Як об'єднати плитку під бетон та плитку під дерево?

 

Керамічна плитка з імітаціями інших фактур – чи виправдане використання в інтер’єрі?

У 2012 році у галузі виробництва керамічної плитки нарешті було впроваджено інновацію. За допомогою технології цифрового друку стало реальним масове виробництво керамічної плитки, на поверхні якої відтворено унікальну текстуру – дерева, каменя, мармуру, бетону, штукатурки, металу та текстилю.

Популярність керамічної плитки під інші фактури – закономірне явище.

Необроблену деревину підібрати та придбати не так вже й легко. Природне дерево потрібно вкривати спеціальними засобами, щоб матеріал не потерпав від впливу вологи, перепаду температур та всіляких забруднень. 

Насправді, бетонні поверхні дихають холодом та брутальністю, а безпосередньо будівельний матеріал не схожий на декоративний засіб. Та і взагалі – хто бажає жити посеред незграбних стін, які так і хочеться пофарбувати або вкрити шаром декоративної штукатурки?

Набагато легше придбати керамічне покриття під дерево або бетон, відклавши у бік прагнення оздобити житло виключно натуральними матеріалами. В якості дизайнерського рішення керамічна плитка виступає скоріше як привід створювати різноманітне оформлення. Матеріал не розчарує, тому що візуально керамічна плитка виглядає майже ідентично з натуральної деревиною або білим мармуром.

Роботу дизайнерів зі створення декору керамічної плитки можна віднести до прикладного мистецтва. Модулі містять на своїй поверхні ідеальне зображення натурального оздоблювального матеріалу, як він є у природі. Між іншим, дизайнери дають волю фантазії і додають до звичного вигляду оригінальний колір або рельєф. 

Форма плитки, спосіб обробки поверхні (матова, полірована) – чергові дизайнерські інструменти, на які виробники керамічної плитки дуже щедрі.

Продовжимо звідти, звідки почали – керамічна плитка під бетон відрізняється за фактурою (матова, глянсова), кольором – блакитна або рожева.

Керамічна плитка під бетон – які існують правила використання?

Позбавлений будь-якої чарівності бетон підходить до сучасних інтер’єрів, які неможливі без сірого бетону.

Використовувати бетон у маленьких приміщеннях – лише зайве марнування часу. Бетон пасує до великих приміщень. В маленькій кімнаті бетоном можна оздобити окрему стіну, додати до інтер’єру вазу або стільницю з бетону. 

За традицією дизайнери використовують бетон на великих поверхнях у квартирах-студіях, житлових приміщеннях, розташованих у приватних будівлях, переобладнаних під житлові приміщення промислових цехів.

Якщо під приміщення відведено чималий, але не великий простір, професіональні дизайнери пропонують обирати світлі кольори керамічної плитки, щоб оздоблення не вплинуло на візуальне сприйняття відстані до стелі.

Шорсткі на вигляд бетонні поверхні добре поєднуються з індустріальним оформленням. Якщо в інтер’єр додати метал – невибаглива обстановка посилюється. Позбавитися від нудьги допоможе цегла натурального кольору та текстиль з виразною поверхнею – шкіра, міх, твід. 

Сучасні стилі, до яких належить мінімалізм, хай-тек та група класичного спрямування обирають гладенький бетон, від якого віє надійністю та спокоєм. Використання дерева та теплих кольорів або м'якої фактури мармуру знімає проблему надмірного холоду та безликості бетону.

Дерево додає домашнього затишку, а мармур – презентабельності.

На поверхні керамограніту під бетон останнім часом наносять квіткові панно, помітним рельєфом з геометричним малюнком або традиційним орнаментом.

Дизайнери не припиняють дивуватися, наскільки бетон пасує до картин та фотографій. Ця комбінація – дивний контраст, який викликає спогади про Срібний вік розквіту поезії та філософії на тлі промислових здобутків суспільства.

Керамічна плитка під дерево підходить до будь-кого інтер’єру

Близько 30 дерев є прообразом текстур для імітацій на поверхні керамічної плитки, не рахуючи способів обробки.

Деревина змінює свій зовнішній вигляд в залежності від природних особливостей порід та видів дерев. Природу перевершити – нереальна мета, але це не стосується керамічної плитки під дерево, яка вдало передає текстуру деревини будь-якої породи, не залишаючи поза увагою найдрібніші деталі. 

Поліроване, вибілене, вкрите морилкою, потерте, витримане під товщою води та від того темне, випалене – цифровий друк не знає перешкод та залишає на поверхні будь-який відтиск.

Середземноморський та індустріальний – напрямки, що здебільшого не потребують використання фактури деревини. Лише зрідка в інтер’єрах дерево з'являється у вигляді напільної плитки під дерево з текстурою мінімально обробленої деревини.

Решта стилів визнають дерево і в кожного свій власний підхід до оформлення з залученнях цієї природної фактури. 

Досконале оздоблення далеко не завжди - ідеальний вибір для унікального інтер’єру. Необроблена деревина виграє у порівнянні з вишуканими матеріалами та предметами. Деревина у природному вигляді все частіше замінює штучні лаковані поверхні, що обмежують індивідуальність інтер’єру. Навіть класика, що надає перевагу паркету, давно погоджується на теплу текстуру натуральної деревини в необробленому вигляді.

Сьогодні в присутності грубої деревини цікаво виглядає як досконалий мінімалізм з відсутністю декоративних елементів інтер’єру, та "первісні" шале або рустик, для яких "фішкою" виявляється близькість до природи та простого життя.

Грубі фактурні поверхні дерева дозволяють створювати оригінальні інтер’єрні композиції та викликає яскравий емоційний відгук. Плитка напільна під дерево традиційно використовується в етнічних стилях – скандинавському, провансі, американському кантрі. 

До того ж керамограніт під дерево завдяки вологостійкості та зносостійкості можна сміливо використовувати у ванній кімнаті та/або кухні без будь-якої попередньої підготовки.

Як поєднати плитку під дерево та плитку під бетон в одному інтер’єрі?

Мистецтво поєднання фактур доступний лише досвідченим дизайнерам, які, між іншим, не скупі на рекомендації.

Найідеальніший партнер для фактури бетону – дерево. Об'єднуючи дві протилежні фактури, можна отримати інтер’єр, побудований на контрасті.

Керамічна плитка для підлоги під дерево – класичний варіант оздоблення. Обираючи прототипи, увага дизайнерів звертається на породи дерева, його поверхню, кольори, властиві певному стилю. 

Бетон поєднується з декількома кольоровими фактурами дерева та однаково зберігає стриманість та лаконічність. Окрім текстури дерева, холод бетону в інтер’єрі врівноважує текстиль, тепла палітра кольорів та грамотне освітлення. Правильно підібрані рівень та кут подачі світла забезпечують презентабельність приміщенню.

Основне правило поєднання бетону та дерева в інтер’єрі – використання лише одного типу матеріалу для кожного виду поверхні. Наприклад, якщо підлога – це керамограніт під бетон, тоді стіни повинні вкриватися виключно плиткою під дерево. 

Однак, якщо керамограніт під дерево використовується разом з бетонним оздобленням для стін – по-перше, це базове оздоблення для цілого ряду стилів, по-друге, в окремих випадках під дерево можна сміливо займати ще й частину настінного простору.

Поєднання дерева та бетону в індустріальному інтер’єрі передбачає дві грубі фактури – необроблене дерево та шорсткий сірий бетон. Решта стилів вважають за необхідне додавати в інтер’єр декоративну нотку.

Дерево и бетон у стилі хай-тек

В цьому оформленні дерево та бетон оригінально виглядають поряд з мармуром та оригінальними формами меблів та світильників. Надсучасний стиль не байдужий до блиску глянцю та темних кольорів. Напільна та настінна плитка з імітацією деревини темно-коричневого або майже чорного кольору у комбінації з сірою палітрою бетону та металевими поверхнями – це зумисне підкреслення шарму великого міста. 

Дерево та бетон у мінімалізмі

Дерево, пофарбоване у натуральні кольори з виразним візерунком та звичайний сірий бетон з не надто динамічною фактурою (однотонний, без слідів від нерівномірно застиглої суміші та опалубки) в одному інтерєрі уявляє собою "контраст температур", важливий для мінімалізму, де відсутність декору волає про компенсацію.

Дерево віддає бетону частку власного тепла, під впливом якого атмосфера наповнюється спокоєм. Дерево грає головну роль та привертає до себе підвищену увагу, а бетон видається лише непримітною деталлю. 

Фактура деревини та бетону – як використати у скандинавському інтер’єрі

Скандинавський інтер’єр не цурається навіть кардинальних змін і на сьогодні припускає використання активних фактур та кольорів.

Гладке дерево та грубий бетон комбінуються за принципом рівноваги.

Деревина у скандинавських приміщеннях за давніми традиціями використовується для підлоги. Найчастіше зустрічається вибілена дошка або натуральні кольори. Настінна плитка під бетон підбирається також у світлих тонах – добре пасуватимуть відтінки сірої та синьої палітри. 

Бажаєте купити плитку під бетон в нашому магазині? Погортайте каталог, де пропонується плитка під дерево, купити яку варто в якості доповнення до бетону. До 15 серпня проходитиме АКЦІЯ "Час ремонту" – розпродаж плитки зі знижкою до 35 %.