Як вибрати аксесуари для ванної кімнати?

 

Аксесуари для ванної кімнати – доповнення до інтер’єру або потреба?

Потрібно почати з того, що семантику слова "аксесуар" давно забуто. Аксесуар - це маленька деталь, без якої можна обійтись.

Але чи можна так говорити про стильну хромовану полицю, яка вміщує стільки корисних речей та допомагає їх зберігати у порядку? А симпатичне кільце для рушників?.. 

Справа у тому, що наш мозок надає перевагу не напружувати зір у пошуках необхідної речі та не терпить яскравого світла. Уникаючи напруги, він формує звички, щоб майже не замислюючись простягнути руку та узяти потрібний аксесуар.

Ідеальний тест на важливість аксесуарів

Спробуйте розташувати набір аксесуарівдля ванної кімнати, до якого увійдуть будь-які предмети з переліку за вашим бажанням:

- скляна полиця над умивальником;

- стакан для зубних щіток;

- дозатор для рідкого мила;

- мильниця з настінним тримачем;

- настінна полиця для зберігання;

- тримач для рушників;

- поручень для ванної;

- крючки для одягу/рушників;

- тримач для туалетного паперу;

- щітка для унітазу. 

Спочатку наш мозок запам’ятовуватиме, де та як розташовані предмети, формуючи звички. З часом знадобиться лише декілька секунд, щоб зорієнтуватись. Коли рухи стануть автоматичними і навіть пам'ять припинить фіксувати момент, коли рука узялась за зубну щітку, приберіть аксесуари з ванної.

Повірте, наступний ранок перетвориться для вас на справжнє випробування … 

Аксесуари для ванної – основні переваги

1. Аксесуари у ванну кімнату функціональні

Функціональність – слово, яке постійно повторюють виробники сантехнічного обладнання, меблі для ванної кімнати та, звичайно, аксесуарів. Звичка до слів – погана звичка. Увага споживача більше не фіксується на значенні слова і воно пролітає мимо вух.

Функціональність – це набір можливостей. Інша справа - тепер виникає бажання мати функціональний предмет у своєму розпорядженні!

Аксесуари у ванну кімнату потрапляють не випадково, а з конкретної причини. Вони роблять гігієнічні процедури зручними та приємними, сприяють порядку у приміщенні. 

До того ж, ці ванні аксесуари сьогодні такі різні й можна вибрати найзручніші та приємні для очей.

Який аксесуар краще? Елегантна склянка для зубних щіток  чи тримач з присоскою, тримач для рушників у вигляді кільця чи поворотний тримач рушників (одинарний або подвійний)? На цьому етапі вибір залежить тільки від особистих переваг та зручності в процесі експлуатації у конкретній ванній кімнаті.

2.Аксесуари ванної кімнати – частина дизайнерської композиції в інтер’єрі

Якщо стиль, як то кажуть, має значення, набір аксесуарів для ванної повинен йому відповідати.

Декілька правил підбору аксесуарів за кольором:

- колір дрібних деталей інтер’єру не повинен тон в тон співпадати з кольором базового оздоблення, але може належати до тієї ж кольорової палітри та бути, обов’язково, світлішими або темнішими;

- аксесуари яскравого кольору на фоні базового оздоблення можуть бути або контрастними за кольором, або виділятися у якості кольорового акценту;

- у маленькій ванній кімнаті за допомогою акцентного кольору аксесуарів можна виділити зону умивальника, а у великому приміщенні у різних зонах аксесуари можуть відрізнятися за кольором (важливо пам’ятати, що поєднувати в інтер’єрі потрібно не більше 2-4 кольорів). 

Як класифікувати аксесуари? Ванна кімната – інтер’єр для ефектного поєднання фактур

Було б помилкою купити аксесуари у ванну кімнату, спираючись лише на зовнішній вигляд предметів.

Розташування

Аксесуари можна розділити на декілька видів у залежності від розташування та способу кріплення:

1. Підвісні аксесуари. Кріплення до настінної плитки гвинтами залишається у минулому. Провідні виробники використовують інноваційні способи кріплення, завдяки яким споживач може розмістити підвісну полицю або крючки для одягу та рушників самостійно - без залучення професіоналів. А якщо виникне потреба, перевісити аксесуар в інше місце.

До підвісних аксесуарів належать крючки, тримачі для рушників, полиці, а також тримачі для зубних щіток та дозатори рідкого мила.

2. Настільні аксесуари. Призначені для розташування на раковині або стільниці. Мильниці, склянки для зубних щіток, дозатори.

3. Напільні аксесуари. Розташовуються на підлозі – це корзини для зберігання, щітки для унітазу. 

Ергономіка

Спеціалісти радять розташовувати аксесуари, дотримуючись законів ергономіки - у певних місцях та на певній відстані:

1. Тримачі для рушників розміщуються поблизу джерел води.

2. Тримач для туалетного паперу завжди знаходиться поряд з унітазом.

3. Дзеркало над раковиною – традиція для оформлення ванної кімнати. Тут повинні знаходитися і предмети догляду за обличчям, зубами, волоссям, руками.

4. Місце шампунів, гелів для душу – безпосередньо біля ванни, на спеціальних полицях або широкому бордюрі. 

Матеріали

Перш ніж купити аксесуари для ванної, необхідно визначитися з матеріалом виготовлення:

1. Дерево – природна естетика аксесуарів з натурального матеріалу поза конкуренцією, а ось практичність викликає питання. Краще зупинити свій вибір на аксесуарах з декором під дерево, але з інших – більш вологостійких та довговічних матеріалів. 

2. Пластик – майже зовсім позбавлений презентабельності матеріал, якщо мова йде про простий пластик, до якого ми всі звикли. Поверхні тьмяніють, вкриваються нальотом від миючих засобів, тріскаються з часом.

Однак, у часи стрімкого розвитку технічного прогресу та інновацій, як-то кажуть, пластик пластику – велика різниця. Високоміцний пластик, виготовлений за спеціальними технологіями, зовсім не схожий на свого "старшого брата". Матеріал має великий запас міцності та елегантний вигляд. 

3. Метал – матеріал міцний, ідеально пасує до інтер’єру ванної кімнати, а варіанти покриття перетворюють метал на фаворита гонки.

Матові та глянсові поверхні металевих аксесуарів – хромовані, під срібло, бронзу або золото дозволяють створити у приміщенні будь-який дизайн – від класичного до суперсучасного.

З металевими аксесуарами в інтер’єрі буде гармонійно перегукується фурнітура для ванної кімнати.

Якщо у планах купити аксесуари для ванної недорого – варіанти з предметами з металу не варто розглядати. Як кажуть, ціна – це їх єдиний недолік. 

4. Кераміка – матеріал з багатим минулим. Глина як природна сировина для виготовлення посуду, будівельних та оздоблювальних матеріалів відома людству з давніх часів.

Виготовлена за новітніми технологіями кераміка має багато переваг та, врешті решт, вона все ще дуже гарна. Аксесуари можуть бути цілком виготовлені з кераміки або мати декоративні керамічні вставки.

Рішення купити аксесуари для ванної кімнати свідчать про витончений смак та симпатію до дизайну у класичному або етнічному (кантрі, шале, середземноморський) стилях. 

5. Скло – аксесуари допоможуть створити повітряну легку атмосферу у приміщенні. Сьогодні популярним є матове скло з захисним шаром, який витримує високі температури та протистоїть ударам.

Скляні аксесуари у ванну купити все ж варто – вони виглядають елегантно. Правда, процес виготовлення міцного скла вимагає більше витрат, тому висока ціна на предмети колекцій є закономірною. 

Поєднання фактур

В основі дизайну інтер’єру завжди знаходиться гра кольорів, форм та фактур. Якщо елементи інтер’єру не взаємодіють між собою, приміщення видаватиметься безликим.

Наприклад, на фоні матової керамічної плитки добре виглядають блискучі глянсові поверхні інших предметів інтер’єру, в тому числі аксесуарів.

Глянсове оздоблення ідеально поєднується з матовими хромованими поверхнями запірної сантехніки, матовим склом аксесуарів та фасадів меблів. 

Дизайнери радять: купити аксесуари у ванну варто з одної колекції, щоб не виникло протиріч за кольором та стилем. Наш інтернет-магазин аксесуарів для ванної кімнати, меблів та оздоблювальних матеріалів пропонує широкий асортимент товарів від провідних європейських виробників – за кращою ціною в Україні.

Аксесуари для ванної кімнати купити можна з доставкою, розрахувавшись зручним способом.