Індустріальний дизайн ванної кімнати

Слово "індустрія" має декілька значень. Вважати індустрію сукупністю підприємств, які мають відношення до певної промислової галузі, - це помилка.

Індустрія – це будь-яка динамічна система, яка виробляє матеріальну або інтелектуальну продукцію в сфері моди, кіно, туризму.

Різниця між індустріальним стилем та горищним Лофтом

Індустріальний стиль в інтер’єрі у багатьох асоціюється з горищним стилем, який називають Лофт (loft - в пер. з англ. горище). Сьогодні грубуватий стиль, призначений для просторих приміщень без перегородок, лише різновид індустріального напрямку в дизайні.

 Індустріальний дизайн ванної кімнати 

Лофт народився на Манхеттені, коли під час економічної кризи масове банкрутство промислових підприємств призвело до спустошення заводських споруд. 

Криза в економіці вплинула на всі сфери життя. Оренда житла подорожчала та комусь вперше прийшла ідея оселитися на занедбаній фабриці. Старий диван, декілька палет заміст столу, плакати на стінах – так міг виглядати перший інтер’єр.

 Індустріальний дизайн ванної кімнати 

Вплив сучасного оздоблення керамічної плитки на стиль

Декором в стилі Лофт є бетонні стіни, відкриті комунікації – труби, балки для стелі, цегляна кладка або металева перегородка для розділення просторого приміщення на функціональні зони.

 Індустріальний дизайн ванної кімнати 

Керамогранітна плитка для підлоги та стін з імітацією бетону, цегляної кладки, металу або дерев'яної дошки від провідних виробників – естетична заміна голих бетонних або цегляних стін. 

Різноманітність дизайнерських колекцій, широкий вибір імітацій унікальної текстури оздоблювальних матеріалів, в том числі декоративних, вплинули на індустріальний стиль. Він став більш благополучним, сучасним та навіть витонченим. 

 Індустріальний дизайн ванної кімнати 

Прийшли інші часи – ніхто сьогодні не живе на занедбаних фабриках. Індустріальний шарм став елементом стилю, який багатьох приваблює демократичним характером, простотою та лаконічністю оформлення, використанням нестандартних аксесуарів.

Основні риси індустріального стилю в інтер’єрі

Індустріальний стиль – багатогранне поняття. Звичний білий кахель на стінах, який ще нещодавно був стандартним оздобленням кухонь, ванних кімнат та санвузлів в типових міських квартирах та громадських установах, також є елементом стилю.

  Індустріальний дизайн ванної кімнати

До індустріальних стилів можна записати мінімалізм та high-tech, які елегантніше, але також надають перевагу достатній кількості "повітря" та чіткій схемі оформлення. Великі вікна (у high-tech – закриваються за допомогою жалюзі), бетонна, дерев'яна або камінна підлога (у high-tech – з елементами глянсу, часто темного кольору, в мінімалізмі – світлі тони, полірована дошка, імітації мармуру та натурального каменя). 

  Індустріальний дизайн ванної кімнати

Традиційно в мінімалізмі не має надлишку металу, але із задоволенням використовується скло. 

В high-tech глянсові металеві та скляні поверхні – абсолютно незамінні. Вони вдало доповнюються сучасною сантехнікою.

  Індустріальний дизайн ванної кімнати

Співвідношення важливих елементів стилю в інтер’єрі нагадує активну тектоніку земляної кори – ніколи не знаєш, в якому саме місці сила та енергія вирвуться на поверхню.

Романтичні риси індустріального стилю – змішування фактур різних оздоблювальних матеріалів, зістарених та абсолютно нових поверхонь та фасадів. Вітальня, суміщена з кухнею, грубий в'язаний текстиль, міхові шкури на підлозі, прожектори та витончені сучасні світильники.

  Індустріальний дизайн ванної кімнати

Меблі з класичними силуетами поєднуються зі стільцями та кріслами з пластику або ротангу. Стьобаний під старовину диван у сусідстві з низьким столиком на колесах від дитячого триколісного велосипеду замість ніжок виглядає по особливому хоча б тому, що такі поєднання не властиві будь-якому іншому стилю. Великі дзеркала в багеті та без нього.

Індустріальний дизайн ванної кімнати  

Гамма кольорів, як правило, спокійна та природна для тих матеріалів, які використовуються для оздоблювання – відтінки сірого, коричневого, синього кольорів. Виключення та яскраві акценти жовтого, зеленого та червоного кольорів – фрагментарні та не повинні домінувати. Інтонування заохочується – головне не переборщити.

Політ фантазії, який нічим не обмежений, дозволяє створити інтер’єр, який відповідає особистому смаку та бюджету.

Як створити індустріальний дизайн ванної кімнати?

Дизайн інтер’єру ванної кімнати в індустріальному стилі повинен бути оригінальними, тоді задоволення від інтер’єру не минатиме. 

  Індустріальний дизайн ванної кімнати

Мінімалізм та high-tech породжені особливостями життя в місті та розвитком науково-технічного прогресу, сучасним темпом життя та потребою в функціональності інтер’єру.

  Індустріальний дизайн ванної кімнати

Їх простіший горищний родич – результат адаптації промислових приміщень для повсякденного життя.

  Індустріальний дизайн ванної кімнати

До цього поєднання додалися традиції оздоблення у типових квартирах – різнокольоровим кахлем. Єдиним інструментом декору при цьому був контраст. 

  Індустріальний дизайн ванної кімнати

Поєднання темніших відтінків зеленого та синього з білим кольором домінували тоді та знаходяться на вершині популярності сьогодні.

Плитка для ванної кімнати синього та зеленого кольору визнана наймоднішим оздобленням.

В індустріальному інтер’єрі настінна плитка в ванну під бетон може поєднуватися з білим глянцем стільниці та дерев'яною підлогою.

 Індустріальний дизайн ванної кімнати 

Які б фактури не поєднувались, врешті решт отримуєш самобутній індустріальний інтер’єр. Фантазія без страху щось зруйнувати – залог успіху.

Меблі у ванній кімнаті можуть належати до будь-якої епохи. Важлива еклектика – класична тумба під раковину з пластиковим стільцем, пласкі фасади зі старовинним дзеркалом в багеті.

 Індустріальний дизайн ванної кімнати 

Ванна або сучасна раковина в ванну на бетонній стільниці – гідна стилізація під індустріальний стиль. 

Унітаз будь-якого кольору з чітко окресленими кутами може бути:

  • унітаз напільний;
  • унітаз підвісний;
  • унітаз пристінний, напільний.

Підбір біде в тому ж стилі не буде важким – колекції сантехнічного обладнання від провідних виробників містять зазвичай усі необхідні позиції. 

Підвісне біде, як і підвісний унітаз – інсталяція в стилі мінімалізм та вдале рішення для невеликого приміщення.

 Індустріальний дизайн ванної кімнати 

Змішувач повинен відповідати загальній дизайнерській композиції. Змішувач на ванну може мати як класичні риси, так і сучасні.

Відповідні аксесуари для ванної – звичайна мітла, дерев'яний табурет, прості дерев'яні полиці на металевій арматурі, великі шишки та в'язанки дров. 

Де купити чавунну ванну?

Купити чавунну ванну – не погана ідея. Завдяки індустріальному стилю вона ніколи не вийде з моди. Придбати її можна в нашому магазині за доступною ціною.