Як за допомогою сантехніки підкреслити стиль вашої ванної кімнати?

Стильний інтер’єр – це послання на мові дизайну. Особлива атмосфера приміщення передається за допомогою через форми, фактури, кольори та предмети.

Стиль в інтер’єрі, на відміну від стародавньої моделі нашої планети, спирається на чотирьох китах:

  • принципи та засоби оформлення;
  • оздоблювальні матеріали;
  • меблі та сантехніка (для ванної кімнати);
  • декор, аксесуари для ванної кімнати, кухонне начиння.

 змішувачі та керамічна сантехніка

Традиції кожного стилю ретельно зберігаються, а музей дизайну постійно поповнюється новими нюансами стилів та відкриттями дизайнерів.

Історія сантехніки, у свою чергу, зберігає пам'ять про різноманітні винаходи, які приводили до змін та полегшення у побуті людини. Сьогодні змішувачі та керамічна сантехніка – невід'ємна частина інтер’єру ванної кімнати. 

Як підібрати стиль для ванної кімнати?

Вибір визначають особисті переваги. 

"Парадні" стилі – класичні напрямки дизайну (класицизм, модерн, арт-деко) підійдуть любителям розкошів та старовини. 

 змішувачі та керамічна сантехніка

Прихильники технологій та великих просторів знайдуть себе у стилізаціях hi-tech. 

Для ділових людей важливо, щоб кожний предмет відповідав певним цілям, тому їм підійдуть лаконічні стилі - конструктивізм, мінімалізм та пуризм.

 змішувачі та керамічна сантехніка

Естетика міських стилів з цегляними кладками та відкритими комунікаціями, ретро меблями та сантехнікою сьогодні знаходиться на вершині популярності. Інтер'єр підходить для міських романтиків, які надають перевагу вільній атмосфері без нарочитих розкошів.

 змішувачі та керамічна сантехніка

Домашнім затишком віє від стилів кантрі - теплий французький Прованс, середземноморський – із запахом моря та сонця, прохолодний та легкий скандинавський або суворий альпійський шале. В інтер’єрах царює особлива етнічна атмосфера.

Вибір східного колориту – африканських розкошів або японського мінімалізму, може бути пов'язаний із враженнями, привезеними з подорожей, або релігійними поглядами.

Якою ж повинна бути сантехніка у ванну кімнату, щоб відповідати тому або іншому стилю? 

Як вибрати стильну сантехніку у ванну кімнату?

Сантехніка у класичному інтер’єрі

Гасло римського архітектора Вітрувія "Користь, міцність, краса" ідеально описує класичний стиль.

Класичний інтер’єр досконалий – це гармонія, перевірена часом. Кожна річ витончена та обіцяє прослужити тривалий час. 

Настінне дзеркало для ванної у витонченому багеті є центром дизайнерської композиції. По обидва боки від дзеркала розміщуються настінні світильники, а внизу - умивальник. 

 змішувачі та керамічна сантехніка

Як варіант, дві настільні лампи розташовуються на стільниці або тумбі.

Кругла та овальна форми – це традиція. Раковина встановлюється на стільницю або "утоплюється" у ній. Пасує до класичного інтер’єру напільна раковина "тюльпан".

Чавунна ванна на левових лапках, круглі кам'яні чаші в античному стилі, "утоплені" у подіумі, облицьованому керамічною плиткою під мармур або мозаїку.

Традиційно використовується змішувач для ванної з двома кранами. Блискучі металеві поверхні – під срібло, бронзу або золото. Лійку для душу та серцевину кранів можуть прикрашати деталі з кераміки.

"Однорукий бандит" – змішувач з одним важелем з класичним дизайном сьогодні також не рідкість. 

Напільний унітаз - з інсталяцією або компакт. Підійде й підвісний унітаз з конструкцією, в якій фаянс повторює вигини зливної труби.

Рушникотримач з кільцем – вінець оформлення у класичному стилі.

Сантехніка у етнічному стилі кантрі

Старі ретро меблі, мереживо та натуральний текстиль (льон, бавовна, шовк), предмети ручної роботи та багато сонячного світла – характерні риси Провансу.

Межа між класикою та кантрі дуже тонка. Схожі форми та силуети. Фільонки на фасадах, різні дерев'яні деталі, ретро сантехніка.

 змішувачі та керамічна сантехніка

Напільна раковина "тюльпан" з витонченою ніжкою, в якій ховаються комунікації, гармонійно виглядає у поєднанні з плетеною корзиною для білизни, дерев'яною драбина замість тримача для рушників.

Фарфорова фурнітура, розписна раковина, напільний унітаз-компакт, чавунна ванна на ніжках та змішувачі з двома кранами – основні атрибути стиля для оформлення ванної кімнати.

Дизайнерська рушникосушарка у вигляді золотистої змійки на фоні оздоблення з квітковим декором – завершальний акорд.

У середземноморській ванній традиційне напільне покриття – це камінь. Керамічна плитка з імітацією каменя – практична заміна, стійка до впливу води та довговічна. Візуально імітація не поступається натуральному оздобленню.

 змішувачі та керамічна сантехніка

Античні форми чаш раковини або ванни – овальні або круглі. Подіум для ванни, облицьований мозаїкою, арочні дверні та віконні отвори, ковані настінні світильники з плафонами у формі свічок або факелів, дзеркала у багеті з кованого металу – атрибути середземноморського інтер’єру.

Візуальний образ скандинавської ванни поєднує світлу кольорову палітру з контрастними вкрапленнями. 

Чорна сантехніка для ванної, популярна сьогодні, ідеально впишеться в скандинавський інтер’єр ванної кімнати.

Ергономічність та зручність – основні критерії нордичного інтер’єру. 

 змішувачі та керамічна сантехніка

Дзеркало без рами або у простому металевому багеті, будь-яка сучасна сантехніка, дерев'яні стільниця, підлога та відкриті стелажі – основні атрибути стиля.

Сантехніка в індустріальному стилі та технологічному hi-tech

Усе, що є не припустимим для інших стилів, в індустріальному інтер’єрі є прикрасою.

Ванна в індустріальному стилі – серце інтер’єру. Визначають стиль чаша в металевому каркасі, напільний змішувач, цегляна кладка або бетон для стін, труби, виставлені напоказ, напільний унітаз з дерев'яним сидінням та бачком для зливу, розташованим на висоті.

 змішувачі та керамічна сантехніка

Для стилю характерні прямокутні форми фаянсової сантехніки з вираженими кутами.

Біла плитка "кабанчиком" добре поєднується з металом та склом. На фоні традиційної для індустріального стилю кладки стильно виглядають відкриті комунікації, латунні та хромовані поверхні змішувачів та душових систем. 

Використання сучасних технологій та форм – кредо стиля hi-tech.

До інтер’єру ванної кімнати ідеально пасуватимуть змішувачі прихованого монтажу:

змішувач для біде;

змішувач для ванни;

змішувач для душу;

змішувач для раковини.

 змішувачі та керамічна сантехніка

Між hi-tech та футуризмом – тонка межа. Ванни, раковини асиметричної форми у поєднанні з суворими геометричними, сучасні душові кабіни, схожі на відсік космічного корабля.

Бажаєте купити плитку у ванну?

У планах придбати підвісне біде або унітаз, раковину або ванну? В нашому магазині у широкому асортименті представлено все, що необхідно для ванної кімнати.