Як оформити ванну кімнату у скандинавському стилі?

 

Інтер'єри, де використовуються натуральні оздоблювальні матеріали, ніколи не старіють. Адже домашній затишок та тепло – тренд поза часом та модними тенденціями.

Однак, мода змінює навіть ті дизайнерські стилі, які формувались на протязі сторіч. Корективи наближають стилі із традиціями до сучасного оформлення. Сміливі рішення дизайнерів влучають у ціль, починають подобатися, врешті решт потрапляючи до класики дизайну. 

Особливості скандинавського стиля

Скандинавське оформлення вважається близьким напрямком для мінімалізму. Однак, схожість стилів - номінальна, а при найближчому розгляді індивідуальність скандинавського стиля набуває очевидності.

Традиційні скандинавські кольори – відтінки синього та зеленого, які сьогодні у моді. У скандинавському інтер’єрі модні кольори були традиційними навіть сто років тому та складали основу стиля.

Піч-колонка займає місце в кутку, а сині квіти на білій поверхні виглядають по-сільському просто, але визначають стиль вже багато десятиліть.

Що мають на увазі дизайнери, коли говорять про чисті лінії в інтер’єрі? Прямі, у світлих тонах – чисті лінії подобаються абсолютно усім. Натхнення дизайнерів з північних країн підживлює віра у переваги скандинавського стиля – елегантного та простого, чистого та світлого. 

Білі стіни – візитна картка нордичного дизайну. У поєднанні з натуральними відтінками деревини – вибіленої або природної, яка використовується для напільного покриття, а також кімнатними рослинами білий колір та світлі відтінки сірого створюють в інтер’єрі гармонійну атмосферу.

Демократія – принцип скандинавського стиля

Демократичність скандинавського стиля стосується не тільки кольорів, але й фактури. Штукатурка, побілка або пофарбування стін – традиція, якої варто дотримуватися у будь-який спосіб. Компромісом є керамічна плитка для ванної, кухні, холу або вітальні з імітацією перелічених фактур.

Для напільного покриття у скандинавському інтер’єрі сучасні дизайнери використовують не тільки фактуру дерева. Керамічна плитка під мармур, натуральний камінь або бетон набуває у північних інтер’єрах все більшу популярність.

Форма керамічної плитки – ще один демократичний пункт у скандинавському оформленні. Плитка-кабанчик, гексагональні модулі різного розміру природно вписуються у скандинавський інтер’єр та навіть не викликають сумнівів у гуру скандинавського стиля. 

Для настінного покриття використовуються відтінки синього та зеленого – традиційні для скандинавського інтер’єру, але не базові. Однак, сьогодні відношення оздоблювальних матеріалів до природи, відкриті стелажі та зрозуміле планування доповнюються кольоровими рішеннями інтер’єру, які ще зовсім недавно не були звичними.

Плитка для ванної у скандинавському стилі – білий глянець, імітація натурального каменя, штукатурки або бетону у світлих тонах.

Меблі для ванної кімнати відрізняється простотою форм та функціональністю, а також натуральними фактурами, серед яких дерево – у пріоритеті.

Дизайн ванної кімнати у скандинавському стилі

Скандинавський інтер’єр легко визначити за світлим оздобленням та чистим прямим лініям – знайомі риси північної традиції дизайну. Простота скандинавського стиля – елегантний бік північного інтер’єру. 

Скандинавські орнаменти та візерунки розвиваються у двох напрямках. На текстилі та керамічній плитці у скандинавському інтер’єрі зображення геометричні фігури або символи півночі – олені, лиси, сніжинки.

Ідеї дизайну ванної кімнати у скандинавському стилі передбачають створення теплого та гостинного простору. Легкі відчуття – "лакмусовий папір", за яким оцінюється скандинавський дизайн.

Сантехніка у скандинавському стилі

Чистота та акуратність, проста геометрія та світлі тони визначають скандинавське оформлення інтер’єру.

Унітази, раковини та ванни у скандинавському стилі не повинні виглядати громіздкими. Лаконічні підвісні унітази, раковини на стільницю, ванни з округлою формою – будь-які конфігурації, які здадуться масивними. Унітази-компакти, тим не менше, чудово виглядають у північних інтер’єрах – світлих та простих. 

Головне у скандинавському інтер’єрі – зберегти еклектику, що поєднує в собі лаконічну елегантність та затишну простоту етнічних традицій.

Для скандинавського стиля підійдуть будь-які моделі змішувачів – з двома вентилями та одноважельні. Найголовніше, щоб дизайн змішувача не мав би незвичайних ліній та обрисів.

Душова кабіна у скандинавському стилі – цілком доречна, але обов’язково повинно мати прозорі стінки, відкриваючи настінне оформлення зі світлої плитки. 

Меблі для ванної – скандинавський стиль

Скандинавські меблі для ванної - поезія у меблевому дизайні. Меблевих модельєрів з північних країн, які прославились своєю творчістю, не перерахувати, а їх ідеї проникають до інших стилів та напрямків дизайну.

Відкритими стелажами з дерева та правильною геометрією полиць скандинавський інтер’єр нагадує середземноморський та мінімалістський інтер’єри. Однак, світлі стіни та більш темне напільне покриття видають скандинавське оформлення. У якості доповнення ідеально підійдуть підсвічники зі свічками та геометричні орнаменти на килимах та доріжках ручної роботи, які чудово доповнюють інтер’єр ванної кімнати. 

Меблеві гарнітури з дерева відрізняють скандинавський стиль від середземноморського, в якому за традицією використовуються ковані каркаси.

Простота – не означає дешевизна. Дешевим матеріалам в інтер’єрі північних країн місця не знайдеться.

Дзеркало у скандинавському інтер’єрі зазвичай використовується без рами, але у сучасній інтерпретації – обов’язково з підсвіченням за контуром.

Поєднання білого кольору, фактури дерева та акцентів у синьо-зеленій кольоровій палітрі у комбінації із дзеркалом – круглої або прямокутної форми.

Керамічна плитка у скандинавському інтер’єрі

Глянсова плитка для ванної у скандинавському інтер’єрі – незвичне оздоблення. Швидше, для скандинавського оформлення підійде матова фактура плитки, яка візуально нагадує натуральний камінь, штукатурку або, у сучасній інтерпретації – бетон.

Виразність оздоблення досягається за рахунок виразних фактур. Поєднання білої плитки різного формату – наприклад, плитка-кабанчик та гексагональні модулі, простаі біла плитка для стін та плитка з орнаментом – наприклад, з 3d-ефектом "мемфіс" для підлоги. 

Скандинавський інтер’єр ідеально приймає будь-який орнамент. Керамічна плитка для ванної з клітинкою, шевроном, плетінкою та мозаїкою для напільного покриття стане визначальним моментом для стиля.

Дизайн ванної кімнати у скандинавському стилі – не настільки лаконічний як дизайн у стилі мінімалізм. Керамічна плитка для ванної з декором – квітковим або орнаментальним, прикрасить інтер’єр, не порушуючи канонів стиля.

Керамічна плитка під білий мармур з м'яким візерунком з темних прожилок – альтернатива чисто білої керамічної плитки у скандинавському інтер’єрі. 

Дух старовини натурального каменя – нотка благородства у скандинавському оформленні, яке вгадується, навіть якщо усіх канонів стиля не дотримані.

В нашому магазині plitka.kiev.ua представлений широкий асортимент керамічної плитки – білої, під мармур для стін або напільної під дерево.