Як об'єднати плитку під дерево та плитку печворк у ванній кімнаті?

 

Печворк – шлях від кольорових виробів до керамічної плитки

В інтер’єрі створює настрій та визначає стиль комбінація фактури, форми та кольору. Тріада перетвориться на квартет, якщо до цього переліку маркерів додати декоративні засоби – орнаменти, візерунки та сюжетні панно.

Прослідкувати історію техніки "печворк", яка розпочиналась з рукоділля, дуже складно, але відома вона з давніх часів. Англійське слово "patchwork" означає "виріб з клаптів" – практичний метод використання залишків тканини з користю. 

Вважається, що техніка печворк як вид декоративного мистецтва з'явилась в Англії у XVIII сторіччі з появою індійських тканин. Клаптева мозаїка отримала широке розповсюдження. Модним стало копіювання традиційних візерунків, форм та кольорів клаптевих ковдр.

Керамічна плитка у стилі печворк увірвалась до монотонного життя сірих та бежевих інтер’єрів у 2012 році, коли іспанські виробники продемонстрували першу "клаптеву" колекцію. Ця подія співпала у часі з періодом, коли технологія цифрового друку була, нарешті, адаптована до керамічної галузі. Завдяки інновації з'явилась не тільки плитка печворк, але й імітації різноманітних фактур – плитка під дерево, мармур, бетон, метал та навіть текстиль. 

Керамічна плитка у стилі печворк в союзі з різними стилями

Плитка у стилі печворк стала дружнім декором для етнічних та сільських стилів (середземноморський, кантрі, прованс), зробила затишніше класичні та ретро стилі та узялася за підкорення нових вершин – мінімалізм та індустріальний.

До кожного стилю підходить певний візерунок та/або орнамент. Квіткові принти ідеально пасують до неокласичного модерну, етнічним кантрі та прованс. Геометричні орнаменти вписуються навіть до лаконічного інтер’єру у стилі мінімалізм або брутальний – в індустріальному стилі. 

Печворк з візерунком у біло-синіх та біло-коричневих тонах – імітація італійської майоліки, яка є традиційним декором для середземноморських стилів.

Виробники керамічної плитки пропонують вибір між "клаптевою" мозаїкою у невеликому форматі або модулі більшого розміру, що імітують клаптеву техніку.

Історичний зв'язок між натуральним деревом та традицією печворк

Фрагменти або клапті для рукоділля мали різноманітну форму – квадрати, ромби, трикутники та навіть смуги, які чудово складалися у зигзаг.

Історія зберегла багато прикладів створення оздоблення у стилі печворк з дерев'яних матеріалів. Наприклад, походження укладки паркету ялинкою або шеврону має відношення саме до цих часів. 

Керамічна плитка під дерево з'явилась у 2012 році, коли цифровий друк змінила трафаретну. Реплікації інших оздоблювальних матеріалів були поставлені на потік та стали доступніші за ціною. Керамічна плитка під паркет, в тому числі з візерунками та ялинкою, дерев'яну дошку склала гідну конкуренцію натуральному матеріалу.

Керамограніт печворк вражаюче виглядає у поєднанні з фактурою дерева – полірованого, зістареного, вибіленого або випаленого за японською технологією. 

Керамограніт під дерево у союзі з різними стилями

Мода на дерево ніколи не минає та актуальна як для класичних, так і для сучасних інтер’єрів. Дерево в інтер’єрі завжди вважалось ознакою достатку та благополуччя.

Напільна плитка під дерево – практичне оздоблення, яке можна використовувати у будь-якому приміщенні, на вулиці та у громадських місцях. Керамограніт під дерево – вологостійкій матеріал з високою зносостійкістю, морозостійкістю та спеціальним покриттям проти ковзання. На відміну від натурального дерева, яке перед використанням у приміщеннях з підвищеною вологістю та/або постійним впливом абразивних  речовин (наприклад, пісок у передпокої) вимагає спеціальної обробки.

М'яка текстура дерева в залежності від обробки є елементом різних стилів. Сьогодні дрібні деталі та нюанси текстури можна відтворити на поверхні керамічної плитки.

Класичний стиль надає перевагу обробку та вкриту лаком деревину.

Сучасний мінімалізм, не дивлячись на приналежність до іншої епохи, не визнає надто виразну текстуру та зупиняє свій вибір на акуратному напільному покритті. 

Скандинавський стиль надає перевагу вибіленій деревині білого або сірого кольору, а також натурального кольору у світлих тонах. Керамічна плитка для підлоги під дерево вже давно зайняла місце дерева у північних країнах.

Рустик – повернення до витоків, коли половиці зберегли сліди свіжого зрізу. Основна мета – підкреслити первинну красу та енергію натурального матеріалу. Керамічна плитка з імітацією дерева повторює дрібні нюанси текстури простої дерев'яної дошки.

Шале – альпійський кантрі, стиль гірських будинків. В інтер’єрі використовується деревина - потерта, з тріщинами. Зістарена текстура дерева органічно поєднується з необробленим каменем, стриманою кольоровою палітрою, в якій переважають природні кольори землі, хутром та шкурами. 

Кантрі – сільський стиль, популярний в усьому світі. В кожному регіоні стиль набуває етнічних рис. Зістарене дерево в інтер’єрі кантрі відрізняється від шале або рустика. Пофарбоване у світлі тони з потертостями – базове оздоблення стиля, яке добре поєднується з цегляною кладкою, натюрмортами та квітковим візерунком на дерев'яних меблях.

Керамічна плитка під дерево та плитка у стилі печворк – як поєднати?

Під час вибору керамічної плитки з дизайном під клаптеву мозаїку важливо врахувати візуальне сприйняття багатокольорового декору.

Для маленької ванної кімнати застосування плитки печворк з монохромною палітрою візерунків та орнаментів – це можливість використати додаткові кольорові акценти.

"Клаптева мозаїка" у яскравих тонах – сама по собі яскравий акцент в інтер’єрі, в який просто неможливо додати інші кольори.

Керамічна плитка напільна під дерево та настінні композиції з нейтральних монохромних кольорів – чорного, білого, сірого та їх градацій, будуть базовим оздобленням в інтер’єрі ванної кімнати, де текстиль може бути пофарбованим у яскраві або пастельні відтінки.

Відсутність яскравих фарб виводить калейдоскоп візерунків та орнаментів на передній план – їх легко розглянути уважно.

Напільний керамограніт під дерево білуватого або сірого кольору, навпаки, прекрасно поєднується з акцентною стіною з яскравих "клаптів".

Посилити ефект калейдоскопу завдяки поєднанню плитки у стилі печворк та плитки під дерево – ще один дизайнерський захід, який допоможе створити феєричний інтер’єр.

"Клаптеві" комбінації на керамічній поверхні від провідних виробників, плитка під дерево, купити яку можна в нашому магазині представлена в широкому асортименті та за кращою ціною в Україні.

В магазині проходить АКЦІЯ "Час ремонту" – розпродаж плитки зі знижкою до 35 %. Придбайте напільну плитку під дерево на суму від 3000 грн. – доставка буде безкоштовною!