки не дозволяє потрапляти волозі всередину, яка в умовах перепаду температур не зможе зруйнувати оздоблення.

Як плитка для ванної кімнати та територій, прилеглих до будинку, підійде керамограніт із покриттям AntiSleep, показник поглинання вологи якого не більше 0,5 %.

Плитка для кухні у робочій зоні не повинна боятися вогню та високих температур. 

- різноманітність форматів, тобто розмірів та форм модулів

Форма та розмір є частиною декору приміщення. Укладка плитки хоча й вимагає певних навичок, але не викличе надто великих забруднень навіть у новачка.

- різноманітність типів поверхні

Матова та глянсова – тільки два типи поверхні керамічної плитки. Існує ще декілька типів поверхні:

- полірована;

- наполовину полірована (lappato – в пер. з іт. "притертий"), яка складається з матових та глянсових ділянок;

- сатинована – бархатиста, із переливами завдяки технології виробництва, яка передбачає покриття поверхні заготовок перед випалом мінеральними солями із різною  температурою плавлення;

- рельєфна, в тому числі із 3D ефектом.

- ректифікація (обрізка країв плитки) дозволяє укладати плитку із мінімальним швом (1,5-2 мм – рекомендується для напільного покриття) або безшовним способом (для стін) та отримати монолітну "мармурову" поверхню. 

В експлуатації керамічна плитка не примхлива на відміну від натурального матеріалу, легко очищується та служитиме тривалий час.

2. Плитка під камінь, який з давніх часів називають благородним, у житлових інтер’єрах

Мармурове оздоблення нагадує про розкішні палаци та величні собори. Благородний шлейф, який тягнеться за "мармуровим" оздобленням, представленим плиткою під камінь із імітацією унікальної текстури мармуру, обов’язково дасть про себе знати в інтер’єрах, оформлених у будь-якому стилі та у будь-якому приміщенні. 

2.1. Плитка під мармур для кухні

Кухня – це приміщення, де оздоблення визначає стиль. Плитка під мармур – купити варто для оздоблення кухонного фартуха, стільниці або акцентної стіни у робочій зоні.

Вся кухня під мармур – підлога та стіни, вимагатиме оздоблення та/або меблів під дерево для рівноваги та пом’якшення холодних "мармурових" поверхонь. Простий натуральний або дорогий текстиль для оббивки, скатертин або портьєр – який вибрати? Усе залежить від стиля інтер’єру. 

2.2. Плитка під мармур для ванної кімнати

Мармурове оздоблення приміщень використовувалось з давніх часів. Ще у Давньому Римі терми та бані у багатих домах оздоблювались мармуром, який в ті часи був "робочою конячкою" для зовнішнього та внутрішнього оформлення.

Керамічна плитка під мармур – купити для ванної кімнати таке оздоблення є природним бажанням, яке відповідає традиціям.

Ванна кімната – це невелике приміщення та "мармурові" поверхні – напільні та настінні, тут виглядають особливо грандіозними. Плитка повинна бути вологостійкою та з матовою поверхнею для підлоги.

Оздоблення ідеально поєднується із білосніжними раковинами, унітазами, ваннами та хромованими змішувачами. Імітації мармуру із золотистими прожилками чудово поєднуються із латунними та золотистими кольорами змішувачів. 

2.3. Плитка під мармур для холу та тераси

У холі та на терасі напільна плитка повинна бути зносостійкою (PEI III-V), а плитка під мармур для тераси – ще й морозостійкою.

На великих поверхнях чудово виглядає мармур будь-якого кольору. Для невеликих приміщень краще вибирати плитку із імітацією білого мармуру.

У холі напільне покриття піддається значним навантаженням. У негоду на підлогу потраплятиме волога, тому ідеально підійде напільна плитка із матовою поверхнею та спеціальним покриттям проти ковзання.

Декоративні та контрастні вкраплення урізноманітнять "мармуровий" інтер’єр. 

У каталозі нашого магазину plitka.kiev.ua у широкому асортименті представлена керамічна плитка під мармур із різним дизайном. До 30 червня проводиться АКЦІЯ – великий розпродаж керамічної плитки зі знижкою до 35 %.