Інсталляция для унитазу – як зробити правильний вибір?

 

Підвісний унітаз – зручність та лаконічна естетика

Підвісні унітази – визнаний тренд у світі сантехніки. Покластися на сантехнічний об’єкт, що висить у повітрі, дозволяє прихована у стіні конструкція з металу, яка отримала назву інсталяцією - словом, яке більше належить до світу мистецтва, аніж до монтажу сантехніки. 

З точки зору технічної досконалості інсталяція для унітазу – справжній шедевр інженерної думки. Проста конструкція, а все геніальне – дуже просте, складається з міцної сталевої рами, що вкрита протикорозійною фарбою, яка призначена для кріплення до стіни за допомогою металевих шпильок. Унітаз приєднується до інсталяції міцними шпильками-штирями.

До комплекту несучого каркасу входять підводки для труб, вбудований бачок для змиву з пластику. Ззовні видно тільки унітаз та панель з клавішами для приведення у дію прихованої системи змивання лише легким натисканням. 

Важливо: інсталяція та панель для змиву повинні бути продукцією від одного виробника. Спеціалісти стверджують, що вибір підвісного унітазу починається з вибору клавіші змиву.

З того часу, як з'явилися підвісні унітази з інсталяцією інтер’єр ванної кімнати набув особливої елегантності. Зміни торкнулись ергономіки – унітаз віднині займає менше місця, та естетики – чаша виглядає лаконічно та "одягається" у витончені форми. 

Інсталяція для унітазу – що потрібно врахувати під час вибору?

Кріпити підвісний унітаз безпосередньо до стіни – складне, майже неможливе, завдання, тому купити інсталяцію для унітазу – важливий етап облаштування санвузла.

В залежності від типу стіни, яка призначена для кріплення інсталяції для унітазу, несучі конструкції поділяються на два види:

1. Блочна інсталяція монтується тільки на несучу стіну з міцного будівельного матеріалу – бетону або цегли.

Інсталяція прикріпляється безпосередньо до стіни за допомогою анкерів – болтів, призначених для кріплення в несучій основі. Конструкція не спирається на підлогу, тому стіна повинна бути достатньо міцною, оскільки навантаження на неї переважає. 

2. Рамна інсталяція кріпиться не тільки до стіни, але й до підлоги.

Окрім того, до рамної конструкції вбудована система регулювання висоти установки унітазу (діапазон дорівнює 20 см). 

Як впливає місце установки на вибір інсталяції

Розмір інсталяції залежить від місця установки унітазу. Класифікація інсталяцій за розміром виглядає наступним чином:

1. Стандартний розмір інсталяції:

- ширина - 50 см;

- глибина утоплення у стіну – 12 см;

- висота - 112 см. 

2. Купити інсталяцію з обмеженням висоти доведеться в тому випадку, коли унітаз встановлено під віконною фрамугою з підвіконням або у випадках іншого характеру, коли дефіцит вільного місця диктує свої умови.

Максимальна висота інсталяції спеціального розміру - не більше 82 см. 

3. Кутова інсталяція для унітазу використовується, коли потрібно максимальним чином економити місце у ванній кімнаті. У маленькій ванній використання місткий кут – це ергономіка простору на практиці.

Кутові інсталяції можна придбати для підвісних та напільних унітазів.

Ідеально до кутової несучої конструкції підійдуть приставні моделі унітазів, коли чаша монтується до стіни без зазору. 

4. Установка у лінію унітазу та біде. Існують спеціальні конструкції для інсталяції, які спрощують монтаж та зберігають час. 

Топ-5 інсталяцій для унітазів

Geberit Duofix

Рамні інсталяції Geberit з часом набувають більше міцності та універсальності.

Універсальність лінійки Geberit Duofix полягає у подвійній функціональності несучої конструкції – до неї можна підключати підвісний унітаз або біде.

Основні переваги інсталяції Geberit Duofix:

1. Можливість регулювання висоти рами та змивного бачку.

2. Вибір положення фанового відведення за глибиною.

3. Бачок входить до комплекту.

4. Витримує навантаження до 400 кг.

5. Можна підключити унітаз та/або біде. 

Grohe Rapid

Інсталяції для унітазів Grohe – це преміальна німецька якість та безперервне впровадження інновацій, які стосуються унікальної воронкоподібної системи змивання, безшумності та економного розходу води.

Несучі конструкції універсальні та підходять для установки унітазів інших виробників, а безпосередньо процес монтажу інтуїтивно зрозумілий навіть неспеціалісту. До комплекту входять усі необхідні кріплення та деталі.

Рамна інсталяція Grohe Rapid – це міцна несуча конструкція, яка здатна витримати вагу великої людини (110 кг) та громіздкий унітаз. Кріпка центральна труба є опорою для 10-літрового змивного бачка.

Велика швидкість наповнення бачка дозволяє використовувати інсталяцію Grohe Rapid у громадських місцях, де через сантехнічне приміщення проходить великий потік людей. Передбачено три режими змиву: короткий, довгий та безперервний. 

До комплекту входить декоративна панель та дверцята для обслуговування.

Підведення води з будь-якого боку надає інсталяції для унітазу ще більше універсальною. Процес монтажу набагато спрощується – не доведеться проводити зайві труби та перехідники.

Viega Prevista Dry

Німецька компанія Viega залишила позаду шлях від сімейного підприємства до інтернаціональної корпорації з виробничими потужностями по усьому світу з багатими традиціями та наробітками.

Лінійка інсталяцій Viega Prevista Dry пропонує три варіанти несущих конструкцій, що передбачають у процесі монтажу "сухий" спосіб оздоблення або монтаж під замуровування (вологе оздоблення).

Схема установки має чіткі принципи та інтуїтивно зрозуміла. Усі деталі жовтого кольору належать до рухливих елементів та таких, що монтуються ручним способом (вмикання/вимикання) кутового вентиля, кріпильні муфти коліна для відведення води та регулятор обсягів змиву). 

Регулювання повного та часткового об’єму змиву виконується за допомогою двох жовтих перемикачів, а для налаштування використовується регулятор швидкості змивання. Для ремонту за відсутності оригінальних запчастин підійдуть ті, що можна знайти у торговій мережі.

До комплекту входять додаткові деталі для підключення біде.

Villeroy&Boch ViConnect

Продукція з німецькою якістю проста та комфортна.

До комплекту входить унітаз, змивний бачок на 6 літрів, металева конструкція, вкрита протикорозійною фарбою та дві прокладки, одна з яких використовується для звукоізоляції, тоді як інша - для зміцнення інсталяції. Монтаж можливий за стіною з цегли або гіпсокартону.

Ширина інсталяції дорівнює 37 см, тому конструкцію можна використовувати у невеликій ванній кімнаті. Запропонована від виробника гарантія - 12 лет. 

Cersanit Aqua

5 місце інсталяції від польського виробника зовсім не означає, що інсталяція поступається у якості швейцарській чи німецькій продукції.

Cersanit Aqua – надтонка оцинкована несуча конструкція з вбудованим бачком, об лаштованим системою пневматичного змиву.

Ширина рами – 40 см, глибина монтажу – 17 см у поєднанні зі стандартною висотою 112 см – ідеальні параметри для маленької ванної кімнати.

Монтажна система з рухливими кронштейнами Quick Fix має переваги, тому що дозволяє встановити інсталяцію безпосередньо на стіні або в кут приміщення. Регулюється відстань несучої конструкції від стіни. 

Установка проста та інтуїтивно зрозуміла для неспеціалістів. На офіційному сайті Cersanit надається детальна інструкція для правильного монтажу несучої конструкції.

В нашому магазині можна купити інсталяцію для унітазу від провідних виробників. Дивіться каталог у розділі Сантехніка / інсталяції для унітазів, а якщо виникнуть складності – менеджери магазину завжди готові відповісти на будь-яке запитання та надати професійну консультацію.