Як вибрати плитку для ванної (Частина 3)

 Ванні кімнати розрізняються за плануванням та об’ємом. Існують просторі приміщення, а існують маленькі. Завдання дизайнерів в обох випадках однакове: використати вільний простір для функціонального розташування предметів та зручного переміщення у приміщенні.

 Важливе значення має не тільки розстановка побутових приладів, сантехніки та меблів, але й кольорове рішення. Деякі правила та невеликі дизайнерські хитрощі в оформленні приміщення допомагають досягти функціональності та краси.

 Перед тим, як "вирушити" на пошуки плитки необхідно зрозуміти, в якому стилі ви бажаєте оформити приміщення. Для полегшення цього процесу на сайті інтернет-магазину Plitka.kiev.ua окремо виділений пошук колекцій за кольорами, фактурами, імітаціями інших оздоблювальних матеріалів, в тому числі й натуральних, а також компанії-виробники.

Особливості стилів плитки для ванної кімнати

Різні стилі додають до інтер’єру ванної кімнати різні відчуття та емоції, які ми переживаємо в залежності від занурення у ту або іншу "епоху" або настрій. Комусь подобаються приклади зі ставного бароко часів правління французьких королів, а комусь - "божевільного" поп-арту.

 Але потяг до протилежних напрямків ніхто ніколи не заперечує. Наприклад, прихильники світлих бежевих інтер’єрів із задоволенням селяться у готелі з яскравими ванними в авангардному стилі. І, навпаки, власники кімнат із кольоровою гамою, яка здатна звести з розуму навіть найдосвідченіших модників, іноді прагнуть усамітнення у білих лікарняно-стерильних ванних кімнатах.

 На фото плитка для ванної Pamesa La Maison

З традицією по життю

Як правило, спочатку ми шукаємо плитку у ванну кімнату, а потім приміряємо під неї стиль. Дизайнери радять починати з іншого – розглядати приклади стилів, за якими ви зрозумієте, що саме вам потрібно. Такий підхід зекономить час на пошуки колекції. Традиційні напрямки – від класицизму, бароко та модерну наділяють інтер’єр відчуттям спадкоємності поколінь та надихають на сприйняття тенденції дизайну й декору, пов’язані із конкретною історичною епохою.

В інтернет-магазині Plitka.kiev.ua широко представлені різноманітні приклади кахлю у спокійній пастельній гаммі. Прихильникам класичних стилів в інтер’єрі ідеально підійде іспанська колекція Nepal від бренду Sanchis, що імітує мармур, або польська колекція керамограніту Opoczno Karoo у стилі італійських інтер’єрів часів тріумфу класицизму.

 Безтурботна кольорова гамма у фарбах землі – відтінках теракоти, піску, глини та каменя у колекціях керамограніту Imola Onyx та Vives Vodevil у вигляді мозаїчних візерунків та у складній гаммі бежево-сірого, білого, блакитного, коричневого, червоного, оливкового, сірого та чорного дозволять відчути себе в обіймах середземноморського стиля.

 Такі колекції доречні у великих приміщеннях, де плитка допоможе створити варіант оформлення як у палацах. Але й маленькі приміщення вимагають "королівської" уваги. Зверніть увагу, що саме врівноважена класична палітра на плитках великого формату робить маленьку ванну візуально просторою.

 Погляньте на колекції у приглушених відтінках Aparici Carpet, які імітують шаруватий бархат у розмитих відтінках блакитного, бежевого, сірого та коричневого кольорів. На такому фоні будь-яка громіздка сантехніка виглядатиме окремо від загальної картини, але не привертати увагу. Головне – це відчуття простору.

 На фото плитка для ванної Аparici Сarpet

У ногу із сучасністю

Сучасний дизайн ванної кімнати часто включає яскраві кольори, контрастні текстури та різнорідні елементи у вигляді фризів та декоративних вставок. Сучасний інтер’єр легко реалізувати у приміщеннях будь-якого розміру. Сучасні стилі використовуються дизайнерами для візуального збільшення простору маленьких ванних кімнат. Ви запитаєте, як? Коли справа доходить до проектування, вислів "менше означає більше" не працює.

 У ванній кімнаті потрібно все, потрібно! Однак, дизайнери знайшли спосіб: сконцентрувати увагу на чистій кольоровій гаммі та спрощеному зовнішньому вигляді конфігурацій плиток. На стінах маленького приміщення не повинно бути прикрас, а тільки гладка рівна поверхня плиток.

 На фото мозаїка Mozaico De Lux R-Mos

 Особливість сучасного стиля ванної кімнати у тому, що ви можете вибирати плитку для оформлення без обмежень за кольором, малюнком та конфігураціях. Сучасний – не означає авангардний.

 Сьогодні багато хто надає перевагу сільським стилям. Придивіться до колекцій, в яких відчувається жива природа та колорит Ceramica de Lux Wood під дерево у бежево-сірому, сірому та темно-сірому тоні. Плитка Pamesa La Maison додасть до інтер’єру медовий колір, а мозаїка Mozaico de Lux R-MOS у різних кольорах примусить відчути себе серед провансальських трав.

 Якщо надто темна плитка звужує простір, дизайнери радять укладати її до самої стелі і не робити надто контрастних включень інших плиток.

 Але комусь подобається монохромне оформлення у стилі Джеймса Бонда. Зверніть увагу на колекцію Aparici Moving, на модулях якох зображені фото кіногероїв та моделей, які чергуються із геометричним малюнком та орнаментом.

 На фото плитка для ванної Aparici Moving

Змішування всього з усім: комбінуємо плитку для ванної кімнати

Еклектичний стиль з'явився, як змішування вже існуючих двох-трьох стилів, часто несхожих між собою, а іноді та відкрито ворожих один одному.

 В інтер’єрах ванних кімнат дуже часто можна спостерігати діалог різних напрямків. Головне – відсутність жорстких норм та правил в оформленні плиткою. Що стосується кольорової гамми, використовуйте кольори, зв’язані із традиційним стилем - коричневі, білі та світло-сірі у поєднанні із авангардними та яскравими.

 Еклектика – суцільна імпровізація та втілення нестримної фантазії тих, хто створює такий інтер’єр. Але питання "де межа, що відділяє мистецтво еклектики від несмаку у поєднанні протилежних елементів з різних стилів?" відкрите й досі.

 В інтернет-магазині Plitka.kiev.ua є колекції, які зацікавлять мандрівників. Придивіться до українського бренду Cersanit та його колекції Alama, на плитках якої зображені види європейських міст. Фото-картинки "Alama беж панно city 2" у двох форматах 600×450 мм та 600×135 мм демонструють Міст Еліо та Колізей у Римі, Тріумфальну арку, Ейфелеву башту та авеню у Парижі, падаючу башту у Пізі та набережні Мілану.

 А фото з колекції Sakura від фабрики Cersanit із квітками японської вишні нагадують про весну з безліччю квітучих дерев.

 Якщо ви прихильник спокійної гамми кольорів, вам сподобається колекція Solid від іспанського бренду Azulev. Завдяки їй ви зануритесь у теплі блакитні хвилі, структура яких відображена у фактурі плиток. Яскрава палітра розбавить інтер’єр енергійних власників помешкань.

 Квадратний формат плиток дозволяє складати різні комбінації – зверніть увагу на глазуровану глянсову плитку з колекції Vanity, Sea в сірому, червоному кольорі та відтінках антрациту від компанії Azulev.

Поради з укладки плитки

Викладати плитку можна з мінімальними швами, використовуючи вінілові хрестики, товщиною у 0,5 мм та канцелярський ніж. Без швів укладати гладкі, але фактурні модулі без сколень важкувато, тому щоб уникнути тріщин її викладають зі швами. Якщо ж сколення все ж має місце, можна підрізати плитку.

 Важливий момент в укладці стиків та примикань до сантехніки, наприклад, до чавунної ванни, яка чуйно реагує на температурні розширення під час заповнення ємності гарячою водою. Між ванною та плиткою роблять зазор та заповнюють його силіконом.

 Весь потенціал кахельних колекцій у створенні стилів ви можете відчути в інтернет-магазині Plitka.kiev.ua.

 Читайте: Як вибрати плитку для ванної (частина 1)

Як вибрати плитку для ванної (частина 2)

Товари в колекції Karoo
Товари в колекції La Maison
Товари в колекції Sakura