Як оновити ванну кімнату без ремонту?

 

ЗМІСТ:

1. Як оновити керамічну плитку без ремонту?

1.1. Способи очищення швів між плитками

1.2. Окраска міжплиткових швів

1.3. Заміна затірки міжплиткових швів

2. Пофарбування ванни, умивальника, стелі, стін

3. Пофарбування керамічної плитки (напільної та настінної)

4. Дзеркала, аксесуари для ванної кімнати та кімнатні рослини

 

Обстановка у ванній кімнаті застаріла й під час кожного відвідування власним виглядом просить про оновлення? Не відвертайтесь та не затикайте вуха, прислухайтеся до прохання!

Окрім капітального ремонту, існує багато способів оновлення дизайну ванної кімнати. Про деякі ви навіть не здогадуєтесь!

Втім, так відбувається завжди. Здається, що складно щось вигадати, щоб виправити ситуацію без капітального ремонту, який обов’язково вимагатиме фінансових затрат. Особливо, якщо власник – ідеаліст. Й варто тільки розпочати…

Отже, що можна зробити для оновлення інтер’єру ванної кімнати без суттєвих внесків та капітального ремонту? 

1. Як оновити керамічну плитку без ремонту?

Виробники керамічної плитки нахвалювати оздоблювальний матеріал з випаленої глини за міцність та зносостійкість. Й навіть якщо через роки дизайн ванної кімнати здається нудним й з’явиться бажання змінити обстановку, демонтаж плиткової кладки здаватиметься неможливим.

Керамічна плитка розрахована на тривалий термін експлуатації. Мінімум 10, а максимум 50 років гарантованої служби.

Поспішати зі зміною настінного або напільного оздоблення керамічною плиткою не варто. Що ж можна зробити, не змінюючи керамічну плитку? 

1.1. Способи очищення швів між плитками

Якщо затірка у швах між плитками втратила приємний вигляд, насамперед поверхні між швами варто очистити від забруднень. Можливо, інтер’єр знову засяє усіма фарбами, адже чистота та порядок мають велике значення. Простий та дешевий спосіб оновлення обстановки може виявитися цілком достатнім.

Однак, насамперед варто оцінити ступінь та вид забруднень. Якщо йдеться про грибок або колонії плісняви, проблема може з’явитися знову вже через 2-3 місяці. Але якщо проблема ще не має загрожуючи форм, можна спробувати хімічні способи боротьби із нею.

Якщо забруднення, пов’язані із пиловим, мильним та жировим нальотом, можна легко виправити за допомогою звичайних миючих засобів, для боротьби із пліснявою та грибком або з намертво виїденим брудом виникне потреба в спеціальних порошках на основі кислот або з хлором у складі.

Варто звернути увагу на спеціальні засоби для догляду за між плитковими швами. Важливо пам’ятати, що вони мають концентрований хімічний склад, який вимагає обережності у використанні. Не завадять захисні рукавички та респіратор, а також провітрювання приміщення. 

Ідеальний вибір - пароочищувач. Струмінь пари завдяки високій температурі та тиску виводить назовні забруднення. Залишається лише протерти поверхні та видалити забруднення.

Якщо забруднення надто серйозні, можна спробувати «народні засоби», які у більшості випадків повертають укладці керамічною плиткою свіжий та естетичний вигляд.

Великі пропорції натуральних компонентів, які можна знайти на будь-якій кухні, дозволяють отримати потужний засіб. Працювати з ними варто у рукавичках та з великою обережністю.

- 1/3 стакана лимонного соку;

- 1/2 стакану соди;

- 1/4 стакану оцету;

- 7 стаканів води.

Суміш потрібно нанести на шви та залишити на 10 хвилин. Після цього ретельно вимити поверхні.

Видалити жирові нашарування можна за допомогою іншого складу:

- 4 столові ложки соди;

- 3 ложки перекиси водню.

Суміш варто нанести на забруднені ділянки та витримати протягом 2 годин – після чого ретельно очистити поверхні щіткою та змити водою.

Позбавитися від грибка та плісняви можна завдяки іншій суміші:

- 1 столова ложка аміаку;

- 1 столова ложка оцету;

- 1 чайна ложка пом’якшуючого миючого засобу;

- 2/3 стакана води.

Важливо пам’ятати, що засоби для очищення, які містять аміак та оцет, не можна застосовувати для кольорової затірки. Вірогідність, що вона втратить первинний колір. 

1.2. Окраска міжплиткових швів

Як варіант, можна пофарбувати шви, для чого використовуються спеціальні промислові фарби. Пофарбування триматиметься протягом шести місяців – приблизно.

Правила пофарбування міжплиткових швів:

- очистити поверхні між плитками;

- нанести фарбу тонкою кистю на суху поверхню;

- після 24 годин нанести ще один шар фарби. 

1.3. Заміна затірки міжплиткових швів

Якщо оновлення інтер’єру пов’язано зі зміною кольору швів між плитками, доведеться повністю видалити старий шар.

Зробити це можна за допомогою спеціального інструменту – розшивателя швів, однак можна використати й склад, призначений для видалення затірки. 

2. Пофарбування ванни, умивальника, стелі, стін

Кому спадало на думку пофарбувати стару чавунну ванну або умивальник? Якщо, звичайно, внутрішні поверхні все ще милують погляд білизною.

Пофарбувати зовнішні поверхні у чорний, сірий, бордовий або зелений колір – сміливе та практичне рішення. Природно, що в такому ж стилі доведеться оформити й умивальник. А можливо й шафку.

Якщо ванна та раковина в порядку, змінити колір стелі. Від білосніжного до оранжевого або небесно-блакитного – шлях, що веде до оновлення, яке милуватиме погляд. Додайте яскравих кольорів та шкодувати не доведеться, якщо, звичайно, створити в інтер’єрі гармонійні кольорові поєднання.

Колір стелі задасть тон, відповідно до якого варто підбирати текстиль та за можливості, інші атрибути ванної кімнати. 

3. Пофарбування керамічної плитки (напільної та настінної)

Швидше за все, думка про пофарбування керамічної плитки ніколи навіть на думку не спадала?

Однак, цей підхід до оновлення дозволить кардинально змінити картинку в інтер’єрі ванної кімнати без капітального ремонту.

Водоемульсійна фарба простіша у роботі, але ідеально підійде епоксидна. Така фарба погано пахне та не змивається, якщо її використовувати не акуратно. Однак, вона дає можливість кардинально змінити стиль інтер’єру.

Завдяки цьому способу оновлення коричнева плитка перетвориться на білу, а однотонна – на прикрашену орнаментом.

Для нанесення геометричних фігур, візерунків та орнаментів вимагатиме наявності лекал або трафаретів.

Зовнішній вигляд старого кахлю можна оновити, наділяючи його неповторним шармом. 

4. Дзеркала, аксесуари для ванної кімнати та кімнатні рослини

Додати до інтер’єру стильне дзеркало правильної геометричної форми із вбудованим підсвіченням за контуром – правильне рішення.

Підвісне дзеркало для ванної Devit Soul прекрасно поєднується із будь-яким інтер’єром. Сенсорний вимикач, сірий колір скла дозволяють використовувати модель дзеркала у ванній кімнаті, оформленій у будь-якому стилі. 

Змінити кутові полиці, гачки та тримачі рушників, стакан для зубних щіток та дозатор для рідкого мила або, врешті решт, додати їх до інтер’єру – дієвий спосіб перетворення простору.

Наприклад, колекція аксесуарів для ванної кімнати Devit Charlestone виконана у класичному стилі. До будь-якого оздоблення – однотонного кахлю, імітацій натуральних матеріалів, класичний антураж підійде ідеально. Таким чином, ванна кімната набуде стильності. 

Кімнатні рослини, додані до інтер’єру ванної кімнати, мають бути стійкими до підвищеної вологості та перепаду температур. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua можна придбати затірку, дзеркала та аксесуари для ванної кімнати, а у випадку необхідності – керамічну плитку, сантехніку та меблі.