Як вибрати кухонний змішувач відповідний стилю кухні?

 

Кухонні змішувачі у серці дому (продовження)

Як ми говорили раніше, не тільки плитка, шпалери або меблі займають важливе місце в будинку, але і його величність – змішувач, який особливо важливий на кухні. Адже кухня – це душа дому, місце, де збираються всі члени сім'ї, а якщо це кухня-студія, то тим більше.

Виливи цих сантехнічних виробів по формі умовно можна розділити на 3 види:

С-подібні, Г-подібні та П-подібні. 

Класичний вид змішувача – С-подібний гусак

Стандартні одноважільні або двохважелеві змішувачі з С-подібною формою виливу сантехнічного виробу найчастіше використовуються і в класичних інтер'єрах, і в інтер'єрах у стилі лофт. Округла форма змішувача надає сантехніці досконалий закінчений вигляд. Адже відомо, що округла форма вважається формою довершеності, єдності. Також округла форма змішувача дозволяє литися воді рівним потоком. Змішувачі С-подібної форми вдало комбінуються з будь-якими стільницями і шафками на кухні. Класика, ар-нуво, ар-деко, лофт – в цих стилях дуже часто використовуються С-подібні змішувачі. 

Наприклад, для стилю ар-нуво – одна з назв стилю модерн - характерні гармонія і однаковість в будь-якому приміщенні будинку. У цьому стилі в єдиному ключі повинні бути оформлені всі елементи квартири з використанням плавних, перетікаючих ліній, повторюваних елементів і форм рослин або сюжетів, які як би імітують красу природи. Всі предмети інтер'єру: меблі, люстри, килими, шпалери, побутові речі - повинні бути крім функціональності, ще й красиві і естетичні. Звичайно, для цього стилю радимо підібрати змішувач С-подібної форми. 

Г-подібний гусак змішувача

Порівняно недавно, з розвитком науково-технічного прогресу стали удосконалюватися і змішувачі. Крім внутрішньої складової, для змішувача важливий зовнішній вигляд. Г-подібний змішувач підходить для разних стилів інтер'єру, таких як мінімалізм, еклектика. Там, де потрібно підкреслити або додати прямі форми. 

Наприклад, природні, необроблені конструкції, відкриті простори і промисловий мінімалізм стали супер-рішенням для квартир і будинків, але також можливі для окремих їх частин, наприклад, кухонь. В індустріальному стилі, чим менше поділені кімнати, тим краще. Тому рекомендуємо поєднати кухню з вітальнею і їдальнею та навіть спробувати додати сюди коридор. Меблі в стилі лофт можуть бути як сучасними, так і антикварними – цей стиль створюється на контрастах. Тому старовинна цегляна кладка фартуха кухні буде чудово поєднуватися з сучасним дизайном Г-подібного кухонного змішувача. 

П-подібний гусак змішувача

П-подібні кухонні змішувачі підходять як для класики, сучасних стилів, як для мінімалізму, так і для лофта або хай-тека. П-подібні змішувачі зустрічаються набагато рідше С-образних та Г-подібних. У них хочеться відзначити те, що вода нє розбризкується, а плавно спускається до раковини.           

Конструкція змішувача

Після розповіді про візуальні форми змішувача можна заглибитися у предмет і далі, розповідаючи про конструкції кухонного змішувача.

Двухважильний кухонний змішувач, про який ми писали в попередній статті, складається з: корпусу, двох підводів води, виливу, двох вентилів змішування та двох кранів-букс, яківізуально не виявити.

Основна деталь змішувача, яка може періодично виходити з ладу, - це кран-букса. У двухважильному змішувачі їх дві: одна для гарячої, друга для холодної води. Керамічні кран-букси комплектуються або продаються парам. Часто вони позначаються виробниками червоним і синім кольорами. Відповідно, синьою фарбою позначена букса для холодного водопостачання, а червоною для гарячої води.

Також слід сказати, що крім керамічних кранів-букс, є гумові (але вони вважаються старими). Їх правильна назва «черв'ячні кран-букси» з гумовою манжетою (прокладкою).

Якщо порівнювати ці кран-букси з керамічними, то перевагу слід віддати кераміці. Керамічні кран-букси працюють набагато довше гумових.

Існує нюанс: якщо ви точно знаєте, що вода у вас в трубах значно забруднена, то краще при купівлі вибрати гумові кран-букси.

Кольори змішувачів

Матеріали і кольори кухонних змішувачів різноманітні

Матові, глянцеві, хромовані, кольорові... 

Все залежить від дизайну вашої кухні і, звичайно, від ваших уподобань.

Змішувачі для кухні з нержавіючої сталі використовуються практично в кожному будинку. На сьогоднішній день сучасним і ідеальним варіантом вважаються хромовані покриття сантехнічних виробів, за рахунок їх універсальності. Емальовані змішувачі також ідеально виглядають на кухні, їх можна вибрати для декорування під бронзу, під імітацію мармуру або інші класичні матеріали. Користувачі воліють цей вид кухонної сантехніки через класично стабільну надійності, естетичні якості і стандартні параметри.

Виробники кухонних змішувачів у виготовленні своїх виробів стали використовувати різні кольори. 

Чорний колір кухонного змішувача використовується здебільшого в чоловічих класичних інтер'єрах, де необхідно підкреслити брутальність або урбанізацію приміщення, додавши ноти мужності і стабільності, вдихнувши в інтер'єр впевненість і стиль. 

Відповідно, на контрасті, кольорові яскраві змішувачі для кухні вибирає жіноча аудиторія для додавання якоїсь ніжності, затишку та унікальності інтер'єру кухонного приміщення.

Головний же ценз, за яким варто вибирати змішувач, – це тиск води, чітке регулювання температури потоку, ергономічність сантехнічного виробу.

Як бачите, різноманітність кухонних змішувачів вражає. Сподіваємося, що ви підберете собі той, який влаштує вас і за функціональними якостями, і за дизайном.