Історія ТМ Opozcno

 Скільки років виповнилося компанії Opoczno?

Торговельна марка Opozcno добре відома українському споживачу, а продукція компанії користується заслуженою популярністю. 

Бренд родом з однойменного польського містечка та заснований в далекому 1883 році. Тут більше ста років тому Ян Дзевульский та два брати Ланге відкрили першу фабрику з виробництва цегли та інших виробів з кераміки.

Компанія стрімко розвивалась та досягала довершеності, а якісна продукція швидко набула широкого визнання. 

 ТМ Opoczno 

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

Колекція White Magic

 

Історія компанії на території України

Історія компанії на території Харківської губернії, яка мала назву АТ "Дзевульський та Лянге", почалась в 1895 році. В місті Слов'янськ почала роботу фабрика, яка виробляла теракотову плитку, просту, фасонну та вогнетривку цеглу для димоходів та фабричних труб. У 1901 році фабрика вже нараховувала 200 робітників.

Першою нагородою компанії стала золота медаль з київської виставки (1897 р.). Потім продукція була відзначена срібною медаллю на Всесвітній виставці в Парижі (1900 г.), гран-прі на Петербурзькій міжнародній виставці кераміки, почесним дипломом та золотою медаллю в Брюсселі (1901 р.).

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

Колекція Avangarde

 

Слов'янська фабрика в 1901 році оголосила конкурс малюнків для декорування напільної плитки серед професійних художників. 

З 1924 року в асортименті з'явився клінкерна цегла та кахель з поверхнею, стійка до кислот. 

На жаль, тепер будівля, в якій розташовувалися заводські цехи, більше схожа на руїни, хоча й має статус пам'ятника архітектури місцевого значення.

Теперішній час - Opozcno в Україні

Історія компанії Opozcno на території України продовжилася тільки в 2007 році, коли було відкрите перше офіційне представництво компанії. Нарешті якісна продукція польського бренду стала доступна українським споживачам за оптимальною ціною. 

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

Колекція Beatris

 

Сьогодні на заводі "Cersanit", відкритому в м. Новоград-Волинський, випускається плитка під ТМ "Opoczno".

Характеристика продукції від ТМ "Opoczno"

Асортимент продукції постійно розширюється, а колекції плитки Opoczno, не дивлячись на вікову історію компанії, продовжують з'являтися та радують погляд. Кредо бренду – поєднувати традиції класичного стилю та модні тенденції сучасності. 

Компанія випускає колекції, які призначені для певних приміщень або зовнішніх територій:

  • плитка Opoczno для холу;
  • плитка Opoczno в вітальню;
  • плитка Opoczno на терасу;
  • плитка Opoczno для кухні;
  • плитка для ванної кімнати;
  • плитка Opoczno на вулицю - фасади та сходи. 

Плитка Opoczno універсальна тільки для стін або підлоги має різні технічні характеристики.

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

Колекція напільної плитки Grandwood Rustic

Клас зносостійкості (PEI I-V) – це вказівка на умови експлуатації настінного та напільного матеріалу з кераміки та свідчення про ступінь його стійкості до механічного впливу. Визначається показник за кількістю обертів абразивного кругу по поверхні керамічної плитки. 

PEI I. Сліди стирання з'являються вже після 150 обертів диску. Таке вразливе до навантаження покриття використовувати тільки у ванній, де ходять у м'якому взутті, або коморі, яка служить для зберігання та не піддається особливому навантаженню.

PEI II. Керамічна плитка з цим класом зносостійкості витримує до 500 обертів. По цьому покриттю можна ходити у домашніх капцях, але "трафік" не повинен бути надто інтенсивним. Спальня, кабінет, туалет та подсобні приміщення. 

PEI II. Найоптимальніший вибір напільного покриття для житлових кімнат. Поверхня не стирається навіть після 1200-1500 обертів абразивного кругу. Однак, при активному пересуванні кухнею або передпокоєм керамічна плитка такого класу може не витримати навантаження. 

PEI IV. Керамічна плитка витримає більше 1500 обертів та в процесі реальної експлуатації витримає навантаження у будь-якому житловому приміщенні. Можливе використання в маленьких офісах, кафе та магазинах, готелях та приймальнях. 

PEI V. Максимальний клас зносостійкості для напільної керамічної плитки, яка витримує декілька тисяч обертів диску! Плитка Opoczno для підлоги PEI V підходить для укладки в супермаркетах, кінотеатрах, на вокзалах. 

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

Колекція Flower Cemento

 

Морозостійкість та коефіцієнт спротиву ковзанню (R9-R13) – параметри керамограніту та клінкерної плитки для зовнішнього застосування.

Сучасні технології цифрового друку дозволяють відтворити на поверхні керамічної плитки унікальну текстуру різних оздоблювальних матеріалів. Імітації в будь-якому кольоровому рішенні виглядають настільки справжніми, що візуально розпізнати заміну просто неможливо. 

Особливості декору колекцій

Керамічна плитка Opoczno для стін та підлоги може бути декорована будь-яким орнаментом, рослинним або квітковим декором. 

Плитка Opoczno в інтер’єрі – це поєднання декількох різних фактур (глазурованої плитки та неглазурованої, матової плитки та глянсової, полірованої та напівполірованої, рельєфної та сатинованої) в рамках однієї колекції та навіть на одній поверхні. Прекрасні колекції, створені за проектами провідних дизайнерів, з року в рік не втрачають популярності та знаходять свого споживача. 

 ТМ Opoczno

Колекція Carly (глянсова та матова плитка)

 

Колекції керамічної плитки класифіковані за декором поверхні - камінь, дерево, бетон та штукатурка, однокольорова плитка та декоративні фризи, мозаїки та панно.

Квадратна форма керамічної плитки є найпоширенішою, але в асортименті можна відшукати ромби, кола, овали та шестикутники.

Компанія виробляє три варіанти керамічної плитки, які користуються підвищеним попитом споживачів.

Перший варіант – імітація текстури дерева. До новацій належить керамічна плитка подовженого формату, який особливо актуальний для оздоблення під дерево. Керамограніт з імітацією дерев'яної дошки представлена в широкому асортименті – оброблена та необроблена, полірована та зістарена.

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

Колекція Forest Soul (справді зберігає душу лісу)

 

Для абсолютного комфорту спеціалісти рекомендують обладнати систему підігріву підлоги.

Другий варіант - імітація мармуру. Популярність пов’язана з тим, що натуральний мармур – дуже гарний оздоблювальний матеріал. На жаль, не кожний може собі дозволити його придбання.

Колекція Grand Marfil пропонує витончену імітацію мармурової поверхні та доповнена виразним фризом з орнаментом в клаптевому стилі.

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

Колекція Grand Marfil

Плитка під бетон Opoczno – ще один тренд сучасності.

Колекція Dry River – елегантна імітація бетонної поверхні сірого, бежевого та чорного кольорів.

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

Колекція Dry River

Третій варіант – поєднання фактур в одній колекції. 

Колекція Flake – глянсова однотонна плитка, мозаїка та шестикутні фрагменти під дерево.

 ТМ Opoczno

 ТМ Opoczno

Колекція Flake

 

Колекція Sandy Island поєднує в собі фактуру бетону та дерева в природному кольоровому рішенні – сірий та бежевий.

 ТМ Opoczno

Де купити плитку Opoczno в Києві?

В нашому магазині продукція компанії представлена в широкому асортименті.