Різновиди керамічної плитки для ванної кімнати

 Кахельну плитку для ванної від інших облицювальних матеріалів відрізняє декоративність, рельєфність, глянсовий блиск, різноманітна палітра кольорів, гарні текстури. І, безперечно, дивовижна зносостійкість та міцність, довговічність та здатність не втрачати первинний вигляд протягом тривалого часу.

 Велика різноманітність стилів, розмірів та текстур колекцій кахельної плитки для ванної дозволяють візуально змінити банне приміщення не невпізнанності. Якщо ви цінуєте натуральні природні матеріали з їх природною текстурою та натуральною палітрою кольорів, вам до душі прийдеться екологічно чиста та безпечна керамічна плитка – випалена суміш глини, піску та мінералів.

 коллекция плитки

На фото плитка для ванної Venus Oceanis

Види керамічної плитки для ванної кімнати

Для виготовлення кахельної плитки використовують різні висхідні матеріали. Та сама глина буває червоною та білою, а її властивості залежать від кар’єрів, де вона добувається.

Різноманітні технологічні процеси виготовлення плитки дозволяють отримувати різновиди керамічної плитки: майоліку, котто, керамічний граніт (грес) та клінкер. Для ванної кімнати можна вибирати серед колекцій плитки, вкритої глазур'ю та без неї:

Неглазурована плитка має однорідну структуру та рідко буває з малюнками. Здебільшого вона однотонна.

Глазурована плитка завдяки склоподібному покриттю наділена твердістю та гарними водо відштовхуючими властивостями. Вона може бути кольоровою, орнаментальною, структурованою та обов’язково з глянсовим блиском.

Глазур, що вкриває поверхню кахлю, - це склоподібна структура на поверхні плитки, яка перетворює керамічний виріб на точну імітацію природних матеріалів: оригінальні текстури дерева, каменя, мармуру, позолоти та срібла.

Кахельна плитка для стін у ванній може бути різною за виглядом та ціною, але обов’язково - якісною. Це означає низький відсоток поглинання вологи – до 7% та стійкість до хімічного впливу класу А, АА. Напільна плитка для ванної може мати низьку зносостійкість, тому що банне приміщення - місце з невисоким ступенем механічного навантаження на підлогу. Достатньо мати клас зносостійкості не більше 1 та 2.

Деякі спеціалісти все ж вважають, що коефіцієнт зносу кахельної плитки для ванної повинен дорівнювати 3.

коллекция плитки

Різноманітність текстур, палітри та стилів кахельної плитки

Різновиди кахельної плитки для ванної варіюється за стилями, текстурами, кольорами забарвлення. Здебільшого колір та фактура відповідають тематиці інтер’єру.

Наприклад, морська тема може бути представлена аквамариновою, блакитною, бірюзовою, синьою палітрою та хвилястою фактурою лицьової поверхні кахлів.

Наприклад, плитки під мозаїку з колекції Oceanis бренду Venus (Іспанія), представлені у сріблясто-аквамариновому колориті підкреслить тему моря у вашій ванній кімнаті. Ніжно смарагдова гамма колекції від Venus доповнена іскристим бежевим, сріблястим та темно-сірим кольором, нагадуючи про колір нічного моря, що грає з м'яким піском на узбережжі.

коллекция плитки

Та сама морська тематика є й у колекції Ocean українського бренду Golden Tile. Тут безпосереднє нагадування про морські будні та відпочинок на узбережжі або яхті: якорі та парусники на плитці поєднуються з білим та синім кахлем.

Тема води й моря близька багатьом: і дітям, і дорослим. А ось класику люблять усі без виключення. Кахельна плитка в античному стилі Geotiles Antique дозволить створити м'який та затишний інтер’єр, в якому можливі будь-які варіації кольорових вкраплень - аксесуари, полиці, штанги або текстиль.

Приміщення, оздоблене кахельною плиткою з колекцій Artesa та Foster бренду Geotiles (Іспанія), нагадає про терми Каракали та зацікавить прихильників історичних імітацій в інтер’єрі.

коллекция плитки

На фото плитка для ванної Geotiles Antique

коллекция плитки

На фото плитка для ванної Geotiles Foster

Більш романтичним натурам сподобаються різновиди кахельної плитки у барочному виконанні з колекцій Fusion та La Maison від фабрики Pamesa (Іспанія). Шукачам пригод та відпочинку у квітковому саду підійде ванна, оформлена у романтичному квітковому стилі. Декор пропонує бренд Mapisa (Іспанія) у декількох колекціях під шпалери або під текстиль, та APE Ceramica Purity (Іспанія).

коллекция плитки

На фото плитка для ванної Pamesa Fusion

Неперевершено в інтер’єрі банного приміщення виглядає саме квітковий декор – базова плитка з дрібними бутонами, витонченими гілочками та екзотичними рослинами - Gemma Swing (Єгипет).

 

У широкому асортименті кахельної плитки для ванної також виділяються колекції, що імітують мальовничу строкату мозаїку - Geotiles Foster (Іспанія).

 

Серед безлічі сюжетів та дизайнерських рішень відшукайте власний індивідуальний спосіб прикрасити ванну кімнату керамічною плиткою та зачарувати оточуючих, подарувати їм море задоволення та натхнення.

коллекция плитки

 

На фото плитка для ванної APE Ceramica Purity

коллекция плитки

 

На фото плитка для ванної Pamesa La Maison

 

 

 

Товари в колекції La Maison