Як поєднати плитку під камінь та плитку під дерево?

 

В чому полягає цінність природних фактур дерева та каменя для дизайнерів

Текстура деревини різноманітна, до того ж природа не повторюється і будь-яка порода унікальна та неповторна.

Дизайнери цінують малюнок, що оголює спіл та колір деревини, спосіб обробки поверхні - лаком, воском, фарбою або масляними морилками.

Застосовуються й більш радикальні способи обробки. Деревина дубу набуває характерного вугільного кольору із сріблястими прожилками після моріння у воді, яке у природних умовах триває сторіччями.

Японський метод обробки дерева за допомогою вогню не тільки дозволяє захистити деревину від гниття, руйнування комахами та збільшити термін експлуатації, але й надає дереву естетичний зовнішній вигляд. 

Спеціалісти винайшли штучне моріння з використанням хімічних речовин, яке дозволяє швидко отримати, здавалось би, неповторну текстуру. Японську технологію обробки деревини кедру вогнем замінити на більш швидкий процес не можливо.

Дерево в інтер’єрі – це природа у житловому приміщенні, якої не вистачає у сучасному місті. Дерево в якості оздоблення та елемент інтер’єру допомагає створити теплу атмосферу, в той же час натуральний камінь додає античну нотку – спокійну та величну. 

Для оздоблення інтер’єру здебільшого використовують мармур, граніт, вапняк, гальку, сланець. Застосовуються й більш ексклюзивні породи – онікс, малахіт, кораловий камінь, лазурит, яшма, граніт, туф, травертин.

Керамічна плитка під дерево та камінь: як підібрати правильну імітацію під стиль?

Виробники керамічної плитки знайшли заміну природному оздобленню – імітації, створені на поверхні оздоблювального матеріалу з натуральної сировини за допомогою технології цифрового друку.

Якщо купити плитку під дерево та/або камінь у якості базового оздоблення для інтер’єру, від стилізації залежатиме імітована фактура та колір. 

Яким чином керамограніт під мармур, натуральний камінь або деревина різних порід та способів обробки використовується в стилях дизайну?

Загальною умовою для будь-якого інтер’єру буде грамотний вибір текстилю, який визначить стиль та врівноважить між собою дві контрастні фактури – теплу та холодну.

Модерн

Неокласичний стиль модерн припускає використання фактури натурального дерева в інтер’єрі – наприклад, підійде напільна плитка під дерево, оброблене та вкрите лаком, але не передбачає наявності каменя. У стилі модерн природний вигляд матиме плитка під камінь з однорідною текстурою або імітацією дрібнозернистої поверхні "сіль-перець", яка зовні нагадує суміш обох спецій. 

Використовується текстиль приглушених, немов задимлених відтінків зеленого, синього та бордового кольору.

Кантрі

А сільський стиль кантрі, шале або рустик, навпаки, не здатні обходитись без дерев'яного та кам'яного оздоблення в одному інтер’єрі. Навмисно зістарена або необроблена деревина поєднується з грубою кам'яною або цегляною кладкою. Підійде керамограніт під камінь з рельєфом або текстурою, на якій враховані найдрібніші нюанси – зломи, тріщини та сліди формування породи.

Використовується натуральний текстиль – іноді з квітковим візерунком, якщо це кантрі. Для альпійського шале більш притаманні шкіра або міцний, але простий текстиль. 

Класика

Керамічна плитка під паркет – прерогатива не тільки класичних інтер’єрів, адже класика виступає як основа деяких сучасних стилів.

У класичному оформленні паркет не виглядає старомодно, тільки на мить примушуючи повірити у можливість подорожей у часі.

Традиційне напільне оздоблення в комбінації з мармуром або натуральним каменем, розкішними силуетами меблів, симетрією розташування предметів та елементів інтер’єру й розкошами обстановки дозволяє опинитися в атмосфері елітарності та справжньої витонченості.

Напільна та настінна плитка під мармур зі спокійною фактурою – без виразного малюнка на камені дозволить уникнути зайвого пафосу в оформленні. 

Виразна плитка під мармур зі збільшеним візерунком з прожилок нададуть інтер’єру нотку неокласики з її нарочитими розкошами.

Керамограніт під мармур – ідеальне оздоблення для каміну.

Розкішні тканини – велюр, шовк, бархат.

Американський

Американський стиль не надто вимогливий до матеріалів й відхилення від канонів класики в інтер’єрі – звична справа. В інтер’єрі плитка напільна під дерево виглядає по сучасному – свіжа оброблена дошка.

Для декоративних вставок використовується плитка під камінь з активною фактурою – наприклад, рельєфною кам'яної кладки. Переборщити не можна, щоб американський стиль перетвориться на сільський кантрі.

У невеликій кімнаті виразна фактура каменя повинна займати тільки частину стіни. 

Керамічна плитка під дерево, купити яку сьогодні легко, за формою схожа на паркет або ламінат.

Текстиль якісний та однотонний з набивним малюнком.

Індустріальний

Індустріальні інтер’єри суворі на вигляд, який несподіваним чином поєднується з богемними розкошами. В інтер’єрі знаходиться місце для обох фактур - дерева та каменя, до того ж тут дерево уживається з металом, який зазвичай додає атмосферу унітарності.

Яка плитка з імітацією дерева та каменя найкраще підійде для індустріального стиля?

Керамограніт під камінь у великому форматі нагадує бетонні панелі заводських цехів, однак виглядає естетичніше. 

Керамограніт під дерево грубе та необроблене або зістарене не втрачає своїх чар в індустріальному стилі, пом’якшуючи унітарні риси інтер’єру.

Потерта шкіра, джинсові тканини, льон або велюр – різноманітність, яка кожного разу додає інтер’єру особливі нотки.

Скандинавський

Біле або світло-сіре дерево в інтер’єрі сприяє відчуттю простору та чистоти. Напільна плитка під дерево у світлих тонах ідеально поєднується з традиційним для північних країн орнаментом на поверхні текстилю – декоративні подушки, ткані доріжки та килими, для якого зазвичай використовується червона, синя або чорна краска.

Сіра плитка під дерево для підлоги викликає почуття прохолоди та в залежності від дизайнерського задуму виглядатиме як нейтральний фон для яскравих елементів інтер’єру. Якщо надати сірому покриттю зістарений вигляд, керамічна плитка для підлоги під дерево контрастуватиме з меблями натуральних кольорів та допоможе надати інтер’єру глибини. 

Мінімалізм

Керамічна плитка під камінь в лаконічному інтер’єрі повинна підкоритись загальним правилам – презентабельність та відсутність невиправданого декору.

Мінімалізм культивує нейтральну кольорову палітру, кісні матеріали, повага до вільного простору - керамограніт під дерево або натуральний камінь повинен природно вписатися до інтер’єру та не порушить властиву стилю гармонію.

В мінімалізмі використовуються тканини якісні та однотонні. 

Якщо бажаєте купити плитку під камінь та/або дерево, в нашому магазині представлений широкий асортимент керамічної плитки з різноманітним декором. У каталозі магазину в розділі "Плитка" можна знайти керамограніт під дерево та/або натуральний камінь на будь-який смак.