Як вибрати інсталяцію для унітазу?

 

ЗМІСТ:

1. Ванна кімната – функціональність, ергономіка та дизайн

2. Інсталяція для унітазу – як вибрати?

3. Планування ванної кімнати – де краще розмістити інсталяцію?

3.1. Різновиди клавіш змиву

3.2. Что еще учесть при установке инсталляции для подвесного унитаза?

4. Инсталляция для унитаза – купить от лучших производителей

 

1. Ванна кімната – функціональність, ергономіка та дизайн

Як поєднати у ванній кімнаті граничну функціональність, зручність експлуатації приміщення та стиль? У багажі професійних дизайнерів відшукається низка прийомів для досягнення оптимального оформлення.

У ванній кімнаті, під яку відведено лише декілька квадратних метрів (від 2 до 4), на передній план виходить необхідність використання корисної площі за максимумом.

Якщо у просторій вітальні або спальні можна створити декілька повноцінних "оазисів", які будуть одночасно функціональними зонами. Наприклад, зона для читання, що складається з журнального столика та крісел, обідня зона для сімейних застіль.

Ванна кімната не передбачає оформлення декількох функціональних зон, однак тут вони вкрай необхідні. Зона умивальника, ванни з точки зору дизайну повинні мати межі, нехай навіть ледве помітні. 

Для оформлення інтер’єру ванної кімнати в єдиному стилі використовуються аксесуари для ванної кімнати, предмети інтер’єру у стилі, який обрано для приміщення.

Оптимізувати невеликий простір – мета, на досягнення якої націлені інженери сантехнічної галузі. Їх зусилля були винагородженні, коли з'явилась можливість замінити громіздкі унітази-компакти підвісними унітазами. Вдосконалена конструкція унітазу займає мінімум місця завдяки тому, що інсталяція для унітазу приховується у стіні.

Інсталяція для унітазу – інновація, яка дозволяє зекономити місце у ванній кімнаті, полегшує прибирання та дозволяє надати інтер’єру лаконічні обриси. 

2. Інсталяція для унітазу – як вибрати?

Що таке інсталяція для унітазу? Надійна конструкція з міцної неіржавіючої сталі, яка вбудовується у стіну та служить для кріплення чаші унітазу із мінімальним використанням корисної площі у ванній кімнаті.

До комплекту входить зливний бачок, який залишається непомітним для власника ванної кімнати. Ззовні знаходиться тільки клавіша для зливу, дизайн якої має відповідати стилізації інтер’єру.

Головна задача, для якої призначена інсталяція для унітазу, приховане кріплення чаші унітазу до стіни та забезпечення доступу до зливання. 

Будівельні технології повинні бути досконалими, щоб не призвести до негативних наслідків у процесі експлуатації.

Інсталяція для унітазу буває двох видів:

- блочна

Блочні інсталяції для кріплення підвісних унітазів встановлюється у несучу стіну.

Як визначити, чи є стіна несучою? На несучу стіну спираються важливі елементи конструкції, які знаходяться на попередніх на наступних поверхах. Замінити несучу стіну можна балками або колонами, встановленими у зоні несучої конструкції.

Кріплення до стіни здійснюється із використанням анкерних болтів, які витримують серйозне навантаження. Блочна система обійдеться дешевше, аніж рамна.

У стіні, в яку встановлена блочна конструкція, не повинно залишатися пустот, інакше підвісний унітаз надто тиснутиме на стінку та врешті решт оздоблення, наприклад, плитка, може дати тріщини.

До блочної конструкції входить бачок та підводки, які ховаються у стіні. 

- рамна

Рамна конструкція кріпиться не тільки до стіни, але й до підлоги. Подвійне кріплення міцної металевої рами забезпечує надійність монтажу навіть до перегородок та стін, які не є несучими.

Рамні системи від сучасних виробників дозволяють регулювати висоту установки унітазу у межах 20 см за допомогою спеціальних ніжок, якими обладнана рамна інсталяція.

Висоту унітазу можна підігнати під зріст та потреби будь-якого споживача. Окрім того, над унітазом над кнопкою зливу утворюється вільний простір, де можна розмістити полицю для зберігання та навіть підвісну шафку. 

3. Планування ванної кімнати – де краще розмістити інсталяцію?

Якщо потрібна інсталяція для унітазу, купити варто найбільш доречну для вашого приміщення.

Інсталяції для підвісних унітазів за розташуванням розділяються на декілька видів:

- стандартні

Стандартні розміри рамної інсталяції – висота 110-120 см та товщина, що дорівнює 12-15 см. Встановлюється у ванних кімнатах, де досить вільного місця для розміщення підвісного унітазу.

- низькі

Іноді буває необхідним встановити низьку рамну інсталяцію (висота – близько 82 см).

- двосторонні

Інсталяція розрахована на кріплення підвісних унітазів з обох боків.

- кутові

Кутове розташування підвісного унітазу є оптимальним рішенням для маленької ванної кімнати. Встановити унітаз у кут можна тільки завдяки спеціальному кутовому кріпленню (інсталяції). 

3.1. Різновиди клавіш змиву

Кнопки із системою "Змивання / Stop";

Дворежимні – дозволяють вибрати один з двох режимів змиву із використанням більшої або меншої кількості води;

Безконтактні – завдяки датчику руху дозволяють включати змив безконтактно, лише підносячи руку до клавіші.

Для роботи безконтактного управління змивом виникне потреба підключення до електромережі або у заряджених акумуляторах. 

3.2. Що ще врахувати в процесі установки інсталяції для підвісного унітазу?

Установка підвісного унітазу можлива у тому місці ванної кімнати, куди підведені труби водопостачання та каналізації. Якщо планування здійснюється з нуля, можна підвести труби до потрібного місця.

При установці інсталяції варто залишити віконце достатнього розміру або рухливі дверцята у стіні на рівні встановленої інсталяції. Це необхідно для доступу спеціалістів для ремонту та профілактики системи кріплення та змиву.

Класичний напільний унітаз обійдеться дешевше, аніж покупка підвісного унітазу та інсталяції для унітазу.

Для будь-якого підвісного унітазу потрібна інсталяція для унітазу, купити яку доведеться окремо від чаші унітазу.

Боятися, що інсталяція для унітазу не витримає великої ваги не варто – виробники гарантують, що конструкція витримає не менше 400 кг. 

4. Інсталяція для унітазу – купити від кращих виробників

Швейцарська компанія Geberit пропонує універсальні рамні інсталяції для установки підвісних унітазів.

Німецька компанія Grohe давно асоціюється із кращою сантехнікою – запірною та керамічною. Одразу декілька моделей інсталяцій від ТМ Grohe постійно потрапляє до ТОП-10 кращих конструкцій.

Польська компанія Cersanit не відстає від конкурентів та виробляє якісні інсталяції для підвісних унітазів. 

Будь-яка інсталяція для унітазів, купити яку можна у нашому магазині, ретельно перевіряється на предмет комплектації перед відправленням до будь-якого населеного пункту України. Ми пропонуємо унікальну можливість повернути товар протягом 21 дня з моменту придбання (за умови дотримання гарантійних вимог).