Цікаві ідеї в інтер’єрі ванної кімнати

 

Вибрати сантехніку, мебельний гарнітур та пару аксесуарів для ванної кімнати недостатньо для дизайнерської композиції.

Створити дизайн ванної кімнати з естетикою, яка викликатиме захоплення та подив в оточуючих, неможливо без майстерності, смаку, підкріпленого досвідом, та художнього таланту.

Видатні художники створювали шедеври, але починали з техніки малюнка та експериментів з палітрою. Дизайн інтер’єру - не виключення. Базові прийоми дизайну, його багата на досвід школа – ґрунт, який народжує цікаві ідеї дизайну інтер’єру. 

Техніки дизайнерського мистецтва для створення інтер’єру

Гармонія та затишок з'являються у ванній кімнаті внаслідок грамотного застосування різних технік створення дизайну приміщення. Перевірені на практиці прийоми дизайнерської майстерності та їх правильне поєднання в одному інтер’єрі приводять до ідеального результату.

1. Поєднання різних фактур, кольорів та декору

Використання одноманітного оздоблення збіднює інтер’єр. Ванна кімната з оздобленням керамічною плиткою – практичне рішення. Дизайн інтер’єру не виглядатиме як несмак, якщо у ванній кімнаті використовувати керамічну плитку з різною фактурою – матову, глянсову, наполовину поліровану або сатиновану.

Якщо однакова факту – обов’язкова умова, тоді повинна бути різниця за кольором або декором. Квітковий візерунок або чудернацький орнамент вдало контрастуватимуть з однорідними за фактурою поверхнями. 

Із сучасними технологіями шпалери у ванній кімнаті – реальність, але керамічна плитка, декорована під шпалери, набагато надійніше та простіше в експлуатації.

Вологостійкі типи шпалер не бояться підвищеної вологості, але спеціалісти однаково не радять розміщувати оздоблення у мокрій зоні.

Сучасна керамічна плитка набула великої популярності, коли доступними стали технології створення якісних імітацій натуральних матеріалів.

Багатоманітна текстура дерева, мармуру або натурального каменя будь-якої іншої породи, штукатурка, в тому числі венеціанська, непримітний бетон, який декоративна нотка перетворює на незвичайний фон, метал з подряпинами та слідами корозії та навіть текстиль з грубими або елегантними переплетіннями ниток – імітації, які дизайнери керамічної плитки відтворюють з максимальною достовірністю. 

2. Світ змішувачів та дизайн ванної кімнати.

Сучасні змішувачі відрізняються різноманітністю за різними параметрами:

- тип конструкції;

- спосіб монтажу;

- дизайн та колір.

Тип конструкції

Змішувачі з двома вентилями все ще виробляють, хоча "однорукі бандити" зі зручним важелем управління покликані їх замінити. Живучість традиційної конструкції з двома вентилями пояснюється попитом на класичні та ретро інтер’єри. 

Змішувач з одним важелем та підвісний унітаз виглядатимуть чужорідними елементами посеред старовинних дзеркальних багетів та унітазів-компактів з бачком на рівні стелі. 

Спосіб монтажу

Зовнішній монтаж змішувача помалу поступається місцем змішувачам, які встановлюються на борт ванни або умивальника, а також вбудовуються у стіну (прихований монтаж).

Вбудовані змішувачі в інтер’єрі не припиняють дивувати споживачів. Лаконічний дизайн – не тільки данина мінімалістським тенденціям оформлення приміщень, але й ергономіка, необхідна для економії корисної площі в інтер’єрі.

Пофарбовані у різні кольори моделі змішувачів ідеально підійдуть для оформлення сучасних інтер’єрів. Хромовані, латунні або бронзові поверхні – привід для оформлення інтер’єру ванної кімнати у класичних та етнічних стилях.

Еклектика як метод поєднання різних стилів в одному інтер’єрі дозволяє створити дизайн ванної кімнати, в якому комбінуються сучасні змішувачі та атрибути класичних та етнічних стилів. 

Дизайн та колір

Провідні виробники змішувачів для ванної кімнати прагнуть вразити споживачів продукції. Дизайн змішувачів відрізняється різноманітністю – від класики до лаконічного мінімалізму.

Деякі міські стилі межують з класичними традиціями. Наприклад, змішувачі з керамічними вставками добре виглядають в індустріальних інтер’єрах. 

3. Сценарій освітлення – правила створення.

Маленька ванна кімната потребує світлого оздоблення та яскравого освітлення. Однак, дизайн ванної кімнати з будь-якою площею перетворюється завдяки сценарію освітлення.

Яскраве освітлення дозволяє виділити функціональні зони. Неяскраві лампи дозволяють зберегти затишок та спокійну обстановку, не підкреслюючи недоліки геометрії приміщення.

Неяскраве освітлення дозволяє створити інтимну обстановку у ванній кімнаті. У нічний час, коли звичайне світло надто осліплює очі, виручає приглушене освітлення.

Вибирайте теплі відтінки, якщо бажаєте використовувати неяскраве світло. 

4. Картини у ванній кімнаті.

Картина – це кольорова гамма та сюжет. Підібрати картину під інтер’єр або інтер’єр під картину не просто, але цілком можливо. Гармонійне оформлення буде компенсацією докладених зусиль.

Картина може бути просто яскравим кольоровим акцентом. Кольори не матимуть повторення в інтер’єрі, але змінять його та додадуть особливого шарму. 

5. Якщо для оздоблення використовується керамічна плитка з активним декором – чудернацькі текстури дерева, малюнок з прожилок на фактурі мармуру, інтонування та сліди застиглої суміші в імітації бетону, текстиль (рушники, шторки) повинні бути однотонними та ідеально підібраними за кольором.

Можна використовувати навіть декілька відтінків однієї кольорової палітри, яка добре поєднується з базовими кольорами. 

6. Комбінація керамічної плитки з однаковим декором, але різного кольору та формату.

Найчастіше один вид фактури та/або декору використовується для "мокрої" зони, а інший - для решти поверхонь.

Керамічна плитка, яка відрізняється за форматом та декором, а можливо, й за формою, дозволяє створити ідеальну комбінацію.

Прямокутна плитка укладається на стіні по вертикалі та по горизонталі. Комбінація двох способів / напрямків укладки – комбінація з галузі геометрії, яка виглядає стильно у класичних та сучасних інтер’єрах.

Вкраплення плитки іншого кольору – популярний прийом, який урізноманітнить інтер’єри ванної кімнати. 

7. Кімнатні рослини в інтер’єрі ванної кімнати.

Якщо у ванній кімнаті немає вікон, крізь які сонячне світло потрапляє у приміщення, для кімнатних рослин доведеться завести особливі лампи з типом освітлення, який сприятиме їх росту.

Іншим варіантом є сорти, які не потребують багато сонця і до душі підвищена вологість.

Сукуленти або соковиті рослини, які мають спеціальні тканини для збереження запасу води, спеціальний мох ростимуть навіть у темряві. 

Якщо можливість розводить кімнатну рослинність у ванній кімнаті з будь-якої причини відсутня, ідеально підійде декор – рослинний та квітковий.

Останні модні тенденції у світі керамічної плитки свідчить про популярність рослинних мотивів у декорі. На фактурі бетону, штукатурки, текстилю відтворюються зображення польових квітів або тропічних рослин. 

В нашому інтернет-магазині plitka.kiev.ua у розділі Плитка представлений широкий асортимент керамічної плитки. Достатньо зліва на екрані обрати потрібні параметри й можна знайти плитку з будь-яким декором та імітацією.