Як підібрати раковину для ванної кімнати в стилі хай-тек

«Здрастуй, майбутнє» – цим ємним виразом можна охарактеризувати ванну кімнату в стилі хай-тек. Такий інтер'єр характеризують технології і простота, легкість і мінімум декору, монохромність кольору. Важливу роль в загальній картині грає сантехніка. Давайте розберемося, як вибрати раковину під стать стилю хай-тек.

Особливості стилю

Раковини для ванної кімнати в стилі хай-тек

Роль раковини для ванної кімнати переоцінити неможливо. Ставлячи собі за мету знайти підходящу сантехніку, багато хто часто збивається з толку – чіткі рамки дозволеного може диктувати стиль. Не вгадаєте з ним – загальне враження від дизайну може бути безнадійно зіпсовано. Пропонуємо визначитися заздалегідь, яким повинен бути умивальник у ванну в стилі хай-тек.

Які основні ознаки заданого стилю?

  • Більше повітря – простір не повинен бути перевантаженим. Домогтися легкості допоможе використання скляних поверхонь (душових кабін, дзеркал, перегородок), велика кількість світла і гра з ним.
  • Технологічна «начинка» ванної – вбудовані меблі з системами зберігання, підвісна раковина в ванну з тумбою.
  • Декор зводимо до мінімуму, по максимуму використовуючи площу.
  • Стримана і спокійна обробка з монохромністю кольору і чіткими лініями.

Пам'ятайте, що хай-тек не терпить строкатості. Найбільш органічні в ньому три кольори: білий, чорний і сірий у всіх варіаціях. Не варто й казати, що чорна раковина тут буде на своєму місці.

Головна риса стилю хай-тек – сучасність. Підвісна і вбудована раковина у ванній стане хорошим акцентом і допоможе домогтися цілісності інтер'єру.

Форма і матеріали

Раковини для ванної кімнати в стилі хай-тек

Союзники вдалого стильового рішення – форма і матеріали. Хай-тек дружить зі склом, металом, акрилом, сучасними штучними матеріалами. Скляний умивальник виглядатиме модно і порадує безпроблемною експлуатацією – на ньому не бувати подряпинам, в таку поверхню не в'їдаються плями. Ще один козир – акрилова раковина. Завдяки своїй універсальності вона впишеться в будь-який стиль і не додасть проблем з доглядом.

Раковини для ванної кімнати в стилі хай-тек

Форма раковини для ванної кімнати може бути різноманітною:

  1. дизайнерська раковина для стилю хай-тек – найкраще рішення. Химерні форми, кути, асиметрія – все це якнайкраще характеризує наш стиль. У продажу можна знайти навіть раковини на підлогу у вигляді людського обличчя – можливості для втілення задумів сьогодні не мають меж;
  2. квадратна раковина – універсальний солдат. Така накладна раковина в ванній разом з вдало підібраними меблями створить ансамбль, танцюючий в ім'я стилю хай-тек. Знайти підходящий варіант нескладно – це може бути компактна сталева кутова раковина для невеликої ванної або раковина з тумбою;
  3. кругла раковина підійде для ванних кімнат будь-яких габаритів. Завдяки ергономічності найкраще проявить себе в невеликих приміщеннях. У кімнатах побільше це може бути подвійна раковина з тумбою, купити в інтернет-магазині яку можна для великої родини. Експериментуйте з кольором і матеріалом виконання – кругла раковина цілком може стати родзинкою інтер'єру;
  4. овальна раковина більш містка, ніж кругла. Їй під силу створити колаборації з будь-яким стилем, тому цей варіант можна вважати безпрограшним. На ринку представлені різноманітні моделі – раковина з п'єдесталом і напівп'єдесталом, у формі еліпса та ті, що вбудовуються в стільницю;
  5. напівкругла раковина – звичний нам умивальник закругленої форми. Вибирайте оптимальний варіант – маленьку раковину з тумбою, еліптичний умивальник, вбудований на стільницю, або компактну кутову модель;
  6. прямокутна раковина відрізняється місткістю і універсальністю; хороша в будь-якому інтер'єрі і може бути представлена в будь-якому виконанні: врізна раковина, подвійний умивальник з тумбою, моделі на пральну машинку і накладні чаші;
  7. кутова раковина може бути будь-якої форми; її головний козир – максимально раціональне використання місця; це може бути раковина тюльпан, врізаний в стільницю умивальник і навіть невелика раковина для туалету.

Важливо підібрати «правильний» змішувач. Для стилю хай-тек характерні крани в сріблі з хромованою поверхнею. Розташування може бути будь-яким – по центру, праворуч або ліворуч від чаші раковини.

Цікавитесь, скільки коштує раковина в стилі хай-тек?

Раковини для ванної кімнати в стилі хай-тек

Відповідь на це питання залежить від багатьох факторів. Чим складніше виконання і форма, тим вищою буде ціна. Однак ціна не кричущо висока – дорогим варіантом будуть тільки дизайнерські раковини, які часто представлені в єдиному екземплярі або доставляються під замовлення.

І пам'ятайте: сенс хай-тек разом з технологічністю і багатофункціональністю передає мінімалізм. Не перевантажуйте інтер'єр зайвими деталями і декором, не змішуйте кілька яскравих кольорів, уникайте зостарених предметів меблів або ретро-сантехніки – і вам вдасться домогтися чистоти стилю.