Як створити душову кабіну, якщо не брати готову?

Душова кабіна — відмінна альтернатива ванні, якщо у вас малогабаритна кімната, або просто ще одне місце для миття голови та тіла. На жаль, не всі конструкції, які пропонує ринок, здатні задовольнити на 100% кожного споживача. Вони можуть не підходити під стилістику приміщення або бути занадто дорогими. У цьому випадку ви можете створити душову самостійно. Такий варіант буде ексклюзивним і повністю відповідати вашим індивідуальним вимогам.

Найчастіше рішення про створення душової кабіни приймають з таких причин:

  • ванна кімната має невеликі розміри, і повноцінна ванна не може бути встановлена;
  • у приміщенні є особливі місця, зручні для для прийому душу;
  • необхідно облаштувати на дачі затишний куточок, де можна буде помитися.

Як створити душову кабіну?

Що потрібно для душової кабіни?

Зроблена своїми руками душова кабіна у ванній кімнаті може зовсім не відрізнятися за якістю від готової. Для цього слід використовувати якісні матеріали та комплектуючі: піддон, змішувач, шторку, стіни. Важливу роль також відіграє гідроізоляція для ванної кімнати. Вибираючи піддон для душової кабіни, двері, настінний або вбудований змішувач, звичайний або тропічний душ, віддавайте перевагу брендовим виробам. Так ви будете впевненими у їхній якості та довговічності. А продукція однієї марки зможе порадувати гармонійним поєднанням різних елементів.

Як створити душову кабіну?

Як зробити душову кабіну своїми руками?

Існує кілька способів зробити комфортне місце для прийому душу самостійно:

  • використовувати готові елементи — дуже популярна душова кабіна з піддоном, який легко купити у будь-якому магазині сантехніки, або створена на основі ванни;
  • власними руками зробити п'єдестал та оточити його стінами та дверима;
  • придбати та використовувати прості перегородки — виходить примітивна та дешева душова без піддону.

Зроблена своїми руками прямокутна або квадратна душова кабіна не завжди виходить економічнішою за придбану у магазині готову конструкцію. Найчастіше навіть навпаки. Зате вона буде повністю відповідати вашим особистим вимогам до зручності та функціональності, дизайну та габаритам.

Процес складання душової відбувається у кілька етапів:

  • розміщення піддону;
  • організація системи зливу;
  • прокладка комунікацій;
  • облицювання стін;
  • установка перегородок і дверей.

У сучасному інтер'єрі користується великою популярністю душова кабіна врівень з підлогою. У цьому випадку не потрібен піддон, і виглядає таке рішення дуже стильно. Але у деяких домашніх майстрів в цій ситуації можуть виникнути проблеми з монтажем зливу. Приймаючи рішення про створення тієї чи іншої душової кабіни, ретельно подумайте — чи вистачить вам інструментів, матеріалів і навичок для реалізації такого проекту.

Як створити душову кабіну?

Який змішувач вибрати для душової кабіни?

Важливим функціональним і декоративним елементом душової кабіни є змішувач. Він підбирається так, щоб гармонійно виглядати у гідробоксі та забезпечити потужним потоком води. Останнім часом все частіше вибирають одноважільний змішувач як найбільш простий і зручний в експлуатації. Також вам буде потрібен шланг і душова лійка. У більшості випадків вони йдуть у комплекті, але ви можете придбати їх і окремо.

Як створити душову кабіну?

Скляні або пластикові душові двері?

Деякі домашні майстри не можуть вибрати двері у душову кабіну. На ринку представлені варіанти з різних матеріалів. Також ви можете самостійно виготовити цей елемент. Скляні душові двері мають більш привабливий вигляд, ніж пластикові. Вони важчі та надійніші. Сучасні виробники найчастіше використовують гартоване скло, яке складно розбити або подряпати. Пластик дешевше коштує, але може не витримати інтенсивних умов експлуатації — підвищеної вологості, різких перепадів температури. Непоганою альтернативою дверям може стати душова шторка.

Як створити душову кабіну?

Все для створення душової кабіни на Plitka.kiev.ua

В інтернет-магазині Plitka.kiev.ua ви знайдете всі необхідні комплектуючі для створення стильної та зручної душової кабіни. У нас є кілька кранів на вибір:

  • зовнішні змішувачі;
  • змішувачі прихованого монтажу.

Перший варіант простіший в установці, другий більш практичний, така система ефектніше виглядає. Також у нас постійно є у наявності плитка для душової кабіни. Реалізуємо брендову кераміку від кращих вітчизняних і зарубіжних виробників. Рекомендуємо звернути увагу на антиковзаючий керамограніт для підлоги. На стінах добре виглядає квадратна плитка невеликих розмірів. Оригінальне рішення — піддон з каменю для душової кабіни. Його часто замовляють власники приватних житлових будинків. Такий елемент вимагає відповідного стилю в інтер'єрі кімнати. Можливо вам знадобиться трапик для душової кабіни, його теж можна замовити на нашому сайті. Гарантуємо відмінну якість продукції та справедливі ціни на весь асортимент.