Як вибрати меблі у ванну кімнату?

 

Потрібна вузька тумба під умивальник або нове дзеркало у ванну? Шукаєте місце для установки унітазу або розміщення бойлера так, щоб він не зіпсував інтер’єр? Красиво оформити ванну кімнату — справжня проблема, з якою періодично стикаються власники квартир і будинків. Хочеться, щоб приміщення було стильним, зручним, і, при цьому, ремонт не влетів у копієчку. Деякі готові довірити дизайн ванної кімнати спеціальним фірмам у надії, що вони зроблять це краще та якісніше. Але ми сьогодні поговоримо про те, як самостійно підібрати меблі, щоб результат не поступався роботі професіоналів.

Види меблів для ванної кімнати

Для початку слід визначитися з різноманіттям меблів, представлених на вітчизняному ринку. Звичайна тумба для ванної кімнати може бути виконана у різних формах і розмірах, мати унікальні особливості конструкції та дизайну. Перед тим, як розібратися з потрібними меблями, обов’язково врахуйте габарити приміщення. Тумба у ванну або шафа підбираються під конкретні розміри. Інакше користуватися ними буде незручно.

Фахівці поділяють меблі для ванної кімнати на чотири категорії:

- підвісні шафи та тумби;

- тумби;

- предмети на ніжках;

- шафи-пенали.

У кожного виду є свої особливості та нюанси, про які слід знати заздалегідь. Наприклад, тумба під умивальник підбирається під стилістику раковини. Вона буде знаходитися у зоні постійного потрапляння бризок, тому повинна бути виконана з вологостійких матеріалів. Розберемо й інші меблі докладніше.

Підвісні рішення мають добрий вигляд у малогабаритних кімнатах. Вони не тільки лаконічні, але й дозволяють закрити собою різні дефекти — наприклад, елементи інженерних комунікацій, розташовані поверх оздоблювальних матеріалів. Підвісна шафа або тумба у ванну надає приміщенню відчуття легкості, допомагає візуально розширити простір, забезпечивши його функціональність.

Підлогові шафи займають певне місце у кімнаті, але більш надійні й місткі, ніж настінні. Сюди можна віднести тумбу під умивальник. Вона здатна корпусом закрити сифон, труби, а у ящиках знайдеться місце для зберігання корисних речей: від косметики до зубних щіток або навіть фена.

Меблі на ніжках зручні в експлуатації, волога мінімально стикається з їхнім низом, тому і термін служби таких предметів досить високий. До того ж, подібні рішення ефектно виглядають в інтер’єрі, але порекомендувати їх ми можемо тільки власникам великих ванних кімнат, де вистачає вільного простору. У таких приміщеннях буде доречною і вузька шафа-пенал. Безліч ящиків і поличок дозволять вам розмістити у ній величезну кількість необхідних речей: рушників, білизни, засобів гігієни, ліків тощо.

На що звернути увагу під час вибору тумби у ванну

Дизайн ванної кімнати безпосередньо залежить від кожного використовуваного у ній елемента. При виборі будь-якого предмета меблів, слід враховувати розміри, матеріал виготовлення, зовнішній вигляд. Якщо ви зібралися придбати нову тумбу у ванну, рекомендуємо звернути увагу на такі моменти:

- дерев’яні меблі легко вбирають вологу і з часом псуються, тому краще купити вироби з МДФ;

- конструкція повинна розміщуватися таким чином, щоб до неї був повноцінний доступ, а залишені відчиненими дверцята не заважали ходити;

- великі виробники гарантують якість збірки та матеріалів, їхня продукція коштує дорожче, але служить набагато довше й надійніше.

Навіть підвісна дзеркало-шафа у ванну підбирається так, щоб гармонійно поєднуватися з іншими складовими оформлення кімнати. Що вже казати про більш габаритну тумбу, яка служить для зберігання засобів гігієни та приховування видимих ​​елементів інженерних комунікацій. Її дизайн є одним з ключових критеріїв відбору.

Дзеркало або дзеркальна шафа

Безліч суперечок останнім часом ведеться про те, що краще вибрати: дзеркало у ванну або шафу з відбиваючим покриттям на дверцятах. У кожного рішення є свої плюси й мінуси. Спробуємо розглянути обидві сторони. Почнемо з окремого дзеркала і його переваг:

- мінімальна товщина, що важливо для малогабаритних кімнат;

- невелика вага — не потрібні спеціальні кріплення;

- оригінальний дизайн — деякі моделі виглядають як справжні витвори мистецтва.

Дзеркало-шафа у ванну прийшло до нас із Заходу — саме там подібні предмети меблів почали використовувати першими, але сьогодні вони часто зустрічаються у будинках і квартирах в нашій країні. Основні переваги таких конструкцій:

- висока практичність — на полицях можна розмістити безліч корисних речей;

- економічність — не потрібно купувати два вироби, коли один з’єднує у собі можливості та дзеркала, і підвісної шафи;

- прихований дизайн — у деяких ситуаціях корпус монтується всередину стіни, а зовні залишаються тільки дверцята з відображувальною поверхнею — так виходить відмінний тайник.

Як бачите, і дзеркало у ванну, і шафа з дзеркальними дверцятами мають масу позитивних властивостей. При виборі того чи іншого варіанта рекомендуємо звернути увагу на вартість виробу, відповідність його стилістики дизайну інтер’єру та особливості монтажу. Якщо оздоблювальні матеріали ще не до кінця укладені та є можливість прихованої установки шафи, на нашу думку такий варіант є найбільш практичним і функціональним. А окреме дзеркало буде кращим рішенням у якості ключового декоративного елементу оформлення кімнати. На ринку можна підібрати величезну кількість виробів різних форм. Особливої ​​популярності набули дзеркала з LED підсвічуванням — воно може бути як зовнішнім, так і внутрішнім.

Меблі — невід’ємна частина будь-якої сучасної ванної кімнати. Їхня роль не менша, ніж у сантехніки. Вони одночасно виконують декоративні та функціональні завдання. Під час виборів меблів віддавайте перевагу продукції перевірених виробників і відомих вітчизняних або світових брендів — так ви точно будете знати, що купуєте якісні вироби, здатні прослужити не один рік.