Як вибрати плитку для гаража?

 

ЗМІСТ:

1. Як вибрати плитку у гараж?

1.1. Фізика напільного покриття у гаражі

1.2. Як укладати плитку у гаражі?

2. Плитка у гараж – купити можна в нашому магазині

 

1. Як вибрати плитку у гараж?

Керамічна плитка для гаражу зазнає серйозних випробувань. Особливо напільне оздоблення, яке постійно проходитиме перевірку на міцність та стійкість до впливу хімічних речовин.

По-перше, механічне навантаження від коліс автомобіля – різке та нерівномірне.

По-друге, розлиті на підлогу бензин, машинне мастило, розчинники.

По-третє, цілком ймовірні, точно спрямовані удари у випадку падіння інструментів або металевих деталей.

По-четверте, перепади температур, навіть якщо гараж опалюється.

Врешті решт, у гаражі зазвичай ходять у вуличному взутті. На підошвах у приміщення заноситиметься бруд та пісок, а в дощову або сніжну погоду обов’язково потрапить волога. Мити напільне покриття доведеться часто. 

Отже, плитка у гараж повинна витримувати велику вагу, бути стійкою до зносу, вологи та різкої зміни температурного режиму.

Окрім того, плитка для гаражу повинна бути вогнетривкою – не горіти та не підтримувати горіння.

Не дивно, що раніше власники гаражів вдовольнялися асфальтом, бетоном або взагалі залишали земляну підлогу.

Чи є альтернативою простим рішенням з минулого керамічна плитка? Якщо так, тоді яку саме керамічну плитку вибрати для укладки на підлогу гаражу?

1.1. Фізика напільного покриття у гаражі

Сучасні технології виробництва керамічної плитки дозволяють отримати оздоблювальний матеріал, що відповідає усім вимогам до напільного покриття у гаражі.

У 1969 році видатний архітектор та останній наставник німецької школи Bauhaus Людвіг Міс ван дер Рое процитував видатного француза Стендаля: "Геній приховується у деталях". Звичайно, крилатий вислів переконаний модерніст застосував до архітектури та дизайну.

Для вибору керамічної плитки у гараж деталі теж дуже важливі. На що саме потрібно звернути увагу, підбираючи для гаражної підлоги нове покриття з випаленої глини?

Варто запам’ятати, що якщо потрібна плитка для гаражу, купити спеціалісти рекомендують тільки керамограніт, що отримав таку назву зовсім не випадково. 

Від звичайної плитки керамограніт відрізняється й технологією виробництва, й технічними характеристиками. Надзвичайна міцність та щільність матеріалу роблять його практично не чутливим до навантажень, хімічних речовин, підвищеної вологості та перепадів температур у широкому діапазоні.

Однак, у гаражі на напільне покриття очікують серйозні випробування, тому навіть керамограніт потрібно вибирати, керуючись чіткими критеріями.

По-перше, для гаражу підходить керамограніт із класом зносостійкості за шкалою PEI не менше IV-V.

По-друге, для гаражу, як і для басейну, має велике значення формат плитки, однак у гаражі немає суворих обмежень за розміром. Тут відіграє велику роль співвідношення формат / товщина.

Причина полягає у механічній силі впливу, яка залежить від площі поверхні, до якої вона прикладена.

Складні розрахунки здійснювати не доведеться, досить лише дотримуватися рекомендацій спеціалістів.

Якщо використовується середній або великий формат (більше 300х300 мм), товщина плитки повинна бути не менше 8 мм, а краще - 10-12 мм.

За умови, що товщина дорівнює менше аніж 8 мм, формат плитки не повинен перевищувати 300х300 мм.

По-третє, доречним буде спеціальне покриття проти ковзання та структурована (рельєфна) фактура поверхні. 

1.2. Як укладати плитку у гаражі?

Перед укладкою плитки важливо створити рівну основу у гаражі та сформувати невеликий нахил у бік воріт, щоб у процесі миття машини вода без перешкод стікала за межі приміщення.

Потрібна також стяжка цементно-пісчаною сумішшю. Якщо підлога у гаражі вже залита бетоном, достатньо перед укладкою керамограніту обробити поверхню ґрунтовкою.

Плитка на підлогу у гаражі укладається швидко та якісно на стяжку, зроблену сумішами, які здатні до самовирівнювання на цементній основі. Вибирати варто високонаповнені склади класу "товста підлога", за допомогою яких можна створити шар у 15 см без додаткового армування. Така підлога без проблем витримає велике навантаження. 

Якщо у гаражі доведеться мати справу із земляною підлогою, виймається ґрунт на глибину 30-40 см. Утворене поглиблення на 2/3 засипається гравієм і на 1/3 піском. Шари змочуються та висушуються. Тепер необхідно укласти гідроізоляційний матеріал, після чого можна робити стяжку.

Як вибрати клей для плитки у гараж? Для укладки використовується тільки спеціальний клей для керамограніту, який має високі показники еластичності та морозостійкості.

Під час укладки керамограніту важливо дотримуватися мінімальних та максимальних меж клейового шару. Мінімальна товщина плиткового клею для укладки плитки на підлогу – 4-5 мм, а максимальна – 20-22 мм. 

Розраховуючи товщину клею необхідно враховувати формат плитки та площу поверхні, призначеною для укладки.

Для правильного розподілу клею на поверхні використовують зубчастий шпатель або гребінку. Номер інструменту вказує на розмір його зубців. Вибір гребінки залежить від формату плитки: більший розмір "плашки" вимагатиме більших зубців. 

Як визначити кількість клейової суміші, яка знадобиться для укладки?

У відповідності із форматом вибраної плитки необхідно підібрати товщину клейового розчину.

На упаковці із клейовою сумішшю вказано, скільки готового розчину потрібно на 1 квадратний метр при товщині шару в 1 міліметр.

Помноживши ці два числа між собою, отримаємо у результаті потрібну кількість суміші для укладки плитки на 1 квадратному метрі площі. Цифру потрібно помножити на площу гаражу.

Для запасу на випадок форс-мажору додайте 10 % від загальної кількості суміші, яка потрібна для укладки напільної плитки у гаражі. 

2. Плитка у гараж – купити можна у нашому магазині

Сьогодні керамічна плитка для гаражу може бути привабливою. Який керамограніт купити для гаражу? З яким дизайном плитка для гаражу виглядатиме ефектніше?

Затишну атмосферу у гаражі можна створити за допомогою плитки під дерево. Керамограніт Zeus Ceramica Legno за технічними характеристиками ідеально підходить для гаражу.

Формат 900×150×9 мм та клас зносостійкості PEI IV, а також морозостійкість українського керамограніту гарантують тривалу експлуатацію плиткової кладки. 

Виразна імітація текстури дерев'яної дошки із тріщинами та затемненнями надасть інтер’єру гаражу мужніх рис, а оздоблення стін під цеглу перетворить гараж на справжній loft.

Настінна плитка Golden Tile Baker Street із імітацією під цеглу представлена у форматі 60×250×10 мм вимагатиме кропіткої роботи в процесі укладки. Однак, результат перевершить усі очікування!

Морозостійкий настінний керамограніт виробник пропонує у двох теракотових відтінках. 

В асортименті українського виробника керамічної плитки Golden Tile імітація цегли займає гідне місце. Погортайте наш каталог у розділі Плитка та зверніть увагу на колекції Fino, London, Oxford та The Strand. Приємно дивує різноманітність кольорів та декоративних рішень, а також демократична ціна на вітчизняну настінну плитку.

Товари в колекції Baker Street