Іспанський стиль будинку

В середземноморських інтер’єрах завжди приховане джерело натхнення, а різноманітність класифікується не тільки за національною ознакою, але і в залежності від епохи.

Особливість географічного розташування Іспанії – сусідство з Алжиром та Марокко по інший бік Гибралтару. Іспанія багаторазово потерпала від нашестя маврів, тому її культура формувалась в горнилі випробувань та протиборства. 

Стрімкі злети та падіння, протиріччя між іспанським та арабським народами вплинули на вибір іспанців. Класичним формам мистецтва сусідньої Італії надавалась абсолютна перевага. Барельєфи, колони, арки набули статусу важливої частини іспанської архітектури. 

Захоплення конквістадорами Південної Америки наклало свій відбиток на іспанські традиції. Велика кількість сонця та засилля глянсової мозаїки – особливості, які іспанці наслідували від ацтеків.

Сьогодні велика кількість природного сонячного світла в іспанському інтер’єрі забезпечують великі вікна – буквально від підлоги до стелі. Це одна з традицій Старої Іспанії, так само як і дерев'яні балки під стелею на фоні білої штукатурки або дерев'яного перекриття.

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Іспанія – країна кориди та полум’яного фламенко. Велика кількість декоративних деталей яскравих кольорів в поєднанні з місцевими традиціями оздоблення житла з часом перетворились на домінанту.

Іспанський життєрадісний характер відбився на палітрі кольорів. Буйство фарб природного походження (кораловий, оранжевий, оливковий, гірчичний, синій, кобальтовий, блакитний) стало візитною карткою стиля.

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Як створити дизайн-інтер’єр будинку в іспанському стилі?

Окрім дерева та каменя іспанський стиль обожнює скло та вироби з цього матеріалу. Скляні стільниці, перегородки, двері з вставками зі скла широко розповсюджені в іспанському інтер’єрі.

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Популярністю користується поєднання грубої штукатурки та мармуру, фарбування та дерева, металу та натурального текстилю.

Дизайнери створюють вражаючі імітації фактури натуральних матеріалів на поверхні керамічної плитки, яка є більш практичним варіантом оздоблення. Всі необхідні поверхні можна підібрати в межах однієї колекції.

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Іспанська плитка – законодавець моди. Кому, як не іспанським виробникам, знати, яке оздоблення підійде для іспанського інтер’єру?

Плитка в ванній повинна задавати тон. Мармур або вибілену цеглу, необроблений камінь або глянсовий моноколор – в іспанському інтер’єрі кожний з цих варіантів знайде своє законне місце.

Плитка для холу повинна мати високий клас зносостійкості та презентабельний вид. Хол – приміщення, за яким судять про весь будинок. Імітація під мармур ідеально підійде для іспанського інтер’єру.

Різновид іспанського стиля в інтер’єрі – класичний та сучасний

Традиційні кастильські будинки – це дорогі матеріали, темні кольори оздоблення, розкішні деталі декору. Використовуються арочні дверні отвори без дверей, масивні меблі з дерева, ковка, дерев'яні балки на стелі, які чергуються з оштукатуреними ділянками. 

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Поєднання в інтер’єрі благородної патини та класичних силуетів, стелажів з книгами та дзеркалами в багетах в іспанському інтер’єрі перебивається плетеними кріслами з бамбука та ротанга, на яких іспанці люблять проводити час теплими вечорами на балконі або терасі. Сама тераса завжди заставлена численними рослинами в теракотових горшках. Поруч розташовується кушетка старовинного вигляду, на якій зручно відпочити після обіду.

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Завдяки простій еклектиці просторі приміщення іспанського будинку виглядають житловими. Життєрадісні іспанці цінують кожну хвилину та прагнуть створювати в своїх будинках комфортні умови.

Класична коричнева палітра (кольори землі), властива також італійському інтер’єру, - це світлий горіховий, бежевий, теракотовий, кава з молоком.

Білий колір – незвичайний акцент в іспанському інтер’єрі. Штукатурка, скатертини, покривала, салфетки вигідно кольори дерева и каменя.

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Підлогова плитка під паркет заспокоює темперамент іспанців. Дерева історично не вистачало на території Іспанії. Камінні кар’єри більш поширені у регіоні, аніж лісові насадження. 

Низька посадка люстри, напільні торшери та велика кількість світильників – ще одна традиція іспанських домівок. 

Льон, бавовна, вовна – натуральний, фактурний текстиль. Підлогу вкривають килимами ручної роботи зі складним квітковим візерунком. У провінціальних інтер’єрах використовує домоткані доріжки в клаптевому стилі та салфетки ручної роботи (в’язання крючком). 

Шкатулки ручної роботи, ковані підсвічники, фарфорові тарілки, плетені корзинки, теракотові горшки з кімнатними рослинами – дрібні атрибути іспанського стилю.

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Багато ковкі відрізняють середземноморський інтер’єр від будь-якого іншого. Огорожі, поручні, вигадливі сходи, світильники та люстри, крюки для підвішування кухонного начиння. 

Змішувач для кухні повинен мати відповідний загальному задуму вигляд –  латунною поверхнею, під мідь або бронзу, чорного кольору. 

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Що обрати для іспанського стилю будинку:

  • підвісне біде
  • підвісний унітаз
  • напільне біде
  • напільний унітаз
  • унітаз компакт
  • унітаз з біде.

Сьогодні в тренді вбудована сантехніка чорного кольору, з якою ідеальне поєднання створить кована люстра. Раковина з тумбою з дерев'яним фасадом зіграє роль заземлення. А плитка в ванну створить потрібний антураж.

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Іспанська плитка з імітацією мармуру, каменя з глянсовою фактурою ідеально підійде для оздоблення стін в ванній кімнаті. 

Плитка в ванну може бути однотонною. Можна поєднати декілько кольорів в оздобленні – наприклад, популярні сьогодні відтінки синього, зеленого та рожевого кольору. Такий підхід не зруйнує ідею іспанського інтер’єру. Навпаки, сьогодні іспанський керамограніт від провідних виробників відрізняється різноманітністю імітацій та відтінків.

Якщо плитка у ванну для підлоги та стін обрана в єдиному стилі – це не повинен бути глянець. Тільки керамограніт для підлоги з матовою фактурою безпечний при контакті з водою. 

 Інтер'єр будинку в іспанському стилі

Іспанський змішувач – це завжди поєднання традиційних форм та сучасних технологій. 

Скільки коштує дизайн-проект будинку в іспанському стилі?

Щоб відповісти на це питання, потрібно розуміти, що іспанський дизайн-інтер’єр будинку – це витонченість, непідвладний часу. Щоб відтворити його, знадобляться чималі зусилля та витрати. Однак, якщо рушійна сила – це любов до сонячної середземноморської країни, процес відбудеться природно та без сторонньої допомоги. Хоча витрати, звичайно, нікуди не подінуться.