Як вибрати плитку для підлоги для офісу і квартири?

У рейтингу кращих облицювальних матеріалів роками заслужено лідирує плитка. Міцності і практичності їй не позичати. Укладання в будинку і на вулиці, в громадських місцях, там, де холод і спека – плитці все по плечу. Як вибрати керамограніт для офісу і квартири, і чому він буде різним для приміщень різного призначення, читайте в цьому матеріалі.

Плитка в житловому інтер'єрі: якою вона має бути

Покупці часто плутають керамічну плитку і керамограніт. Внесемо ясність: обидва цих матеріали виготовляються з однакової сировини, проте за різною технологією. Температура випалу керамограніту набагато вища, як і рівень тиску преса. В результаті отримують непористу поверхню, звідси і підвищена міцність матеріалу.

Керограніт буде коштувати дорожче плитки, але і в експлуатації він менш вибагливий: не боїться води і сонячного світла, високих і низьких температур, механічного впливу, побутової хімії. Але і на ціні це відіб'ється. Якщо ви вибираєте облицювальний матеріал для приміщень з невеликою прохідністю або для стін, часто переплачувати немає сенсу – керамічна плитка тут відмінно впорається з усіма випробуваннями. А ось для облицювання підлоги в таких функціональних кімнатах, як кухня, ванна, хол, а також для укладання на вулиці рекомендується використовувати керограніт.

керамогранітна плитка

Керамограніт для ванної кімнати не зобов'язаний бути найвищого класу стирання. Прохідність тут не колосальна, а значить, маркування PEI II буде цілком достатньо. Головне, чим повинна відрізнятися плитка для підлоги в санвузлі – антиковзаючою поверхнею, стійкістю до підвищеної вологості, перепадів температур і побутової хімії. При виборі форми і колірної гами керамограніту покладайтеся на свій смак, але не забувайте про тренди.

Яка плитка для ванної кімнати буде модною в 2020 році?

Бал правитиме класика і тематичні варіанти. Тут керамогранітна плитка під мармур, хвилеподібна фактурна плитка, риб'яча луска, галька, мозаїка. Маленька хитрість для забезпечення безпеки: щоб плитка у ванну не була сильно слизькою, вибирайте матову поверхню. Глазуроване облицювання в умовах підвищеної вологості може бути небезпечним.

Плитка для холу має бути готова до великої прохідності. Щоб були непомітні плями і подряпини, які мимоволі будуть з часом на ній утворюватися, вибирайте матовий керамограніт нейтральних відтінків. Добре камуфлює недоліки поверхні плитка під бетон, дерево. Пам'ятайте, що хол схильний до частих прибирань, тому покриття має переносити вологість і миючі засоби. Клас стирання – не нижче третього-четвертого.

керамогранітна плитка

Для кухні краще вибрати керамограніт з третім класом стирання. Головна умова – плитка для підлоги не повинна бути текстурованою або пористою. В іншому випадку її поверхня стане місцем для скупчення бруду і жиру. Відмити такий керамограніт непросто, тому краще вибирайте з гладких варіантів.

Якщо розглянути види поверхні, то плитка для підлоги в квартиру може бути:

  • глазурованою – після виготовлення на поверхню матеріалу наносять глазур, яка забезпечує додатковий захист і блиск;
  • неглазурованою – через відсутність шару глазурі менш міцна і довговічна;
  • глянсовою – плитка, відполірована до блиску; відрізняється насиченістю кольору, але схильна до стирання і утворення подряпин;
  • матовою – практичний варіант; на такій поверхні менш помітні пил і розводи, подряпини і сліди, вона менш слизька і мазка;
  • лапатірованою – змішання матовості і глянцю; таку плитку ще називають напівполірованою або шліфованою;
  • антиковзаючою – тут структурована або рельєфна поверхня перешкоджає ковзанню; завдяки цій якості така плитка укладається в місцях підвищеної вологості і на вулиці;
  • антибактеріальною – поверхня плитки обробляється спеціальним покриттям, яке перешкоджає розмноженню бактерій і грибка; цей матеріал використовують для облицювання басейнів, саун, спорткомплексів, дитячих і медичних установ.

Недорога плитка для будинку – це реальність. В інтернет-магазині плитку дрібного формату українського виробництва можна купити за ціною від 69 гривень за квадратний метр. Зараз маєте унікальну можливість купити керамограніт за акцією. Ціни знижені на колекції українського виробництва (від 138 гривень за квадратний метр), іспанського (від 379 грн. за кв. м) тощо.

Для роботи і не тільки

керамогранітна плитка

Якщо ви шукаєте покриття для комерційних та інших приміщень для роботи, знайте, що плитка для підлоги в офіс повинна мати четвертий-п'ятий клас стирання. Наскільки максимальним буде цей показник, залежить від відвідуваності об'єкта. Якщо це місце роботи з клієнтами, де щодня бувають сотні людей, вибирайте найміцніші і стійкі до негативних факторів варіанти.

Чим обумовлені підвищені вимоги до міцності?

Керамограніт для підлоги в офіс будуть щоденно випробовувати прибиранням, механічним впливом, стиранням, тому вода, побутова хімія і великий потік людей не повинні його лякати.

Плитка для стін в офісі може бути і керамічною. Тут важливо вибрати поверхню, яка максимально впорається з завданням – буде привабливою, практичною, не забруднюватиметься швидко.

Як вибрати плитку для офісу?

Зверніть увагу на імітації дерева і каменю, бетону і цегляної кладки – це тренди. До того ж, на плитці під дерев'яну дошку на підлозі в очі не будуть кидатися забруднення, а ще вона гармонійно поєднується з будь-якими меблями.

керамогранітна плитка

Купити плитку в офіс – не означає витратити купу грошей. Дешевий керамограніт для офісу зараз пропонують вітчизняні виробники. Стартова ціна за квадратний метр по акції становить в межах 140 гривень.

Залишилось лише одне питання – де купити якісний керамограніт?

Плитка будь-якої міцності, фактури і цінової політики представлена в інтернет-магазині. Заходьте на наш сайт і переконайтеся – звідси не йдуть, не оформивши замовлення.