Як оновити інтер’єр кухні або ванної кімнати?

 

Чи поставало перед вами питання, як оновити інтер’єр кухні або ванної кімнати без радикальних заходів? Дизайнери радять застосовувати різноманітні методи, завдяки яким приміщення виглядатиме оновленим без капітального ремонту.

Який спосіб є найпростішим? Використання елементів та предметів декору. Трафаретні малюнки на керамічній плитці, ефектна дрібничка або ваза з квітами – підійде будь-яка новинка на ваш смак.

Оновити дизайн ванної кімнати або кухні можна за допомогою наступних методів:

- косметичний ремонт;

- зміна палітри кольорів;

- придбання нових предметів сантехніки та/або меблів;

- грамотне освітлення;

- нові аксесуари, фурнітура.

Косметичний ремонт приміщення

1. Як оновити затірку, яка втратила яскравість та виглядає, відверто кажучи, не дуже? Відчистити шви між плитками від нальоту та бруду потрібно за допомогою засобів, які містять хлор. 

Обміркуйте поєднання кольорів та застосуйте спеціальну фарбу відповідного кольору для фарбування швів після їх очищення. Використовувати краще тонку кисть, щоб ювелірно нанести фарбу на шви та не заляпати поверхню плитки.

Щербинки, подряпини на поверхні плитки варто від реставрувати спеціальною замазкою, підібраною за кольором.

2. Дизайнери рекомендують в одному приміщенні поєднувати два типи оздоблення - керамічну плитку та фарбування для однієї зі стін та дверного отвору в однаковий колір.

Здебільшого саме під колір фарби підбирають аксесуари та інші дрібнички, скатерті, занавіски або банні речі.

В процесі оновлення оформлення дизайн ванної кімнати або кухні заграє новими фарбами у буквальному сенсі. Виявиться, що достатньо перефарбувати акцентну стіну. 

Аксесуари для ванної кімнати, банні речі – рушники, халати, шторку для ванни, а також скатертину та занавіски у кухні важливо підібрати під колір фарби.

Зміна палітри кольорів на іншу

Лише заміна поєднання кольорів в інтер’єрі змінить приміщення до невпізнанності.

Окрім зміни основного кольору, ефектно виглядає гра на контрасті. Додайте до інтер’єру ванної кімнати банні речі, шторку для ванни та килимки від ковзання контрастного кольору. Це не обов’язково повинна бути чорно-біла палітра. Контраст – це явище, яке виникає під час співставлення насичених кольорів, поєднання світлих відтінків з темними.

Кольорові плями, контраст теплих та холодних тонів, поєднання кольорів, що займають різну за розміром площу в інтер’єрі – інструменти створення гри кольору та тіней, які лягають особливим чином завдяки світлу. 

Явище одночасного світлового або симультанного контрасту – візуальний ефект, заснований на природних властивостях кольорів і виникає в процесі поєднання ахроматичного кольору з хроматичними кольорами. Світлі кольорові плями на темному фоні світлішають та візуально збільшуються у розмірах, а темні ділянки на світлому фоні зменшуються та темнішають.

Яскраво та незвичайно виглядає кольоровий метод оформлення омбре, що складається з переходу кольорів – від світлих відтінків до більш темних у межах палітри одного кольору.

Заміна сантехніки та предметів меблів

Якщо дизайн ванної кімнати або кухні має потребу в оновленні з причини старого сантехнічного обладнання або меблів – дієвим заходом стане заміна старої сантехніки на нову, а сучасний пенал у ванну змінить інтер’єр та додасть свіжості та порядку.

Нова тумба у ванну, сучасний змішувач, раковина або чаша ванни змінять зовнішній вигляд ванної кімнати до невпізнанності.

Гарний змішувач з якісного матеріалу зі стильним дизайном корпусу – достатня міра з точки зору зміни інтер’єру як у кухні, так і в ванній кімнаті. 

Відкрита шафка на кухню з фарфором та іншим кухонним начинням надасть інтер’єру домашнього затишку та відчуття достатку.

Налаштування грамотної системи освітлення

Дизайн ванної кімнати важко зробити досконалим без налаштування системи освітлення.

Важлива роль належить системі освітлення у ванній кімнаті без вікон, що найчастіше й буває. Центральна люстра або один світильник проблему освітлення приміщення, позбавленого віконних отворів, вирішити не зможе. Додаткове підсвічення по контуру дзеркала, точкові світильники сучасного типу, декілька настінних бра урізноманітнять декор інтер’єру та виведуть на якісно новий рівень систему освітлення у вашому приміщенні. 

Наявність дзеркальних поверхонь – глянсової керамічної плитки, дзеркал або дзеркальної шафи наповнюють інтер’єр відчуттям простору. Самотнє невиразне дзеркало краще замінити на екземпляр оригінальної форми у декоративній рамі під коштовний метал або цінну деревину. Якщо знайдеться місце, розмістіть 2 дзеркала в ажурних рамах для класичного інтер’єру або легких контурних - для сучасного.

Колір рами може повторювати колір домінуючий або акцентний – оздоблення та текстилю. Світильники поруч із дзеркалом з обох боків – ознака класичного інтер’єру. До того ж, це ідеальні умови для бриття або населення макіяжу.

Вбудоване (настінне, стельове) та зональне підсвічення вказує на сучасне оформлення. 

Сучасній кухні пасує зональне освітлення – окремо для робочої зони та обіднього стола. Краще, якщо стельова люстра розташується прямо над зоною для прийняття їжі та посиденьок за чашкою чаю. Звичка розміщувати люстру у центрі – це стереотип, який варто зламати. Асиметрія вже давно займає почесне місце серед елементів дизайну. Асиметрично розміщені в інтер’єрі освітлювальні прилади виглядають оригінально та дуже гарно.

Аксесуари, текстиль, фурнітура

1. Аксесуари та фурнітура.

Позбавитися хаосу та безладу допоможе підвісний пенал у ванну, якщо ви його ще не використовуєте. Практичне та більш дешеве рішення проблеми - плетені корзини для білизни, косметики та навіть електроприладів, у яких виникає потреба у ванній кімнаті.

Ще один дієвий спосіб освіжити приміщення – це заміна аксесуарів для ванної кімнати. Достатньо обзавестись оптимальним набором предметів, потрібних саме у вашій ванній кімнаті - нової мильниці, стакану для зубних щіток, дозатору рідкого мила, щітки для унітазу та тримача для туалетного паперу. 

Сьогодні можна підібрати аксесуари до будь-якого стилю – витонченого та стриманого класичного або лаконічного та елегантного сучасного.

Заміна фурнітури на нову – дизайнерський захід оновлення інтер’єру, який заслуговує на увагу. Кухонні ручки – це не дрібничка, а деталь інтер’єру, здатна додати оригінальності, витонченості або суворості.

Форма, матеріал, декор – у дизайнерів фурнітури є багато інструментів, завдяки яким такий унітарний предмет як ручка шафки перетворюється на елемент декору. 

Прованс надає перевагу різній фурнітурі з дерева, класика – імітації під коштовні метали та фарфор, а hi-tech не можна уявити без металевого блиску та обтічних форм.

Не забувайте про ергономіку – ручка повинна бути зручною. Насамперед комфортна експлуатація, оскільки коли зручно, не потрібно витрачати зайвий час та сили.

2. Текстиль.

Нові тканини інтенсивно освіжають інтер’єр, й жоден елемент оформлення не здатний з ними зрівнятися.

Замінити рушники (банні та кухонні), шторки у ванну та скатертини у кухню – чудовий спосіб освіжити приміщення. 

Деякі стилі передбачають використання чохлів для стільців та диванчика. У середземноморському інтер’єрі – це прості натуральні тканини, у класичному – велюр або бархат, а у сучасному залежно від стилізації підійдуть джинсові тканини, замша або штучна шкіра. 

Врешті решт, покладіть на підлогу новий килимок або доріжку!