Інтер'єр плиткою не зіпсувати. Як підібрати плитку під стиль?

 

Керамічна плитка – натуральний оздоблювальний матеріал

Сьогодні керамічна плитка – визнаний лідер на ринку оздоблювальних матеріалів. Можливість відтворення на поверхні керамічної плитки природних фактур, які візуально не відрізняються від натуральних матеріалів, вивела виробництво на недосяжний раніше рівень. 

Керамічна плитка не даремно вважається натуральним матеріалом. Для її виробництва використовується лише природна сировина:

1. Глина, каолін (біла глина вулканічного походження) – необхідні для забезпечення пластичності сировинної суміші, з якої формується керамічна плитка.

2. Кварцовий пісок – сприяє створенню міцної заготовки.

3. Польовий шпат, шлаки та нефеліни (рідкі породоутворюючі мінерали) - карбонатна сировина, що надає виробам склоподібну структуру після випалу.

Отже, природне походження – перша умова, що гарантує чудовий інтер’єр із використанням керамічної плитки. 

Як вибрати плитку та самостійно створити актуальний інтер’єр?

Якість керамічної плитки – друга умова для створення стильного інтер’єру.

Технічні параметри якості керамічної плитки

Технічний бік якості, безумовно, впливає на кінцевий результат. Міцність, калібр та кривизна модуля плитки – параметри, з якими прийдеться працювати будівельникам.

Якщо ви вибрали колекцію керамічної плитки, яка у візуалізації виглядає ідеально, а будівельники відмовляються працювати з великим форматом або з плиткою з нерівністю поверхні, тоді потрібно міняти не колекцію, а будівельників. 

З розвитком технологій настав час для підвищення кваліфікації. Це стосується усіх – в тому числі, й робітників, які займаються укладкою керамічної плитки. На сьогодні існує велика кількість інноваційних методів, доступних професійним майстрам, які допомагають ідеально укладати будь-який матеріал.

На передній план виходять вологостійкість, клас зносостійкості (за шкалою PEI – III-V) та спеціальне покриття проти ковзання (Anti Slip), оскільки найчастіше керамічна плитка використовується як:

- плитка для ванної;

- плитка для кухні;

- плитка для холу;

- плитка для коридору. 

Візуальна складова якості керамічної плитки

Візуальне сприйняття декору має велике значення. Найкращим результатом можна вважати ситуацію, коли керамічна плітка після укладання зовсім не схожа на керамічну плитку. Якщо гости придивляються до напільного покриття з керамічної плитки під дерево, запитують: "Це в тебе на підлозі паркет?". Можете бути впевнені – вам вдалося зробити правильний вибір!

Дизайнери провідних брендів зайняті пошуками нових зразків для імітацій на поверхні керамічної плитки. Створюються імітації унікальних мармурових візерунків, фактури кам'яних порід – оніксу, граніту, сланцю, ракушняка, текстури деревини, текстилю. 

В фарватері йдуть італійські та іспанські виробники, оскільки їх опрацювання фактури заслуговує всіляких похвал. Отже, ідеальне відтворення фактури на поверхні керамічної плитки відрізняє продукцію, що сходить з конвеєра у середземноморських країнах.

Іспанські та італійські розробки використовують виробники інших країн, які не мають власних дизайнерських ідей. 

Яких помилок треба уникати під час вибору та купівлі керамічної плитки?

1. Будь-який інтер’єр можна зіпсувати керамічною плиткою з неякісною імітацією.

Як недосвідченому покупцеві не припуститися помилки під час вибору керамічної плитки? Які ознаки говорять про погану імітацію?

Натуральні матеріали – дерево, мармур, камінь, відрізняє унікальна текстура кожного фрагменту кам'яних слябів, кожної плашки з дерев'яної дошки. Напільне або настінне покриття виглядає природно, якщо малюнок на фактурі не повторюється від плити до плити.

Плитка з однаковою текстурою на кожній плитці може викликати захват на вітрині магазину, але після укладки від неї рябіти в очах. Як правило, цим грішать маловідомі виробники більш дешевої плитки, які намагаються копіювати дизайн інших брендів, не маючи власних дизайнерських розробок.

Поєднання фактури мармуру та дерева – сучасний тренд, що дозволяє створити інтер’єр поза часом. 

Комбінація двох фактур виявляється виграшною і в класичних, і в сучасних інтер’єрах. Краще зупинити свій вибір на якісній іспанській, італійській або українській плитці від виробників, які працюють у союзі з досвідченими дизайнерами з Італії та Іспанії.

Українські бренди Zeus Ceramica, Golden Tile дотримуються правил якісного дизайну та пропонують власну продукцію за більш демократичною ціною. Погортайте каталог нашого магазину у розділі "Плитка" та познайомтеся з пропозиціями різних виробників. 

2. Як вибирати плитку – за каталогом чи після особистого знайомства зі зразками?

Вибір плитки у кухню чи ванну кімнату вимагає продуманого ставлення. Гортаючи каталоги, можна зупинитися на тій чи іншій колекції, але робити остаточний вибір одразу не варто. Замовляти керамічну плитку варто тільки після власного знайомства зі зразками.

Кроки, які варто зробити перед замовленням:

- подзвонити менеджеру обраного магазину

Перш за все варто впевнитися, що керамічна плитка, яка припала вам до душі, є на складі або термін її поставки відповідатиме вашим потребам.

- особисто побачити зразки керамічної плитки

Зображення на фотографії та реальний вигляд плитки може мати різницю. 

Як вибрати плитку під стиль? Основні орієнтири

Першочергове завдання – це вибір дизайнерського стиля, від якого залежить вибір керамічної плитки.

Наприклад, як підібрати плитку для ванної, якщо приміщення має невелику площу і переважна більшість поверхонь однаково буде закрита меблями та сантехнікою?

В такому випадку варто зупинитися на поєднанні фактур та кольорів, тому що декор тут недоречний.

Універсальне поєднання – мармур з однорідною та не надто виразною текстурою дерева, яскрава деревина з однотонним каменем.

Базова плитка нейтрального кольору добре зреагує на акцентні кольори – покриття змішувачів, колір аксесуарів для ванної кімнати, рушники, халати. 

Як вибрати плитку з декором – можливі варіанти? Пара декоративних плиток з квітковим візерунком у зоні ванни, горизонтальний фриз, пущений вздовж відкритої стіни.

Друге завдання – характерні елементи конкретного стиля.

1. Як вибрати плитку під стиль, який використовується у якості основи сучасних інтер’єрів? Мінімалізм – базова стилізація, для створення якої підійде матова поверхня з імітацією каменя, мармуру або дерева. Глянець в інтер’єрі виключається, як і зайвий декор у вигляді дрібних предметів.

2. Сучасна класика – компромісне рішення для снобів, яке підходить людям з витонченим смаком, що надають перевагу легкості в оформленні.

Художній смак іноді спонукає на оригінальні рішення. Фактура бетону в комбінації з класичними меблями, вишуканим текстилем та фурнітурою під цінні метали - бронзу, срібло або золото – класика у сучасній інтерпретації. 

3. Середземноморський інтер’єр традиційно використовує фактуру натурального каменя, але не мармуру, штукатурку, яка іноді може бути замінена декоративним бетоном. Автентичні елементи - кований метал та панорамні вікна, велика кількість рослинності, плетені стільці та крісла, корзини для хліба та білизни у ванній кімнаті, теракотовий посуд.

4. Індустріальний стиль багато втрачає без бетону. Підійде будь-який - грубий чи декоративний, пофарбований у незвичайні кольори, з орнаментами та візерунками, квітковими панно.

5. Кантрі – низка сільських стилів. Прованс, швейцарський шале, слов'янський рустик та український національний стиль простої хатини. 

Як вибрати плитку під стиль? Керамічна плитка під штукатурку в українському кантрі, імітація цегляної кладки та вибіленого дерева для Провансу, груба необроблена фактура каменя та дерева в шале та рустику – елементи, споріднені зі стилями.

Резюме - як вибрати плитку і не порушити закони стилізації?

Отже, як вибрати плитку під стиль? Як вибрати плитку у ванну, кухню або коридор?

- визначитися зі стилем оформлення, який вам до вподоби;

- обрати плитку для оздоблення;

- погортати каталог в нашому магазині – ми пропонуємо керамічну плитку від провідних брендів за кращою ціною в Україні.