Як зробити розгортку стін з розкладкою плитки у приміщенні?

 

Розгортка стін — це проєкція на площині кожної перегородки у приміщенні з прорізами, меблями, електропроводкою та іншими елементами, виконана у певному масштабі. За допомогою неї набагато простіше й зручніше виконувати ремонтні роботи, маючи перед очима чіткий план кімнати, квартири або будинку. Замовляючи дизайн ванної кімнати або кухні у кваліфікованих фахівців, вам обов’язково доведеться скласти розгортку. Особливо, якщо плануєте викладати стіни плиткою. Проєкція допоможе витримати правильну геометрію кладки. Багато людей питають: як зробити розгортку стін з плиткою? Відповідь на нього вам підкаже наша сьогоднішня стаття.

Що треба знати перед тим, як створювати дизайн самостійно

Деякі здивуються, але створити дизайн кухні або ванної можна й самостійно, без звернення до дорогих фахівцям. Для цього вам потрібно буде спершу визначитися зі способом оформлення розгортки стін. Це можна зробити як олівцем на папері, так і в спеціальних комп’ютерних програмах: Kitchendraw, ArchiCAD, Autocad, Sketchup або навіть Photoshop. Деякі компанії пропонують готові рішення ванних кімнат — такий варіант допоможе вам здорово заощадити час і сили, але якщо ви любите ексклюзив, то краще виконати роботу самостійно, довірившись своєму особистому баченню інтер’єру.

Перш ніж створювати дизайн кухні або ванної, виконайте наступні кроки:

- підготуйте план кімнати із зазначенням усіх розмірів, а також висот;

- відзначте місця розміщення меблів та інших елементів оздоблення;

- складіть список світильників і вкажіть їхні габарити;

- врахуйте параметри вікон, дверей, карнизів, молдингів та інших об’єктів;

- не забудьте про побутову техніку й обладнання, декоративні предмети інтер'єру. 

Працюючи над дизайном ванної кімнати самостійно, обов’язково звертайте увагу на ступінь вологості у конкретних місцях — чим ближче до джерел бризок, тим більш захищеними повинні бути об’єкти. Складаючи план для кухні, враховуйте особливості температурного режиму, а також ризики потрапляння жиру та інших забруднювачів.

Дизайн ванної кімнати самостійно

Якщо ви роздумуєте над тим, як створити дизайн ванної кімнати, хочемо відразу заявити, що справа ця непроста, але захоплива й цікава. Залежно від навичок і залученості у процес, заняття може відняти у вас від декількох годин до днів і навіть тижнів. Вкрай важливо вчасно зупинитися, адже краще — ворог хорошого, а бюджет — не гумовий. Допоможе у роботі розгортка стін. У приміщеннях з розкладкою плитки вона виконується наступним чином:

- визначаємося зі способом малювання (на папері або комп’ютері/планшеті) і масштабом — останній повинен бути єдиним для розмірів кімнати та параметрів елементів інтер’єру;

- креслимо периметр однієї зі стін ванної та наносимо на неї плитку потрібних габаритів — бажано зазначити на плані точку початку укладки;

- розміщуємо сантехніку, електрику, освітлювальні прилади, рушникосушку та інші об’єкти, які будуть на стіні — не забувайте підписувати розміри;

- переходимо до меблів — дивимося, щоб вони не перетиналися, перевіряємо співвідношення;

- закінчуємо малюнок, заходимо у кімнату і порівнюємо — якщо все збігається, то розгортку можна передавати майстрам-ремонтникам.

Замовити дизайн в інтернет-магазині

Якщо ви не впевнені, що здатні самостійно створити ідеальний дизайн ванної кімнати або кухні, можна звернутися до фахівців. Наприклад, довірити роботу майстрам з інтернет-магазину плитки та сантехніки. Великі компанії пропонують такі послуги своїм клієнтам, а їхні працівники здатні виконати поставлене завдання з урахуванням всіх вимог замовника. Скільки коштує дизайн ванної кімнати? Щоб відповісти на це питання, слід врахувати розміри приміщення, вибір меблів і оздоблювальних матеріалів. Ціна може змінюватись у дуже широких межах.

Переваги замовлення дизайну через інтернет-магазин:

- можливість вибрати готові рішення ванних кімнат і заощадити час;

- професійний підхід до роботи, виключення помилок під час складання проєкту;

- точна відповідність плану будівельних заходів виділеному бюджету;

- впевненість у гармонійному поєднанні елементів інтер’єру.

Під час складання дизайну самостійно, особливо першого разу, можливі помилки, які призведуть до зайвих витрат. Залучення компетентних фахівців дозволяє нівелювати ці ризики та домогтися бажаного результату з максимально раціональними витратами.

Яку інформацію треба підготувати перед створенням розгортки стін і дизайну

Вибирати готові рішення ванних кімнат або самостійно складати проєкт — складний вибір, який залежить від термінів, фінансових ресурсів, бажаного занурення у проєкт. Якщо ви будете створювати розгортку стін особисто, то вам знадобиться наступна інформація:

- висота віконних і дверних прорізів — нерідко рівень цих об’єктів не збігається, слід розібратися, чому так відбувається і чи потрібно це виправляти;

- габарити меблів — тумби, полиці, шафи впливають на практичність використання кімнати, а також її візуальне сприйняття, до них повинен бути забезпечений нормальний доступ;

- розташування електричних ліній — місця, де проходить проводка, визначають установку розеток, вимикачів, освітлювальних приладів та іншої техніки;

- присутність декоративних об’єктів — попри підвищений рівень вологості, у ванній можна повісити спеціальні картини або інші предмети, що служать для її прикраси. 

Запорука правильної розгортки стін полягає у точному дотриманні розмірів зображуваних елементів інтер’єру. Якщо ви врахуєте кожну деталь і масштаб, то отриманий малюнок дозволить ясно візуалізувати дизайн. І втілити його у реальність виявиться зовсім не так складно, як уявлялося спочатку. Будьте уважні, акуратні та не поспішайте — складання дизайнерського проєкту вимагає посидючості та терпіння.