Історія тм golden tile (харківський плиточний завод)

Хто виробник плитки Golden Tile?

Плитка Golden Tile виробляється в Україні. Продукція харківського підприємства сьогодні в тренді та нічим не поступається європейським зразкам. 

Історія компанії Golden Tile

Історія компанії Golden Tile 

Колекція плитки для підлоги Cortile (серія Malva) – для інтер’єрів, терас, внутрішніх двориків та патіо.

 

Вас цікавить плитка Golden Tile?

Керамогранітна плитка Golden Tile представлена в різноманітних колекціях з високохудожнім дизайном, а її якість відповідає світовим стандартам. До того ж, продукція під ТМ Golden Tile Україна продається за доступною ціною, що важливо для українських споживачів.

Історія компанії Golden Tile 

Колекція настінної Piona (серія Malva) – природні мотиви, класичний бежевий.

 

Історія компанії Golden Tile

Перш ніж керамічна плитка Golden Tile набула статусу бренду, у передвоєнний період, а саме в далекому 1936 році, в Харкові був заснований завод з виробництва керамічної плитки. Проект Українського науково-дослідницького інституту передбачав будівництво та запуск заводу в короткий термін, однак в експлуатацію потужності заводу так і не були введені. Усі сили потрібно було використати для оборонних задач, а коли місто Харків звільнили від німецько-фашистських загарбників, від заводу залишилися тільки руїни.

Історія компанії Golden Tile 

Історія компанії Golden Tile 

Колекція настінної плитки Metrotiles flat – ідеальне оздоблення для індустріального інтер’єру.

 

Самовіддані харків’яни у найперший післявоєнний рік неймовірними зусиллями відновили завод та підняли його з руїн. Вже 1 березня 1946 року він запрацював.

Перша лінія на Харківському заводі було запущене виробництво метлахської плитки у рекордних обсягах – 200000 кв. м. на рік.

Метлахська плитка отримала свою назву у спадок від німецького міста, в якому ще в середні віки налагодили виробництво плитки з різнокольорового фарфору. 

Історія компанії Golden Tile 

Колекція напільної плитки Marrakesh – кахель зі східним візерунком "дамаск".

 

В основі суміші використовуються тугоплавкі сорти глини, які після обпалу при температурі 12000 С набувають особливих властивостей – підвищена міцність, морозостійкість та стійкість до кислот.

Малюнок на метлахській плитці формується за рахунок глини різного кольору, а не з глазурі, тому при зносі покриття зберігає декор.

У післявоєнні роки завод стрімко набирав оберти та виробляв все необхідне для відновлення країни – напільну керамічну плитку, фаянс для сантехнічних виробів.

У 1949 році оздоблення фасадів новобудов набуло актуальності. Вирішення цього завдання доручили Харківського плиточного заводу. Оздоблення багатоповерхових будівель на Смоленській площі та на площі Повстання, університет на Ленінських горах в м. Москва, Маріїнський дворець в м. Київ – це фасадна плитка, вироблена на Харківському плиточному заводі.

Історія компанії Golden Tile 

Історія компанії Golden Tile 

Колекція Oxford (бренд Brick Stile) – для оздоблення інтер’єрів та екстер’єрів.

 

Модернізація виробництва, реконструкція та збільшення обсягів характеризують наступні десятиліття. 

Вимоги до якості продукції збільшувалися, а технічне обладнання було морально застарілим. В умовах ринкових відносин АО "Харківський плиточний завод" повинен був нарощувати обсяги виробництва. Для виконання цього завдання потрібна високоякісна сировина, передові дизайнерські розробки, система контролю якості продукції, ефективний менеджмент організації. 

Придбання в 2006 році конвеєра італійського виробництва від компанії Sacmi для великоформатної плитки було першим кроком на шляху до організації передового виробництва. Дуже скоро вже чотири конвеєрні лінії італійського виробництва з великим потенціалом запрацювали в цехах харківського підприємства.

Історія компанії Golden Tile 

Історія компанії Golden Tile 

Колекція універсальної керамічної плитки Meloren (бренд Terragres) – класичне поєднання глянцю та імітації мармуру.

 

2008 рік став визначним для Харківського плиточного заводу. Цього року була створена група компаній "Golden Tile Ceramic Group", яка сьогодні на високому рівні займається виробництво та дистрибуцією продукції.

Новаційна розробка компанії – технологія виготовлення глазурі фритта, яка сприяє зменшенню собівартості продукції.

Обладнання для цифрового друку на підприємстві було встановлено тільки в 2013 році. Вимога часу – різноманітність декору. Створення імітацій текстури натуральних матеріалів (каменя, дерева, бетону, металу та текстиля), різноманітні орнаменти, візерунки, малюнки - тренд останнього десятиліття. Висока якість фотодизайну, глибини та різкості зображення – фактор, який має вирішальне значення для створення візуально достовірної імітації.

Історія компанії Golden Tile 

Колекція напільної керамічної плитки Limestone grey (бренд Terragres) – імітація бетону з декором у стилі patchwork ідеально підійде для індустріального інтер’єру.

 

Сьогодні якість випущеної продукції відповідає європейським стандартам. Якщо з самого початку мало значення насичення продукцією українського ринку, згодом на порядку денному вже було питання експорту. Висока конкуренція на європейському ринку зобов'язувала до вибору ефективної маркетингової політики.

Було прийнято рішення, що плитка Golden Tile повинна продаватися за доступною ціною та не поступатися за якістю. Для досягнення цієї мети підприємство використовує власну сировину – кращу в світі. З цією думкою погоджуються навіть конкуренти з Італії та Іспанії. 

Історія компанії Golden Tile 

Колекція напільної плитки Dubrava (бренд Terragres) – імітація натурального паркету з декоративною укладкою.

 

Сьогодні Golden Tile Украина – провідний європейський виробник. Каталог Golden Tile збагачується новими колекціями кожного року. Всі колекції плитки Golden Tile належать до одного з трьох брендів Golden Tile, Terragres, Brickstyle.

В нашому магазині представлено 30 колекцій від торгівельної марки Golden Tile, естетичний потенціал яких для дизайнерських інсталяцій є неперевершеним. 

Імітація дерев'яної дошки:

  • Alpina Wood; 
  • Bergen;
  • Grusha; 
  • Laminat;
  • Skogen;

Історія компанії Golden Tile 

Колекція напільної плитки Laminat (бренд Terragres) – імітація дерев'яного покриття для скандинавського стиля.

 

Імітація натурального каменя та цегли:

  • Almera;
  • Baker Street;
  • Calacatta Extra;
  • Crema Marfil Orion;
  • Cristal;
  • Heidelberg;
  • London;
  • Majesty;
  • Meloren;
  • Oxford;
  • Skandi;
  • Pokostovka;
  • Stonehenge;
  • Statuario;
  • The Strand;
  • Tivoli;
  • Westminster;

Історія компанії Golden Tile 

Колекція напільної плитки Scandi (бренд Terragres) – імітація під камінь для інтер'єрів у сучасних стилях – мінімалізм, high-tech.

 

Імітація бетону:

  • Cocrete;
  • Hygge;
  • Laurent;
  • Osaka;
  • Street Line;
  • Кендал.

Історія компанії Golden Tile 

Колекція напільної плитки Heidelberg (бренд Terragres) – імітація під бетон для індустріального стиля.

 

Abba – колекція, в якій поєднується декілька фактур – бетон та дерево.

Brilliant – кахельна плитка Golden Tile. Однотонна біла плитка  матовою фактурою.

Особливою популярністю користується серія Norman, яка має справжній північний характер та охоплює усі напрямки скандинавського дизайну.

Монолітні поверхні "під камінь" ефектно виглядатиме у просторих та невеликих ванних кімнатах. Плитка для ванної кімнати добре поєднується з виробами зі скла, декоративними панно зі скандинавським сюжетом (наприклад, колекція Almera).

Історія компанії Golden Tile 

Колекція універсальної керамічної плитки Almera (бренд Terragres) – імітація каменя у великому форматі.

 

Зістарена цегляна кладка в будь-якому інтер'єрі виглядає благородно та доможе створити елегантну еклектику сучасного та класичного стиля (наприклад, колекція Baker Street).

Історія компанії Golden Tile 

Колекція настінної керамічної плитки Bacer Street (бренд Brick Style) – імітація зістареної цегляної кладки.

 

Естетика дерева - тільки первинна обробка новенької дерев'яної дошки натуральних кольорів, зістарена дерев'яна дошка, на поверхні якої помітна кожна тріщина (наприклад, колекції Alpen Wood, Bergen). 

Для популярного сьогодні індустріального стиля дизайнери компанії створили різноманітні імітації бетонної поверхні (наприклад, колекція Hygge).

Історія компанії Golden Tile 

Колекція напільної керамічної плитки Hygge (бренд Terragres) – імітація натурального каменя для скандинавського стиля.